
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriFisk, Hovedret Forberelsestid 10 min Tilberedningstid50 min Tid i alt 1 hr Det skal du bruge
Fisk og fritter600 g torskefisk eller lign. fast fisk (jeg brugte kulmule)1 store rustikke fritter (jeg brugte dem fra Flensted)1 l vindruekerne olieBatter / øldej½ mørk øl (jeg havde en juleøl i overskud)150 g hvedemel1 tsk salt½ tsk bagepulverTatar sauce5 spsk god mayo1 spsk creme fraise1 bæger gode kapers3 spsk hakkede cornichonerSaften af en citronSalt og peberSådan gør du
Fritter1Ovnen op på 200 g og giv fritterne 50 min
Batter / øldej2Åben øllet og drik ca en 1/3 af den, mens du arbejder
Rør resten i en skål med mel, slat og bagepulver - så den ikke er for tyndTatar sauce3Hak cornichoner og kapers og bland det med creme fraiche, mayo og citronsaft
Smag til med salt og peberFisk4Salt fisken og skær den i mindre stykker
5Kom olien i en gryde og varm den op (når det bruser om enden af en tændstik, der olien klar)
Dyb fiskestykkerne i øldejen og steg dem gyldne i olien (kom ikke for mange i ad gangen)Lad fisk dryppe af på et stykke køkkenrulle og serverer dem varme 🙂
Vin skal der til6Åben vinen 🙂
Chardonnay går fint til, men prøv en vin på den spanske drue Albarino - der er perfekt til
Vi drak en god udgave fra Made in Spain (95 kr)
Ingredienser
Sådan gør du
Ovnen op på 200 g og giv fritterne 50 min
Åben øllet og drik ca en 1/3 af den, mens du arbejder
Rør resten i en skål med mel, slat og bagepulver - så den ikke er for tynd
Hak cornichoner og kapers og bland det med creme fraiche, mayo og citronsaft
Smag til med salt og peber
Salt fisken og skær den i mindre stykker
Kom olien i en gryde og varm den op (når det bruser om enden af en tændstik, der olien klar)
Dyb fiskestykkerne i øldejen og steg dem gyldne i olien (kom ikke for mange i ad gangen)
Lad fisk dryppe af på et stykke køkkenrulle og serverer dem varme 🙂
Åben vinen 🙂
Chardonnay går fint til, men prøv en vin på den spanske drue Albarino - der er perfekt til
Vi drak en god udgave fra Made in Spain (95 kr)