Opskrift
4 Portioner AntalKategoriForretter, Hovedret Forberelsestid 15 min Tilberedningstid10 min Tid i alt 25 min Det skal du bruge
Høns i asparges500 g hvide asparges400 g Kyllingerester eller fersk kyllingebryst1,50 dl fløde3 dl hønsefond (du kan også bruge bouillonterning)2 spsk hvedemel40 g smør1 spsk æblecidereddikeSalt og peberTilbehør8-12 gode tarteletter - gerne fra bagerenEn dusk persille eller sødskærmSådan gør du
Høns i asparges1Skræl de hvide asparges godt og skær de nederste 2-3 cm af
Skær dem i 3 cm stykker og kog dem 2 min i hønsefond - tag dem op og gem begge dele2Klargør kylling og skær det i mundrette stykker
Hvis du bruger fersk kyllingebryst, koger du stykkerne 5 min i hønsefonden
Hvis du har kyllingeresten fra en anden dag skal de bare direkte i sovsen3Smelt smør i en gryde og tilsæt mel under omrøring
Tilsæt hønsefond lidt ad gangen under omrøring
Tilsæt til sidst fløde og varm kylling og asparges i gennem i sovsen
Smag til med salt, peber og eddike4Lun tarteletterne i ovn på 180 g - ca. 5 min
Kom fyldet i og pynt med persille eller sødskærmVin skal der til5Både kylling og hvide asparges passer fantastisk til Riesling
Vi drak Riesling fra Gassmann i Alsace (100,- fra Winefamly)
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl de hvide asparges godt og skær de nederste 2-3 cm af
Skær dem i 3 cm stykker og kog dem 2 min i hønsefond - tag dem op og gem begge dele
Klargør kylling og skær det i mundrette stykker
Hvis du bruger fersk kyllingebryst, koger du stykkerne 5 min i hønsefonden
Hvis du har kyllingeresten fra en anden dag skal de bare direkte i sovsen
Smelt smør i en gryde og tilsæt mel under omrøring
Tilsæt hønsefond lidt ad gangen under omrøring
Tilsæt til sidst fløde og varm kylling og asparges i gennem i sovsen
Smag til med salt, peber og eddike
Lun tarteletterne i ovn på 180 g - ca. 5 min
Kom fyldet i og pynt med persille eller sødskærm
Både kylling og hvide asparges passer fantastisk til Riesling
Vi drak Riesling fra Gassmann i Alsace (100,- fra Winefamly)