Opskrift
4 Portioner AntalKategoriGrill, Hovedret Forberelsestid 20 min Det skal du bruge
Koteletterne4 stk lammekoteletter2 fed hvidløg1 pæn kvist rosmarinOliven olieSalt og PeberTomatsalat5 stk tomater2 stk rødløg1 pakke feta ost1 bundt basilikum1 fed hvidløg1 tsk dion sennep½ tsk salt1 spsk balsamicosmagsneutral olie - fx solsikkeFløde kartofler8 stk bagekartofler1 løg2 fed hvidløg2 dl flødeSådan gør du
Koteletterne1Marinerer koteletterne i en pose med olie, hakket hvidløg og rosmarin i mindst en time
Gril dem på en varm grill, så de får en god stegeskorpe og er rød/rosa inden i
Lad dem hvile 5 min inden serveringFlødekartoflerne2Skræl kartofler og løg
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
Smør et ildfast fad og kom først kartofler, så løg - osv
Salt på - ca 1 tsk
Hæld fløde på til den dækkerTilberedes i ovn 200 g varmt luft i en god time
Tomatsalat3Skær rødløg i tynde skiver og tomaterne i 0,5 cm skiver
Anret i en skål i lag - skiftevis røg og tomat4Rør dressing sammen med først knust hvidløg, sennep og salt
Tilsæt balsamico og rør sammen
Tilsæt olie under konstant omrøring så det tykner undervejsKom dressing over salaten og pynt med basilikum blade
Vin skal der til5Åben vinen - meget gerne Rhone på Granache og Syrah vil passe perfekt
Vi drak en dejlig Cotes du Rhone fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen Vin 85 kr på tilbud)
Ingredienser
Sådan gør du
Marinerer koteletterne i en pose med olie, hakket hvidløg og rosmarin i mindst en time
Gril dem på en varm grill, så de får en god stegeskorpe og er rød/rosa inden i
Lad dem hvile 5 min inden servering
Skræl kartofler og løg
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
Smør et ildfast fad og kom først kartofler, så løg - osv
Salt på - ca 1 tsk
Hæld fløde på til den dækker
Tilberedes i ovn 200 g varmt luft i en god time
Skær rødløg i tynde skiver og tomaterne i 0,5 cm skiver
Anret i en skål i lag - skiftevis røg og tomat
Rør dressing sammen med først knust hvidløg, sennep og salt
Tilsæt balsamico og rør sammen
Tilsæt olie under konstant omrøring så det tykner undervejs
Kom dressing over salaten og pynt med basilikum blade
Åben vinen - meget gerne Rhone på Granache og Syrah vil passe perfekt
Vi drak en dejlig Cotes du Rhone fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen Vin 85 kr på tilbud)