Opskrift

Antal1 PortionKategori,

Forberelsestid 10 minTilberedningstid1 hrTid i alt 1 hr 10 min

Det skal du bruge

Kyllingen
 4 stk kyllingeoverlår af anstændig herkomst
 ½ dl Olivenolie
 Et par kviste rosmarin
 2 fed hvidløg
 Saft og skal fra en øko citron
 Salt og peber
Kartofler og hestebønner
 1 kg nye kartofler
 250 g rensede hestebønner - meget gerne friske
 20 g smør
 God oliven olie
 Salt
 1 løg
 2 fed hvidløg
 Pyntegrønt fra køkkenhaven - fx tallerkensmækker

Sådan gør du

Kylling
1

Marinerer kylling i olivenolie, salt, knust hvidløg, saft og revet skal fra en citron samt hakket rosmarin
Gerne en halv dag i køleskabet

2

Brun de 4 kyllingeoverlår godt af på begge sider over grillkullene
Steg dem under låg ved indirekte varme til de er gennemstegte - ca 30 min
Giv dem lidt direkte varme lige inden servering

Kartofler med hestebønner
3

Vask/skrub kartoflerne og kog dem så de er næsten møre

4

Klargør hestebønnerne - bølg dem og tag dem ud fra den yderste hinde
Hak løg og hvidløg fint

5

Grill kartoflerne mens du steger hestebønnerne sammen med hakket løg og hvidløg i smør

6

Giv kartoflerne et tryk og anret med hestebønner og løg
Pynt med grønt fra køkkenhaven
Kom flagesalt og god olienolie hen over

Vin skal der til
7

Åben vinen - fx kold chardonnay eller kølig pinot noir
Vi drak en Drunheller fra Californien - 89 kr ved Winefamly

Ingredienser

Kyllingen
 4 stk kyllingeoverlår af anstændig herkomst
 ½ dl Olivenolie
 Et par kviste rosmarin
 2 fed hvidløg
 Saft og skal fra en øko citron
 Salt og peber
Kartofler og hestebønner
 1 kg nye kartofler
 250 g rensede hestebønner - meget gerne friske
 20 g smør
 God oliven olie
 Salt
 1 løg
 2 fed hvidløg
 Pyntegrønt fra køkkenhaven - fx tallerkensmækker

Sådan gør du

Kylling
1

Marinerer kylling i olivenolie, salt, knust hvidløg, saft og revet skal fra en citron samt hakket rosmarin
Gerne en halv dag i køleskabet

2

Brun de 4 kyllingeoverlår godt af på begge sider over grillkullene
Steg dem under låg ved indirekte varme til de er gennemstegte - ca 30 min
Giv dem lidt direkte varme lige inden servering

Kartofler med hestebønner
3

Vask/skrub kartoflerne og kog dem så de er næsten møre

4

Klargør hestebønnerne - bølg dem og tag dem ud fra den yderste hinde
Hak løg og hvidløg fint

5

Grill kartoflerne mens du steger hestebønnerne sammen med hakket løg og hvidløg i smør

6

Giv kartoflerne et tryk og anret med hestebønner og løg
Pynt med grønt fra køkkenhaven
Kom flagesalt og god olienolie hen over

Vin skal der til
7

Åben vinen - fx kold chardonnay eller kølig pinot noir
Vi drak en Drunheller fra Californien - 89 kr ved Winefamly

Grillede kyllingeoverlår med knuste kartofler og hestebønner