Print Options:

Jomfruhummerbisque med stegt sandart

Antal4 PortionerForberelsestid 1 hrTilberedningstid20 minTid i alt 1 hr 20 min

Bisque
 Alle resterne fra en måltid med halerne (fra ca 14 hele jumfruhummere)
 3 dl tør hvidvin
 3 fed hvidløg
 1 moden tomat
 1 fennikel
 1 porre med top
 1 løg
 3 gulerødder
 1 stilk(e) timian
 2 tsk god paprika
 En god skvis cognac
 2,50 dl fløde
 Olivenolie til stegning
 Salt og peber
Fisk
 600 g sandrat filet
 Olivenolie til stegning
 Timian blomster til pynt
1

Skæl og skyl alle grøntsager
Skær det hele i grove stykker

2

Kom alle jomfruhummer rester i en gryde med rygende varm gryde
Brun dem kraftigt og slå det lidt sammen med en grydeske
Tilsæt alle grøntsager og brun dem
Kom en god skvis cognac på, lad det varme op og tænd til til (husk at tage gryde af blusset inden flamberingen)

3

Tilsæt vin og fyld vand på, til det dækker
Lad det hele koge op og skum af
Lad det simre en god halv time
Sluk for blusset og lad det trække i 10 min før du sier alt fra

4

Nu har du kun bisque tilbage - det skal koges ned til ca det halve og derefter tilsættes fløde
Kog op og smag til

Fisken
5

Skær fisken op i 4 stykker
Salt den ca 10 min før stegning
Steg først med god varme i olie på skindsiden til den er gylden
Vend fisken og giv den 1 min på den anden side

6

Anret med først bisque
Derefter fisk og til sidst timian blomster
Serverer godt flute til

Vin skal der til
7

Åben vinen - her må du gerne tage fra den gode ende; Chaplis eller hvid bourgogne
Du kan også bruge en anden gerne fransk chardonnay

Vi drak hvid bourgogne fra Rene Bouvier til ca 180 (Winefamly)

Nutrition Facts

Portioner 4