Opskrift

Antal4 PortionerKategori, ,

Forberelsestid 30 minTilberedningstid15 minTid i alt 45 min

Det skal du bruge

Gnocchi
 500 g melede kartofler
 200 g spinat
 1 æg
 120 g hvedemel
 Salt og peber
Tomatsauce
 500 g hakkede tomater af god kvalitet
 1 fed hvidløg
 Olivenolie
Pynt
 1 stilk(e) basilikumblade
 50 g revet parmasanost
 200 g mozzarella ag god kvalitet

Sådan gør du

Gnocchi
1

Kog kartoflerne og lad dem køle ned
Rens og kog spinat i få minutter
Vrid spinat fri for vand og hak det meget fint

2

Kartoflerne moses med ske og blandes med hakket spinat, æg og mel
Ælt ikke for meget - mel i til det ikke klæber så meget til fingrene (vask fingre undervejs)

3

Sæt en stor gryde vand over og find en hulske frem
Rul "dejen" til ruler i ca 1,5 cm i tykkelse
Skær gnocchi ud i 3 cm stykker og tryk dem lidt med gaffel

4

Kom en passende potion i gryden med vand ad gangen - de er færdige når de stiger til toppen af vandet (så der må ikke komme flere i end der kan være i et lag)
Kom dem over i tomatsaucen, når de er færdige

Tomatsovs
5

Svits hakket hvidløg i olienolie og tilsæt tomaterne
lad det koge stille og rolig ind og smag til med salt og sukker
Saucen skal være klar inden du begynder at koge gnocchi

Pynt
6

Skær mozzarella i mindre firkanter
Skyld og nip basilikum

7

Anret i store dybe tallerkener med en potion gnocchi i tomatsauce og pynt med mozzarella og basilikum
Riv parmesan over

Vin skal der til
8

Åben vinen - vi drak en chardonnay fra piemonte
Det kunne også have været en chanti eller en verdicchio

Ingredienser

Gnocchi
 500 g melede kartofler
 200 g spinat
 1 æg
 120 g hvedemel
 Salt og peber
Tomatsauce
 500 g hakkede tomater af god kvalitet
 1 fed hvidløg
 Olivenolie
Pynt
 1 stilk(e) basilikumblade
 50 g revet parmasanost
 200 g mozzarella ag god kvalitet

Sådan gør du

Gnocchi
1

Kog kartoflerne og lad dem køle ned
Rens og kog spinat i få minutter
Vrid spinat fri for vand og hak det meget fint

2

Kartoflerne moses med ske og blandes med hakket spinat, æg og mel
Ælt ikke for meget - mel i til det ikke klæber så meget til fingrene (vask fingre undervejs)

3

Sæt en stor gryde vand over og find en hulske frem
Rul "dejen" til ruler i ca 1,5 cm i tykkelse
Skær gnocchi ud i 3 cm stykker og tryk dem lidt med gaffel

4

Kom en passende potion i gryden med vand ad gangen - de er færdige når de stiger til toppen af vandet (så der må ikke komme flere i end der kan være i et lag)
Kom dem over i tomatsaucen, når de er færdige

Tomatsovs
5

Svits hakket hvidløg i olienolie og tilsæt tomaterne
lad det koge stille og rolig ind og smag til med salt og sukker
Saucen skal være klar inden du begynder at koge gnocchi

Pynt
6

Skær mozzarella i mindre firkanter
Skyld og nip basilikum

7

Anret i store dybe tallerkener med en potion gnocchi i tomatsauce og pynt med mozzarella og basilikum
Riv parmesan over

Vin skal der til
8

Åben vinen - vi drak en chardonnay fra piemonte
Det kunne også have været en chanti eller en verdicchio

Gnocchi med spinat og mozzarella