
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriFisk, Hovedret Forberelsestid 15 min Tilberedningstid25 min Tid i alt 40 min Det skal du bruge
Fisk600 g HelleflynderfiletSmør til stegningSalt og peberHollandaise saucen200 g Smør4 æggeblommer (gerne pasteuriserede)Saften fra en halv citron2 spsk vand1 spsk hvidvinseddike1 tsk SaltTilbehør1 kg kartofler4 gulerødder1 bt forårsløg10 g smørSådan gør du
Tilbehør1Skræl kartoflerne og kog dem 22 min
2Skræl og rengør gulerødder og forårsløg
Giv dem et kort opkog i en lille gryde
Hæld vandet fra og om smør og salt påHollandaisen3Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt
Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel
Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris
Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk
Smag til med salt og hvid peber
Fisken4Skær fisken i 4 stykker og steg dem i smør på lidt over mellem varme - 2 min på hver side
5Anret som på billede
Vin skal der til6Åben vinen - meget gerne med syre som i fx Riesling
Vi drak en frisk tysk Riesling fra Heitlinger i Baden (Kjær og Sommerfeldt 100,- på tilbud)
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og kog dem 22 min
Skræl og rengør gulerødder og forårsløg
Giv dem et kort opkog i en lille gryde
Hæld vandet fra og om smør og salt på
Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt
Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel
Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris
Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk
Smag til med salt og hvid peber
Skær fisken i 4 stykker og steg dem i smør på lidt over mellem varme - 2 min på hver side
Anret som på billede
Åben vinen - meget gerne med syre som i fx Riesling
Vi drak en frisk tysk Riesling fra Heitlinger i Baden (Kjær og Sommerfeldt 100,- på tilbud)