Sommeren er over os og hos os betyder det ofte grillet weekendmad. Jeg må nok efterhånden erkende mig som gammeldags, idet jeg stadig bruger kulgrillen og ikke ejer en gasgrill. Jeg købte for 4-5 år siden en Röstle F60 Air og den har ikke en rustplet – tysk kvalitet 🙂
Jeg har samlet nogle af de grill retter vi altid vender tilbage til – god fornøjelse 🙂
Opskrift
-4 Portioner AntalKategoriGrill, Hovedret Forberelsestid 1 hr Tilberedningstid15 min Tid i alt 1 hr 15 min Det skal du bruge
Spareribs12 stk revelsben på 3-4 cm tykkelses150 g fin salt2 tsk sukker1 l vand3 spsk ketchup1 citron1 spsk honning1 spsk brun farin1 spsk HP sauce1 spsk worcestersauceLidt chiliColeslaw4 Spsk mayonnaise - hjemmelavet eller Hellmans2 spsk creme fraise1 tsk Dion sennep4 stk forårs løg1 spidskål6 store gulerødderSalt og peberTilbehør4 gode majsSådan gør du
Forberedelse1Spræng benene i en saltlage i minimum 4 timer - gerne natten over i en lage af 1 liter vand, 150 g salt og en tsk sukker. Kom gerne en tallerken på til at holde alle ben under lagen. Kom på køl
2Lav marinaden af sukker (1 tsk), ketchup, saften af en halv citron, HP sauce, chilli,
3Marinerer benene i mindst 4 timer - gem marinaden til senere
4Lav coleslaw'en - den har godt af at stå
Snit kål og gullerødder groft - forårsløg fint
Lav dressing af majo, creme fraise, sennep, saften fra en halv citron, sukker og lidt salt og peberGrill5Grill benene gyldne og kom på mere inddirekte varme - gerne under låg i ca 15 min
6Bland resten af marinaden med brun farin og pensel benene og brun over direkte kul i et par min på hver side
(hvis farin kommer i marinaden fra begyndelsen, vil det bare branke)7Grill majs med bladene på
Vin skal der til8Åben vinen - meget gerne shiraz fra Australien eller Zinfandel fra Californien
Vi drak en shriaz med tyngde og sødme
Ingredienser
Sådan gør du
Spræng benene i en saltlage i minimum 4 timer - gerne natten over i en lage af 1 liter vand, 150 g salt og en tsk sukker. Kom gerne en tallerken på til at holde alle ben under lagen. Kom på køl
Lav marinaden af sukker (1 tsk), ketchup, saften af en halv citron, HP sauce, chilli,
Marinerer benene i mindst 4 timer - gem marinaden til senere
Lav coleslaw'en - den har godt af at stå
Snit kål og gullerødder groft - forårsløg fint
Lav dressing af majo, creme fraise, sennep, saften fra en halv citron, sukker og lidt salt og peber
Grill benene gyldne og kom på mere inddirekte varme - gerne under låg i ca 15 min
Bland resten af marinaden med brun farin og pensel benene og brun over direkte kul i et par min på hver side
(hvis farin kommer i marinaden fra begyndelsen, vil det bare branke)
Grill majs med bladene på
Åben vinen - meget gerne shiraz fra Australien eller Zinfandel fra Californien
Vi drak en shriaz med tyngde og sødme
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriGrill, Hovedret Forberelsestid 20 min Det skal du bruge
Koteletterne4 stk lammekoteletter2 fed hvidløg1 pæn kvist rosmarinOliven olieSalt og PeberTomatsalat5 stk tomater2 stk rødløg1 pakke feta ost1 bundt basilikum1 fed hvidløg1 tsk dion sennep½ tsk salt1 spsk balsamicosmagsneutral olie - fx solsikkeFløde kartofler8 stk bagekartofler1 løg2 fed hvidløg2 dl flødeSådan gør du
Koteletterne1Marinerer koteletterne i en pose med olie, hakket hvidløg og rosmarin i mindst en time
Gril dem på en varm grill, så de får en god stegeskorpe og er rød/rosa inden i
Lad dem hvile 5 min inden serveringFlødekartoflerne2Skræl kartofler og løg
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
Smør et ildfast fad og kom først kartofler, så løg - osv
Salt på - ca 1 tsk
Hæld fløde på til den dækkerTilberedes i ovn 200 g varmt luft i en god time
Tomatsalat3Skær rødløg i tynde skiver og tomaterne i 0,5 cm skiver
Anret i en skål i lag - skiftevis røg og tomat4Rør dressing sammen med først knust hvidløg, sennep og salt
Tilsæt balsamico og rør sammen
Tilsæt olie under konstant omrøring så det tykner undervejsKom dressing over salaten og pynt med basilikum blade
Vin skal der til5Åben vinen - meget gerne Rhone på Granache og Syrah vil passe perfekt
Vi drak en dejlig Cotes du Rhone fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen Vin 85 kr på tilbud)
Ingredienser
Sådan gør du
Marinerer koteletterne i en pose med olie, hakket hvidløg og rosmarin i mindst en time
Gril dem på en varm grill, så de får en god stegeskorpe og er rød/rosa inden i
Lad dem hvile 5 min inden servering
Skræl kartofler og løg
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
Smør et ildfast fad og kom først kartofler, så løg - osv
Salt på - ca 1 tsk
Hæld fløde på til den dækker
