Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 10 minTilberedningstid30 minTid i alt 40 min

Det skal du bruge

Havtasken
 1 stk havtaskehale skåret i 2 fileter (få evt fiskehandleren til det)
 Smør til stegning
Kaperssauce
 1 bæger kapers (45 g)
 ½ bundt persille
 1 dl tør vermouth
 1 dl fiskefond
 1 dl fløde
 Salt og peber
 Saften af en halv citron
Tilbehør
 2-3 tynde porre
 Lidt smør
 Kartofler efter appetit

Sådan gør du

Kaperssauce
1

Kom vermouth og fiskefond i gryde og lad det koge lidt ind
Imens klargør du persille og kapers ved at hælde væden fra kapers samt at skylle og hakke persillen fint
Når vermouth og fond er kogt lidt ind tilsætter du fløde, kapers, persille og citronsaft

2

Lad det simre mens du steger fisk og koger porrer
Smag til med salt og peber inden servering

Havtasken
3

Skær fileterne i 8 stykker og steg dem gyldne i smør til den er lige nøjagtig faste i kødet
Giv dem lidt salt og peber undervejs

Porre
4

Rens porrer og skær dem i ca 5 cm stykker
Kog dem 3 min i lidt vand med en smørklar og lidt salt

5

Anret som på billede med kogte kartofler

Vin skal der til
6

Åben vinen - gerne Sauvignon Blanc, som har syre nok til at håndterer kapers og passer glimrende til fisken
Vi drak en fra Corralillo (Erik Sørensen vin 110 kr)

Ingredienser

Havtasken
 1 stk havtaskehale skåret i 2 fileter (få evt fiskehandleren til det)
 Smør til stegning
Kaperssauce
 1 bæger kapers (45 g)
 ½ bundt persille
 1 dl tør vermouth
 1 dl fiskefond
 1 dl fløde
 Salt og peber
 Saften af en halv citron
Tilbehør
 2-3 tynde porre
 Lidt smør
 Kartofler efter appetit

Sådan gør du

Kaperssauce
1

Kom vermouth og fiskefond i gryde og lad det koge lidt ind
Imens klargør du persille og kapers ved at hælde væden fra kapers samt at skylle og hakke persillen fint
Når vermouth og fond er kogt lidt ind tilsætter du fløde, kapers, persille og citronsaft

2

Lad det simre mens du steger fisk og koger porrer
Smag til med salt og peber inden servering

Havtasken
3

Skær fileterne i 8 stykker og steg dem gyldne i smør til den er lige nøjagtig faste i kødet
Giv dem lidt salt og peber undervejs

Porre
4

Rens porrer og skær dem i ca 5 cm stykker
Kog dem 3 min i lidt vand med en smørklar og lidt salt

5

Anret som på billede med kogte kartofler

Vin skal der til
6

Åben vinen - gerne Sauvignon Blanc, som har syre nok til at håndterer kapers og passer glimrende til fisken
Vi drak en fra Corralillo (Erik Sørensen vin 110 kr)

Havtaskehale i kaperssauce