
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriForretter, Skaldyr Forberelsestid 15 min Tilberedningstid15 min Tid i alt 30 min Det skal du bruge
Østers1 fustage med 12 østersHollandaise4 stk pastoriseret æggeblommer1 pakke smør½ citron (saften)2 spsk hvidvin1 spsk hvidvins eddikeLidt saltSådan gør du
Østers I1Åben alle østers og gør dem fri fra skallen - fjern eventuelle skaldele
Hollandaise2Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt
3Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel
4Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris
5Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk
6Smag til med salt og hvid peber
Østers II7Placerer de åbne østers i et ildfast fad (som på billede) - evt i groft salt, for at få dem til at stå bedre fast
´Gratinerer dem under grillen i ovnen til de er gyldne
Serverer dem med god flutes
Vin skal der til8Åben vinen - gerne noget med god syre fx Riesling eller Sauvignon Blanc
Vi drak en Sauvignon Blanc fra Chili (Erik Sørensen vin 110 kr)
Ingredienser
Sådan gør du
Åben alle østers og gør dem fri fra skallen - fjern eventuelle skaldele
Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt
Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel
Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris
Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk
Smag til med salt og hvid peber
Placerer de åbne østers i et ildfast fad (som på billede) - evt i groft salt, for at få dem til at stå bedre fast
´Gratinerer dem under grillen i ovnen til de er gyldne
Serverer dem med god flutes
Åben vinen - gerne noget med god syre fx Riesling eller Sauvignon Blanc
Vi drak en Sauvignon Blanc fra Chili (Erik Sørensen vin 110 kr)