Opskrift

Antal4 PortionerKategori, ,

Forberelsestid 15 minTilberedningstid15 minTid i alt 30 min

Det skal du bruge

Jomfruhummere
 1 kg friske jomfruhummere
 100 g smør
 Skallen af en øko citron
 3 fed hvidløg
 1 bt persille
Tilbehør
 Et godt brød eller et par flutes

Sådan gør du

1

Bland blødt smør med hakket hvidløg, revet citronskal, hakket persille + salt

2

Skær jomfruhummerne igennem på langs
Fjern den sorte streng (tarmen) langs halen samt den grønlige klump tæt på hovedet

3

Læg de halve jomfruhummere i et ildfast fad med den åbne side opad
Fordel kryddersmørret ud over alle jomfruhummere
Gratinerer i ovn ved 220 g indtil smørret er smeltet og kødet hvidt - 5-10 min

4

Serverer direkte i fadet med lunt brød
(husk at gemme alt det fra jomfruhummerne, som I ikke spiser til en bisque)

Vin skal der til
5

Åben vinen - gerne en Chablis eller en oversøisk chardonnay

Ingredienser

Jomfruhummere
 1 kg friske jomfruhummere
 100 g smør
 Skallen af en øko citron
 3 fed hvidløg
 1 bt persille
Tilbehør
 Et godt brød eller et par flutes

Sådan gør du

1

Bland blødt smør med hakket hvidløg, revet citronskal, hakket persille + salt

2

Skær jomfruhummerne igennem på langs
Fjern den sorte streng (tarmen) langs halen samt den grønlige klump tæt på hovedet

3

Læg de halve jomfruhummere i et ildfast fad med den åbne side opad
Fordel kryddersmørret ud over alle jomfruhummere
Gratinerer i ovn ved 220 g indtil smørret er smeltet og kødet hvidt - 5-10 min

4

Serverer direkte i fadet med lunt brød
(husk at gemme alt det fra jomfruhummerne, som I ikke spiser til en bisque)

Vin skal der til
5

Åben vinen - gerne en Chablis eller en oversøisk chardonnay

Gratinerede jomfruhummere