Sommeren er over os og hos os betyder det ofte grillet weekendmad. Jeg må nok efterhånden erkende mig som gammeldags, idet jeg stadig bruger kulgrillen og ikke ejer en gasgrill. Jeg købte for 4-5 år siden en Röstle F60 Air og den har ikke en rustplet – tysk kvalitet 🙂

Jeg har samlet nogle af de grill retter vi altid vender tilbage til – god fornøjelse 🙂

Opskrift

Antal-4 PortionerKategori,

Forberelsestid 1 hrTilberedningstid15 minTid i alt 1 hr 15 min

Det skal du bruge

Spareribs
 12 stk revelsben på 3-4 cm tykkelses
 150 g fin salt
 2 tsk sukker
 1 l vand
 3 spsk ketchup
 1 citron
 1 spsk honning
 1 spsk brun farin
 1 spsk HP sauce
 1 spsk worcestersauce
 Lidt chili
Coleslaw
 4 Spsk mayonnaise - hjemmelavet eller Hellmans
 2 spsk creme fraise
 1 tsk Dion sennep
 4 stk forårs løg
 1 spidskål
 6 store gulerødder
 Salt og peber
Tilbehør
 4 gode majs

Sådan gør du

Forberedelse
1

Spræng benene i en saltlage i minimum 4 timer - gerne natten over i en lage af 1 liter vand, 150 g salt og en tsk sukker. Kom gerne en tallerken på til at holde alle ben under lagen. Kom på køl

2

Lav marinaden af sukker (1 tsk), ketchup, saften af en halv citron, HP sauce, chilli,

3

Marinerer benene i mindst 4 timer - gem marinaden til senere

4

Lav coleslaw'en - den har godt af at stå
Snit kål og gullerødder groft - forårsløg fint
Lav dressing af majo, creme fraise, sennep, saften fra en halv citron, sukker og lidt salt og peber

Grill
5

Grill benene gyldne og kom på mere inddirekte varme - gerne under låg i ca 15 min

6

Bland resten af marinaden med brun farin og pensel benene og brun over direkte kul i et par min på hver side
(hvis farin kommer i marinaden fra begyndelsen, vil det bare branke)

7

Grill majs med bladene på

Vin skal der til
8

Åben vinen - meget gerne shiraz fra Australien eller Zinfandel fra Californien
Vi drak en shriaz med tyngde og sødme

Ingredienser

Spareribs
 12 stk revelsben på 3-4 cm tykkelses
 150 g fin salt
 2 tsk sukker
 1 l vand
 3 spsk ketchup
 1 citron
 1 spsk honning
 1 spsk brun farin
 1 spsk HP sauce
 1 spsk worcestersauce
 Lidt chili
Coleslaw
 4 Spsk mayonnaise - hjemmelavet eller Hellmans
 2 spsk creme fraise
 1 tsk Dion sennep
 4 stk forårs løg
 1 spidskål
 6 store gulerødder
 Salt og peber
Tilbehør
 4 gode majs

Sådan gør du

Forberedelse
1

Spræng benene i en saltlage i minimum 4 timer - gerne natten over i en lage af 1 liter vand, 150 g salt og en tsk sukker. Kom gerne en tallerken på til at holde alle ben under lagen. Kom på køl

2

Lav marinaden af sukker (1 tsk), ketchup, saften af en halv citron, HP sauce, chilli,

3

Marinerer benene i mindst 4 timer - gem marinaden til senere

4

Lav coleslaw'en - den har godt af at stå
Snit kål og gullerødder groft - forårsløg fint
Lav dressing af majo, creme fraise, sennep, saften fra en halv citron, sukker og lidt salt og peber

Grill
5

Grill benene gyldne og kom på mere inddirekte varme - gerne under låg i ca 15 min

6

Bland resten af marinaden med brun farin og pensel benene og brun over direkte kul i et par min på hver side
(hvis farin kommer i marinaden fra begyndelsen, vil det bare branke)

7

Grill majs med bladene på

Vin skal der til
8

Åben vinen - meget gerne shiraz fra Australien eller Zinfandel fra Californien
Vi drak en shriaz med tyngde og sødme

Spareribs med grillede majs og coleslaw

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 20 min

Det skal du bruge

Koteletterne
 4 stk lammekoteletter
 2 fed hvidløg
 1 pæn kvist rosmarin
 Oliven olie
 Salt og Peber
Tomatsalat
 5 stk tomater
 2 stk rødløg
 1 pakke feta ost
 1 bundt basilikum
 1 fed hvidløg
 1 tsk dion sennep
 ½ tsk salt
 1 spsk balsamico
 smagsneutral olie - fx solsikke
Fløde kartofler
 8 stk bagekartofler
 1 løg
  2 fed hvidløg
 2 dl fløde

