Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 15 minTilberedningstid25 minTid i alt 40 min

Det skal du bruge

Fisk
 600 g Helleflynderfilet
 Smør til stegning
 Salt og peber
Hollandaise saucen
 200 g Smør
 4 æggeblommer (gerne pasteuriserede)
 Saften fra en halv citron
 2 spsk vand
 1 spsk hvidvinseddike
 1 tsk Salt
Tilbehør
 1 kg kartofler
 4 gulerødder
 1 bt forårsløg
 10 g smør

Sådan gør du

Tilbehør
1

Skræl kartoflerne og kog dem 22 min

2

Skræl og rengør gulerødder og forårsløg
Giv dem et kort opkog i en lille gryde
Hæld vandet fra og om smør og salt på

Hollandaisen
3

Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt

Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel

Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris

Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk

Smag til med salt og hvid peber

Fisken
4

Skær fisken i 4 stykker og steg dem i smør på lidt over mellem varme - 2 min på hver side

5

Anret som på billede

Vin skal der til
6

Åben vinen - meget gerne med syre som i fx Riesling
Vi drak en frisk tysk Riesling fra Heitlinger i Baden (Kjær og Sommerfeldt 100,- på tilbud)

Ingredienser

Fisk
 600 g Helleflynderfilet
 Smør til stegning
 Salt og peber
Hollandaise saucen
 200 g Smør
 4 æggeblommer (gerne pasteuriserede)
 Saften fra en halv citron
 2 spsk vand
 1 spsk hvidvinseddike
 1 tsk Salt
Tilbehør
 1 kg kartofler
 4 gulerødder
 1 bt forårsløg
 10 g smør

Sådan gør du

Tilbehør
1

Skræl kartoflerne og kog dem 22 min

2

Skræl og rengør gulerødder og forårsløg
Giv dem et kort opkog i en lille gryde
Hæld vandet fra og om smør og salt på

Hollandaisen
3

Kom æggeblommer, vand, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt

Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel

Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris

Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk

Smag til med salt og hvid peber

Fisken
4

Skær fisken i 4 stykker og steg dem i smør på lidt over mellem varme - 2 min på hver side

5

Anret som på billede

Vin skal der til
6

Åben vinen - meget gerne med syre som i fx Riesling
Vi drak en frisk tysk Riesling fra Heitlinger i Baden (Kjær og Sommerfeldt 100,- på tilbud)

Helleflynder med hollandaise