Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 15 minTilberedningstid10 minTid i alt 25 min

Det skal du bruge

Høns i asparges
 500 g hvide asparges
 400 g Kyllingerester eller fersk kyllingebryst
 1,50 dl fløde
 3 dl hønsefond (du kan også bruge bouillonterning)
 2 spsk hvedemel
 40 g smør
 1 spsk æblecidereddike
 Salt og peber
Tilbehør
 8-12 gode tarteletter - gerne fra bageren
 En dusk persille eller sødskærm

Sådan gør du

Høns i asparges
1

Skræl de hvide asparges godt og skær de nederste 2-3 cm af
Skær dem i 3 cm stykker og kog dem 2 min i hønsefond - tag dem op og gem begge dele

2

Klargør kylling og skær det i mundrette stykker
Hvis du bruger fersk kyllingebryst, koger du stykkerne 5 min i hønsefonden
Hvis du har kyllingeresten fra en anden dag skal de bare direkte i sovsen

3

Smelt smør i en gryde og tilsæt mel under omrøring
Tilsæt hønsefond lidt ad gangen under omrøring
Tilsæt til sidst fløde og varm kylling og asparges i gennem i sovsen
Smag til med salt, peber og eddike

4

Lun tarteletterne i ovn på 180 g - ca. 5 min
Kom fyldet i og pynt med persille eller sødskærm

Vin skal der til
5

Både kylling og hvide asparges passer fantastisk til Riesling
Vi drak Riesling fra Gassmann i Alsace (100,- fra Winefamly)

Ingredienser

Høns i asparges
 500 g hvide asparges
 400 g Kyllingerester eller fersk kyllingebryst
 1,50 dl fløde
 3 dl hønsefond (du kan også bruge bouillonterning)
 2 spsk hvedemel
 40 g smør
 1 spsk æblecidereddike
 Salt og peber
Tilbehør
 8-12 gode tarteletter - gerne fra bageren
 En dusk persille eller sødskærm

Sådan gør du

Høns i asparges
1

Skræl de hvide asparges godt og skær de nederste 2-3 cm af
Skær dem i 3 cm stykker og kog dem 2 min i hønsefond - tag dem op og gem begge dele

2

Klargør kylling og skær det i mundrette stykker
Hvis du bruger fersk kyllingebryst, koger du stykkerne 5 min i hønsefonden
Hvis du har kyllingeresten fra en anden dag skal de bare direkte i sovsen

3

Smelt smør i en gryde og tilsæt mel under omrøring
Tilsæt hønsefond lidt ad gangen under omrøring
Tilsæt til sidst fløde og varm kylling og asparges i gennem i sovsen
Smag til med salt, peber og eddike

4

Lun tarteletterne i ovn på 180 g - ca. 5 min
Kom fyldet i og pynt med persille eller sødskærm

Vin skal der til
5

Både kylling og hvide asparges passer fantastisk til Riesling
Vi drak Riesling fra Gassmann i Alsace (100,- fra Winefamly)

Høns i asparges