Sådan gør du

Koteletterne
1

Marinerer koteletterne i en pose med olie, hakket hvidløg og rosmarin i mindst en time

Gril dem på en varm grill, så de får en god stegeskorpe og er rød/rosa inden i
Lad dem hvile 5 min inden servering

Flødekartoflerne
2

Skræl kartofler og løg
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
Smør et ildfast fad og kom først kartofler, så løg - osv
Salt på - ca 1 tsk
Hæld fløde på til den dækker

Tilberedes i ovn 200 g varmt luft i en god time

Tomatsalat
3

Skær rødløg i tynde skiver og tomaterne i 0,5 cm skiver
Anret i en skål i lag - skiftevis røg og tomat

4

Rør dressing sammen med først knust hvidløg, sennep og salt
Tilsæt balsamico og rør sammen
Tilsæt olie under konstant omrøring så det tykner undervejs

Kom dressing over salaten og pynt med basilikum blade

Vin skal der til
5

Åben vinen - meget gerne Rhone på Granache og Syrah vil passe perfekt

Vi drak en dejlig Cotes du Rhone fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen Vin 85 kr på tilbud)

Ingredienser

Koteletterne
 4 stk lammekoteletter
 2 fed hvidløg
 1 pæn kvist rosmarin
 Oliven olie
 Salt og Peber
Tomatsalat
 5 stk tomater
 2 stk rødløg
 1 pakke feta ost
 1 bundt basilikum
 1 fed hvidløg
 1 tsk dion sennep
 ½ tsk salt
 1 spsk balsamico
 smagsneutral olie - fx solsikke
Fløde kartofler
 8 stk bagekartofler
 1 løg
  2 fed hvidløg
 2 dl fløde

Sådan gør du

Koteletterne
1

Marinerer koteletterne i en pose med olie, hakket hvidløg og rosmarin i mindst en time

Gril dem på en varm grill, så de får en god stegeskorpe og er rød/rosa inden i
Lad dem hvile 5 min inden servering

Flødekartoflerne
2

Skræl kartofler og løg
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
Smør et ildfast fad og kom først kartofler, så løg - osv
Salt på - ca 1 tsk
Hæld fløde på til den dækker

Tilberedes i ovn 200 g varmt luft i en god time

Tomatsalat
3

Skær rødløg i tynde skiver og tomaterne i 0,5 cm skiver
Anret i en skål i lag - skiftevis røg og tomat

4

Rør dressing sammen med først knust hvidløg, sennep og salt
Tilsæt balsamico og rør sammen
Tilsæt olie under konstant omrøring så det tykner undervejs

Kom dressing over salaten og pynt med basilikum blade

Vin skal der til
5

Åben vinen - meget gerne Rhone på Granache og Syrah vil passe perfekt

Vi drak en dejlig Cotes du Rhone fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen Vin 85 kr på tilbud)

Grillede lammekoteletter med tomatsalat og flødekartofler

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 30 minTilberedningstid20 minTid i alt 50 min

Det skal du bruge

Bøf
 800 g ribeye af god dansk kødkvæg
 1 bundt timian
 1 fed hvidløg
Whiskysauce
 3 kviste frisk rosmarin
 1 tsk paprika
 2 spsk tomatkoncentrat
 3 tsk sukker
 1 tsk salt
 1 dl whisky
 2,50 dl fløde
 30 g smør
Salat
 1 stk salat - fx romane
 1 fed hvidløg
 2 spsk balsamico
 1 tsk dion sennep
 ca 1 dl smagsneutral olie - fx solsikke
 1 tsk salt
Tilbehør
 4 stk sukkermajs
 1 kg nye danske kartofler

Sådan gør du

Salat
1

Skyl salaten og slyng den - skær/bræk den i mindre stykker

2

Lav dressingen
Pres hvidløget og rør det sammen med salt, sennep og balsamico
Rør derefter olie i - lidt af gangen under omrøring, så det tykner
Kom dressingen på salaten og vend den

Whiskysauce
3

Smelt smør og tilsæt tomat, salt, paprika, hakket rosmarin - rør til jævn konsistens
Tilsæt whisky og kog op - skru ned lige nå det bobler
Tilsæt fløde og lad det tykne lidt
Smag til med sukker