Tilberedes i ovn 200 g varmt luft i en god time
Skær rødløg i tynde skiver og tomaterne i 0,5 cm skiver
Anret i en skål i lag - skiftevis røg og tomat
Rør dressing sammen med først knust hvidløg, sennep og salt
Tilsæt balsamico og rør sammen
Tilsæt olie under konstant omrøring så det tykner undervejs
Kom dressing over salaten og pynt med basilikum blade
Åben vinen - meget gerne Rhone på Granache og Syrah vil passe perfekt
Vi drak en dejlig Cotes du Rhone fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen Vin 85 kr på tilbud)
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriGrill, Hovedret Forberelsestid 30 min Tilberedningstid20 min Tid i alt 50 min Det skal du bruge
Bøf800 g ribeye af god dansk kødkvæg1 bundt timian1 fed hvidløgWhiskysauce3 kviste frisk rosmarin1 tsk paprika2 spsk tomatkoncentrat3 tsk sukker1 tsk salt1 dl whisky2,50 dl fløde30 g smørSalat1 stk salat - fx romane1 fed hvidløg2 spsk balsamico1 tsk dion sennepca 1 dl smagsneutral olie - fx solsikke1 tsk saltTilbehør4 stk sukkermajs1 kg nye danske kartoflerSådan gør du
Salat1Skyl salaten og slyng den - skær/bræk den i mindre stykker
2Lav dressingen
Pres hvidløget og rør det sammen med salt, sennep og balsamico
Rør derefter olie i - lidt af gangen under omrøring, så det tykner
Kom dressingen på salaten og vend denWhiskysauce3Smelt smør og tilsæt tomat, salt, paprika, hakket rosmarin - rør til jævn konsistens
Tilsæt whisky og kog op - skru ned lige nå det bobler
Tilsæt fløde og lad det tykne lidt
Smag til med sukkerBøf4Tag bøffen ud fra køl i god tid
Grill den godt på begge sider på direkte høj varme, så den få en god stegeflade
Giv den indirekte varme til den er noget rødere end du havde tænkt dig
Lad den hvile 15 min - mens du griller majs
Giv bøffen 1,5 min på hver side på direkte varme med timian og hvidløg ovn på
Skær bøffen ud i skiver ved bordetVin skal der til5Åben vinen - gerne noget oversøisk rød med sødme fra USA eller Australien - fx shiraz
Du kunne også drikke en rispasso fra det nordlige Italien til
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl salaten og slyng den - skær/bræk den i mindre stykker
Lav dressingen
Pres hvidløget og rør det sammen med salt, sennep og balsamico
Rør derefter olie i - lidt af gangen under omrøring, så det tykner
Kom dressingen på salaten og vend den
Smelt smør og tilsæt tomat, salt, paprika, hakket rosmarin - rør til jævn konsistens
Tilsæt whisky og kog op - skru ned lige nå det bobler
Tilsæt fløde og lad det tykne lidt
Smag til med sukker
Tag bøffen ud fra køl i god tid
Grill den godt på begge sider på direkte høj varme, så den få en god stegeflade
Giv den indirekte varme til den er noget rødere end du havde tænkt dig
Lad den hvile 15 min - mens du griller majs
Giv bøffen 1,5 min på hver side på direkte varme med timian og hvidløg ovn på
Skær bøffen ud i skiver ved bordet
Åben vinen - gerne noget oversøisk rød med sødme fra USA eller Australien - fx shiraz
Du kunne også drikke en rispasso fra det nordlige Italien til
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriForretter, Grill Forberelsestid 10 min Tilberedningstid10 min Tid i alt 20 min Det skal du bruge
16 stk hvide asparges4 stk ægLidt lagereddike til pochering4 stykker lufttørret skinkeLidt purløgLidt hård ost til rivningEvt. spiselige blomster til pyntSådan gør du
1Vask og skræl asparges
Grill dem ca 10 min, så de har fået farve2Imens lader du din ægtefælle (eller anden) pocherer 4 æg...
Kog 2 l vand op i en kasserolle med 6 spsk eddike i
Hold vandet lige under kogepunket og rundt
kom 2 æg i hver sin kop og kom dem en af gangen i vandet
Kog dem ca 3 minGentag med de sidste 2 æg
3Anret som på billede og riv god med ost på
Jeg brugte Arla Unikas karamelsten, men du kan fint bruge en Digekrone eller vesterhavsostVin skal der til4Åben vinen 🙂
Det kunne fint være en sauvignon Blanc, men en chardonnay fungerer ogaå godt
Vi drak en chardonnay fra New Zealand fra Glover Wines til ca 85 kr
Ingredienser
Sådan gør du
Vask og skræl asparges
Grill dem ca 10 min, så de har fået farve
Imens lader du din ægtefælle (eller anden) pocherer 4 æg...
Kog 2 l vand op i en kasserolle med 6 spsk eddike i
Hold vandet lige under kogepunket og rundt
kom 2 æg i hver sin kop og kom dem en af gangen i vandet
Kog dem ca 3 min
Gentag med de sidste 2 æg
Anret som på billede og riv god med ost på
Jeg brugte Arla Unikas karamelsten, men du kan fint bruge en Digekrone eller vesterhavsost
Åben vinen 🙂
Det kunne fint være en sauvignon Blanc, men en chardonnay fungerer ogaå godt
Vi drak en chardonnay fra New Zealand fra Glover Wines til ca 85 kr