Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 5 minTilberedningstid55 minTid i alt 1 hr

Det skal du bruge

Bearnaisen
 200 g smør
 4 past. æggeblommer
 5 spsk hvid balsamico / hvidvinseddike
 3 spsk hvidvin
 1 bundt frisk estragon
Bøf
 700-800g højrebs i en bøf
 1 fed hvidløg
 Frisk timian

Sådan gør du

Bearnaisen
1

1. del af saucen
Skyl estragon og fjern blade fra stilkene
Kom hvid balsamico, hvidvin og estragonstilke i i en kasserolle og reducerer til det halve
Tag kasserolle af og lad det afkøle
Når det er kold, fjernes stilke og æggeblommer kommes i (det skal bare stå og få stuetemperatur)
Sæt smør over i gryde på laveste blus

2

2. del - mens bøffen hviler
Tænd kasserollen med æggeblommemassen på lavt blus (ikke laveste) og rør med piskeris (8 taller)
Når du trækker spor med piskeriset, starter du med at hælde smør i under omrøring
(jeg undskylder, men jeg plejer ikke at klare smøret - mener ikke det gør den store forskel)
Nå alt smøret er i, fortsætter du med at røre indtil soucen er tyk
Derefter kommes hakket estragon i og saucen tages af bluset og kommes i saucekande

Bøffen
3

Tænd grillen og tag bøffen ud fra køl
Krydder bøffen med sal og peber

4

Grill bøffen ved høj varme 4 min på hver side
Alt efter hvor rød du vil have den, kan du give den indirekte varme

5

Serverer med nye kartofler eller fritter samt en grøn salat

Vin skal der til
6

Bearnaise sauce kræver sin vin. Det er kongemord at tage fx en god bordeaux eller barolo, som kødet ellers godt kunne fortjene - saucen vil kvæle smagen fra vinen. Jeg har held med argentinsk melbec
I dette tilfælde en malbec fra Catina - 100 kr philipson wine

Ingredienser

Bearnaisen
 200 g smør
 4 past. æggeblommer
 5 spsk hvid balsamico / hvidvinseddike
 3 spsk hvidvin
 1 bundt frisk estragon
Bøf
 700-800g højrebs i en bøf
 1 fed hvidløg
 Frisk timian

Sådan gør du

Bearnaisen
1

1. del af saucen
Skyl estragon og fjern blade fra stilkene
Kom hvid balsamico, hvidvin og estragonstilke i i en kasserolle og reducerer til det halve
Tag kasserolle af og lad det afkøle
Når det er kold, fjernes stilke og æggeblommer kommes i (det skal bare stå og få stuetemperatur)
Sæt smør over i gryde på laveste blus

2

2. del - mens bøffen hviler
Tænd kasserollen med æggeblommemassen på lavt blus (ikke laveste) og rør med piskeris (8 taller)
Når du trækker spor med piskeriset, starter du med at hælde smør i under omrøring
(jeg undskylder, men jeg plejer ikke at klare smøret - mener ikke det gør den store forskel)
Nå alt smøret er i, fortsætter du med at røre indtil soucen er tyk
Derefter kommes hakket estragon i og saucen tages af bluset og kommes i saucekande

Bøffen
3

Tænd grillen og tag bøffen ud fra køl
Krydder bøffen med sal og peber

4

Grill bøffen ved høj varme 4 min på hver side
Alt efter hvor rød du vil have den, kan du give den indirekte varme

5

Serverer med nye kartofler eller fritter samt en grøn salat

Vin skal der til
6

Bearnaise sauce kræver sin vin. Det er kongemord at tage fx en god bordeaux eller barolo, som kødet ellers godt kunne fortjene - saucen vil kvæle smagen fra vinen. Jeg har held med argentinsk melbec
I dette tilfælde en malbec fra Catina - 100 kr philipson wine

Bøf Bearnaise