Bøf
4

Tag bøffen ud fra køl i god tid
Grill den godt på begge sider på direkte høj varme, så den få en god stegeflade
Giv den indirekte varme til den er noget rødere end du havde tænkt dig
Lad den hvile 15 min - mens du griller majs
Giv bøffen 1,5 min på hver side på direkte varme med timian og hvidløg ovn på
Skær bøffen ud i skiver ved bordet

Vin skal der til
5

Åben vinen - gerne noget oversøisk rød med sødme fra USA eller Australien - fx shiraz
Du kunne også drikke en rispasso fra det nordlige Italien til

Ingredienser

Bøf
 800 g ribeye af god dansk kødkvæg
 1 bundt timian
 1 fed hvidløg
Whiskysauce
 3 kviste frisk rosmarin
 1 tsk paprika
 2 spsk tomatkoncentrat
 3 tsk sukker
 1 tsk salt
 1 dl whisky
 2,50 dl fløde
 30 g smør
Salat
 1 stk salat - fx romane
 1 fed hvidløg
 2 spsk balsamico
 1 tsk dion sennep
 ca 1 dl smagsneutral olie - fx solsikke
 1 tsk salt
Tilbehør
 4 stk sukkermajs
 1 kg nye danske kartofler

Sådan gør du

Salat
1

Skyl salaten og slyng den - skær/bræk den i mindre stykker

2

Lav dressingen
Pres hvidløget og rør det sammen med salt, sennep og balsamico
Rør derefter olie i - lidt af gangen under omrøring, så det tykner
Kom dressingen på salaten og vend den

Whiskysauce
3

Smelt smør og tilsæt tomat, salt, paprika, hakket rosmarin - rør til jævn konsistens
Tilsæt whisky og kog op - skru ned lige nå det bobler
Tilsæt fløde og lad det tykne lidt
Smag til med sukker

Bøf
4

Tag bøffen ud fra køl i god tid
Grill den godt på begge sider på direkte høj varme, så den få en god stegeflade
Giv den indirekte varme til den er noget rødere end du havde tænkt dig
Lad den hvile 15 min - mens du griller majs
Giv bøffen 1,5 min på hver side på direkte varme med timian og hvidløg ovn på
Skær bøffen ud i skiver ved bordet

Vin skal der til
5

Åben vinen - gerne noget oversøisk rød med sødme fra USA eller Australien - fx shiraz
Du kunne også drikke en rispasso fra det nordlige Italien til

Grillet ribeye med whiskysauce

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 10 minTilberedningstid10 minTid i alt 20 min

Det skal du bruge

 16 stk hvide asparges
 4 stk æg
 Lidt lagereddike til pochering
 4 stykker lufttørret skinke
 Lidt purløg
 Lidt hård ost til rivning
 Evt. spiselige blomster til pynt

Sådan gør du

1

Vask og skræl asparges
Grill dem ca 10 min, så de har fået farve

2

Imens lader du din ægtefælle (eller anden) pocherer 4 æg...
Kog 2 l vand op i en kasserolle med 6 spsk eddike i
Hold vandet lige under kogepunket og rundt
kom 2 æg i hver sin kop og kom dem en af gangen i vandet
Kog dem ca 3 min

Gentag med de sidste 2 æg

3

Anret som på billede og riv god med ost på
Jeg brugte Arla Unikas karamelsten, men du kan fint bruge en Digekrone eller vesterhavsost

Vin skal der til
4

Åben vinen 🙂

Det kunne fint være en sauvignon Blanc, men en chardonnay fungerer ogaå godt

Vi drak en chardonnay fra New Zealand fra Glover Wines til ca 85 kr

Ingredienser

 16 stk hvide asparges
 4 stk æg
 Lidt lagereddike til pochering
 4 stykker lufttørret skinke
 Lidt purløg
 Lidt hård ost til rivning
 Evt. spiselige blomster til pynt

Sådan gør du

1

Vask og skræl asparges
Grill dem ca 10 min, så de har fået farve

2

Imens lader du din ægtefælle (eller anden) pocherer 4 æg...
Kog 2 l vand op i en kasserolle med 6 spsk eddike i
Hold vandet lige under kogepunket og rundt
kom 2 æg i hver sin kop og kom dem en af gangen i vandet
Kog dem ca 3 min

Gentag med de sidste 2 æg

3

Anret som på billede og riv god med ost på
Jeg brugte Arla Unikas karamelsten, men du kan fint bruge en Digekrone eller vesterhavsost

Vin skal der til
4

Åben vinen 🙂

Det kunne fint være en sauvignon Blanc, men en chardonnay fungerer ogaå godt

Vi drak en chardonnay fra New Zealand fra Glover Wines til ca 85 kr

Grillede hvide asparges