Opskrift
4 Portioner AntalKategoriFisk, Forretter, Grill Forberelsestid 15 min Tilberedningstid15 min Tid i alt 30 min Det skal du bruge
Jomfruhummere1 kg friske jomfruhummere100 g smørSkallen af en øko citron3 fed hvidløg1 bt persilleTilbehørEt godt brød eller et par flutesSådan gør du
1Bland blødt smør med hakket hvidløg, revet citronskal, hakket persille + salt
2Skær jomfruhummerne igennem på langs
Fjern den sorte streng (tarmen) langs halen samt den grønlige klump tæt på hovedet3Læg de halve jomfruhummere i et ildfast fad med den åbne side opad
Fordel kryddersmørret ud over alle jomfruhummere
Gratinerer i ovn ved 220 g indtil smørret er smeltet og kødet hvidt - 5-10 min4Serverer direkte i fadet med lunt brød
(husk at gemme alt det fra jomfruhummerne, som I ikke spiser til en bisque)Vin skal der til5Åben vinen - gerne en Chablis eller en oversøisk chardonnay
Ingredienser
Sådan gør du
Bland blødt smør med hakket hvidløg, revet citronskal, hakket persille + salt
Skær jomfruhummerne igennem på langs
Fjern den sorte streng (tarmen) langs halen samt den grønlige klump tæt på hovedet
Læg de halve jomfruhummere i et ildfast fad med den åbne side opad
Fordel kryddersmørret ud over alle jomfruhummere
Gratinerer i ovn ved 220 g indtil smørret er smeltet og kødet hvidt - 5-10 min
Serverer direkte i fadet med lunt brød
(husk at gemme alt det fra jomfruhummerne, som I ikke spiser til en bisque)
Åben vinen - gerne en Chablis eller en oversøisk chardonnay