Vask gulerødder og bladselleri - skær dem i mindre stykker
Kom bov og grønt i passende beholder
Kom vin på til boven er dækket
Kom låg/film på
På køl til næste dag
Kom 1 l vand til potenta i gryde
Kog op og tilsæt salt
Skru ned på halv blus og tilsæt potentamel under konstant omrøring
Lad det koge ved svag varme til det tykner
Tilsæt citronskal, saft og parmasan
Røres godt sammen og kommes i passende fad, smurt med olie - det skal ende i 1,5 cm højde over hele fadet
Film på og på køl til næste dag
Tag boven op fra rødvinen og brun den godt på alle sider på en meget varm pande med oliven olie
Kom boven op i en stegeso eller lignende (det skal bare være låg på for at holde på saften)
Tilsæt grøntsagerne (gulerødder, selleri og løg), laurbærblade og rødvinen (boven skal ikke være helt dækket)
Sæt den i ovnen på 185 grader en halv time - derefter 3 timer på 150 grader
Tag stegesoen ud
Tag boven op på et skærebræt og lad den køle lidt
Si resten over i en gryde (grøntsagerne kasseres)
Kog rødvinsfonden lidt ind, mens du skærer boven i mindre stykker - kasserer sener, fedt og ben
Kom kødet op i gryden og lad det stille og rolig koge mere ind en halv times tid, mens du steger polenta
Smag til med salt og peber samt gastik (eller lidt balsamico og sukker)
Jævn sovsen om nødvendig
Vask tomaterne og giv dem et snit med et urtekniv
Kom dem i et ildfast fad sammen med timian og oliven olie
Bag dem i oven på 150 grader en lille time
Skær polenta'en i 5 x 5 cm og bagefter igennem til trekanter
Vend dem i polenta mel og steg dem sprøde og gyldne i olienolie på en pande
Åben vinen - denne ret drikkes der typisk Barolo til. Vi drak en 10 år gammel en, som stadig havde bid.
Hvis du skulle være mere til hvidvin, fungerer en på nascetta druen fra Barolo distriktet ret godt til
Portioner 4