Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 15 minTilberedningstid15 minTid i alt 30 min

Det skal du bruge

Østers
 1 fustage med 12 østers
Hollandaise
 4 stk pastoriseret æggeblommer
 1 pakke smør
  ½ citron (saften)
 2 spsk hvidvin
 1 spsk hvidvins eddike
 Lidt salt

Sådan gør du

Østers I
1

Åben alle østers og gør dem fri fra skallen - fjern eventuelle skaldele

Hollandaise
2

Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt

3

Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel

4

Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris

5

Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk

6

Smag til med salt og hvid peber

Østers II
7

Placerer de åbne østers i et ildfast fad (som på billede) - evt i groft salt, for at få dem til at stå bedre fast

´Gratinerer dem under grillen i ovnen til de er gyldne

Serverer dem med god flutes

Vin skal der til
8

Åben vinen - gerne noget med god syre fx Riesling eller Sauvignon Blanc

Vi drak en Sauvignon Blanc fra Chili (Erik Sørensen vin 110 kr)

Ingredienser

Østers
 1 fustage med 12 østers
Hollandaise
 4 stk pastoriseret æggeblommer
 1 pakke smør
  ½ citron (saften)
 2 spsk hvidvin
 1 spsk hvidvins eddike
 Lidt salt

Sådan gør du

Østers I
1

Åben alle østers og gør dem fri fra skallen - fjern eventuelle skaldele

Hollandaise
2

Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt

3

Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel

4

Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris

5

Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk

6

Smag til med salt og hvid peber

Østers II
7

Placerer de åbne østers i et ildfast fad (som på billede) - evt i groft salt, for at få dem til at stå bedre fast

´Gratinerer dem under grillen i ovnen til de er gyldne

Serverer dem med god flutes

Vin skal der til
8

Åben vinen - gerne noget med god syre fx Riesling eller Sauvignon Blanc

Vi drak en Sauvignon Blanc fra Chili (Erik Sørensen vin 110 kr)

Gratinerede østers