
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriFisk, Hovedret Forberelsestid 10 min Tilberedningstid30 min Tid i alt 40 min Det skal du bruge
Havtasken1 stk havtaskehale skåret i 2 fileter (få evt fiskehandleren til det)Smør til stegningKaperssauce1 bæger kapers (45 g)½ bundt persille1 dl tør vermouth1 dl fiskefond1 dl flødeSalt og peberSaften af en halv citronTilbehør2-3 tynde porreLidt smørKartofler efter appetitSådan gør du
Kaperssauce1Kom vermouth og fiskefond i gryde og lad det koge lidt ind
Imens klargør du persille og kapers ved at hælde væden fra kapers samt at skylle og hakke persillen fint
Når vermouth og fond er kogt lidt ind tilsætter du fløde, kapers, persille og citronsaft2Lad det simre mens du steger fisk og koger porrer
Smag til med salt og peber inden serveringHavtasken3Skær fileterne i 8 stykker og steg dem gyldne i smør til den er lige nøjagtig faste i kødet
Giv dem lidt salt og peber undervejsPorre4Rens porrer og skær dem i ca 5 cm stykker
Kog dem 3 min i lidt vand med en smørklar og lidt salt5Anret som på billede med kogte kartofler
Vin skal der til6Åben vinen - gerne Sauvignon Blanc, som har syre nok til at håndterer kapers og passer glimrende til fisken
Vi drak en fra Corralillo (Erik Sørensen vin 110 kr)
Ingredienser
Sådan gør du
Kom vermouth og fiskefond i gryde og lad det koge lidt ind
Imens klargør du persille og kapers ved at hælde væden fra kapers samt at skylle og hakke persillen fint
Når vermouth og fond er kogt lidt ind tilsætter du fløde, kapers, persille og citronsaft
Lad det simre mens du steger fisk og koger porrer
Smag til med salt og peber inden servering
Skær fileterne i 8 stykker og steg dem gyldne i smør til den er lige nøjagtig faste i kødet
Giv dem lidt salt og peber undervejs
Rens porrer og skær dem i ca 5 cm stykker
Kog dem 3 min i lidt vand med en smørklar og lidt salt
Anret som på billede med kogte kartofler
Åben vinen - gerne Sauvignon Blanc, som har syre nok til at håndterer kapers og passer glimrende til fisken
Vi drak en fra Corralillo (Erik Sørensen vin 110 kr)