Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 15 minTilberedningstid25 minTid i alt 40 min

Det skal du bruge

 2 stk Græskar - hokkaido
 2 stk løg
 4 fed hvidløg
 1 l Hønsefond
 1 stor dåse kokosmælk
 1 spsk revet ingefær
 1 spsk karry - mellemstærk
 ½ chili - uden kerner
 1 bundt koriander
 100 g Græskarkerner
 3 Groft rugbrød
 Smagsneutral olie til stegning
 Saften fra en halv citron

Sådan gør du

1

Skræl og rens græskar for kerner
Skæres i mindre stykker

2

Skræl løg, hvidløg og ingefær
Skær løg og hvidløg i mindre tern
Riv ingefær

3

Skyl og fjern kerner i chili
Snit halvdelen i små skiver

4

Svits løg, hvidløg, chili, ingefær og karry i olie i gryde
Tilsæt græskar og svits videre

5

Tilsæt hønsefond og kokosmælk
Kog op og lad det simre ca. 20 min

6

Imens kan du klargøre toppingen
Skær rugbrød i tern og steg rugbrød og græskarkerner gyldne i olie på panden
Skyld og hak koriander

7

Blend suppen med stavblender og smag til med citron + salt og peber

Vin skal der til
8

Åben vinen - gerne tysk riesling eller fra Alsace med sødme
Vi drak en riesling fra Alsace - Ernest Wein (Winefamly 90,- kr)

Ingredienser

 2 stk Græskar - hokkaido
 2 stk løg
 4 fed hvidløg
 1 l Hønsefond
 1 stor dåse kokosmælk
 1 spsk revet ingefær
 1 spsk karry - mellemstærk
 ½ chili - uden kerner
 1 bundt koriander
 100 g Græskarkerner
 3 Groft rugbrød
 Smagsneutral olie til stegning
 Saften fra en halv citron

Sådan gør du

1

Skræl og rens græskar for kerner
Skæres i mindre stykker

2

Skræl løg, hvidløg og ingefær
Skær løg og hvidløg i mindre tern
Riv ingefær

3

Skyl og fjern kerner i chili
Snit halvdelen i små skiver

4

Svits løg, hvidløg, chili, ingefær og karry i olie i gryde
Tilsæt græskar og svits videre

5

Tilsæt hønsefond og kokosmælk
Kog op og lad det simre ca. 20 min

6

Imens kan du klargøre toppingen
Skær rugbrød i tern og steg rugbrød og græskarkerner gyldne i olie på panden
Skyld og hak koriander

7

Blend suppen med stavblender og smag til med citron + salt og peber

Vin skal der til
8

Åben vinen - gerne tysk riesling eller fra Alsace med sødme
Vi drak en riesling fra Alsace - Ernest Wein (Winefamly 90,- kr)

Græskar suppe – asian stile