
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriFisk, Hovedret Forberelsestid 1 hr Tilberedningstid20 min Tid i alt 1 hr 20 min Det skal du bruge
BisqueAlle resterne fra en måltid med halerne (fra ca 14 hele jumfruhummere)3 dl tør hvidvin3 fed hvidløg1 moden tomat1 fennikel1 porre med top1 løg3 gulerødder1 stilk(e) timian2 tsk god paprikaEn god skvis cognac2,50 dl flødeOlivenolie til stegningSalt og peberFisk600 g sandrat filetOlivenolie til stegningTimian blomster til pyntSådan gør du
1Skæl og skyl alle grøntsager
Skær det hele i grove stykker2Kom alle jomfruhummer rester i en gryde med rygende varm gryde
Brun dem kraftigt og slå det lidt sammen med en grydeske
Tilsæt alle grøntsager og brun dem
Kom en god skvis cognac på, lad det varme op og tænd til til (husk at tage gryde af blusset inden flamberingen)3Tilsæt vin og fyld vand på, til det dækker
Lad det hele koge op og skum af
Lad det simre en god halv time
Sluk for blusset og lad det trække i 10 min før du sier alt fra4Nu har du kun bisque tilbage - det skal koges ned til ca det halve og derefter tilsættes fløde
Kog op og smag tilFisken5Skær fisken op i 4 stykker
Salt den ca 10 min før stegning
Steg først med god varme i olie på skindsiden til den er gylden
Vend fisken og giv den 1 min på den anden side6Anret med først bisque
Derefter fisk og til sidst timian blomster
Serverer godt flute tilVin skal der til7Åben vinen - her må du gerne tage fra den gode ende; Chaplis eller hvid bourgogne
Du kan også bruge en anden gerne fransk chardonnayVi drak hvid bourgogne fra Rene Bouvier til ca 180 (Winefamly)
Ingredienser
Sådan gør du
Skæl og skyl alle grøntsager
Skær det hele i grove stykker
Kom alle jomfruhummer rester i en gryde med rygende varm gryde
Brun dem kraftigt og slå det lidt sammen med en grydeske
Tilsæt alle grøntsager og brun dem
Kom en god skvis cognac på, lad det varme op og tænd til til (husk at tage gryde af blusset inden flamberingen)
Tilsæt vin og fyld vand på, til det dækker
Lad det hele koge op og skum af
Lad det simre en god halv time
Sluk for blusset og lad det trække i 10 min før du sier alt fra
Nu har du kun bisque tilbage - det skal koges ned til ca det halve og derefter tilsættes fløde
Kog op og smag til
Skær fisken op i 4 stykker
Salt den ca 10 min før stegning
Steg først med god varme i olie på skindsiden til den er gylden
Vend fisken og giv den 1 min på den anden side
Anret med først bisque
Derefter fisk og til sidst timian blomster
Serverer godt flute til
Åben vinen - her må du gerne tage fra den gode ende; Chaplis eller hvid bourgogne
Du kan også bruge en anden gerne fransk chardonnay
Vi drak hvid bourgogne fra Rene Bouvier til ca 180 (Winefamly)