Uge 24 – 2021

Uge 24 – 2021

Vi tænder op i grillen og håber at vejret holder 🙂 Jeg har købt nye danske kartofler og asparges ved Loklindt Grønt, kyllingebryster fra Hopballe og hevet en håndfuld friske hvidløg op fra køkkenhaven. Så der er lagt op til endnu et simpelt måltid af gode danske...

Uge 23 – 2021

Uge 23 – 2021

I sidste weekend havde jeg grydestegt kylling på menuen. Jeg pillede kyllingen grundig for kød bagefter og kom det i fryseren De rester vil jeg bruge til en helt klassisk omgang tarteletter med hørs i asparges i denne weekend - du kan fint bruge et par kyllingebryster...

Uge 22 – 2021

Uge 22 – 2021

Så blev det sommer, og det fejrer vi med en rigtig sommer og mormorret. Nemlig grydestegt kylling med nye kartofler 🙂 Det er faktisk ret let af lave og smager fantastisk sammen med en god Riesling Tip: gem kyllingerester på frost til en hønsesalat 🙂 [cooked-recipe...

Uge 21 – 2021

Uge 21 – 2021

Er der noget bedre end nye danske kartofler? I hvert fad er de nu over os og de første danske hvide asparges er her også (ellers er de tyske også gode) Derfor er mit bud på en weekendret i denne uge uden kød... Ja, det kan man faktisk godt med gode råvarer og en...

Uge 20 – 2021

Uge 20 – 2021

Bukkejagten gik ind sidste søndag, så det er tid til en dejlig rådyr ragout med mos. Man kan også augmenterer for at vejret stadig passer til simreretter.. Det giver også en god undskyldning for at finde noget af det tungere vin frem i en uge, hvor vi normalt ville gå...

Uge 19 – 2021

Uge 19 – 2021

Vi skulle have være på ferie på de kanariske øer i denne uge, men som så meget andet er den tur coronaudsat. I stedet har jeg hele ugen hygget med at lave forskellige spanske retter. En favorit herhjemme er tapas og i denne uge har jeg fået lavet flere gode lune tapas...

Uge 18 – 2021

Uge 18 – 2021

Følgere af denne blog har nok opdaget at jeg har en forkærlighed for Italienske retter og vin. Pizza er bare en høj elsket weekendret her i huset og denne weekend kommer jeg frisk ramsløg på en klassisk Margarita inspireret pizza. - Denne pizza vil gerne have rødvin...

Uge 17 – 2021

Uge 17 – 2021

Her i bededagsferien spiser vi en del hjemmelavede hveder - stort set morgen, middag og aften. Bare med forskelligt tilbehør 🙂 Men man kan jo ikke leve af bønner (og hveder) alene, så jeg vil foreslå at lave kylling i tomatsovs. Hertil passer italiensk vin godt -...

Uge 16 -2021

Uge 16 -2021

Hvis man er så heldig at have en køkkenhave eller et par højbede, er der nu masser af frisk purløg og jeg har stadig vintersalat, som jeg såede i efteråret. Det vil jeg bruge til som tilbehør til en omelet med svampe. Et noget simpelt måltid, ja - men også en dejlig...

Uge 15 – 2021

Uge 15 – 2021

Det er ikke sommer endnu. Men vi trænger snart til det og vejrudsigten siger 2 chifrerede grader i weekenden - og sol. Derfor må grillen og troen på sol og sommer frem. Denne weekends menu forslag er gode ben på grillen med solmodnet Shiraz i glasset 🙂 Mange...