Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 1 hrTilberedningstid10 minTid i alt 1 hr 10 min

Det skal du bruge

Grov Thousand Island dressing
 3 tomater
 1 skarlotteløg
 1 fed hvidløg
 ⅓ rød peberfrugt
 2 spsk drueagurker (syltede)
 1/2 citron øko
 4 spsk god mayo
 1 spsk worchestershiresauce
  ½ spsk sukker
 1 tsk paprika
  Salt og peber
Jomfruhummer
 1 kg jomfruhummerhaler
 1 stilk(e) dild
 salt
Salat
 1 salat hoved
 4 stk tomater
 Lidt dild

Sådan gør du

Thousand Island dressing
1

Start med at lave dressing, så den kan køle lidt ned
Kom, finthakket løg og hvidløg i kasserolle med oliven olie og giv dem lidt varme - uden det bruner
Tilsæt grofthakket tomat, peberfrugt og saften af citronen, lad det koge op og derefter simre til væden er reduceret til omkring halvdelen
Kom der derefter lidt på køl og vend derefter med de øvrige ingredienser

Jomfruhummer
2

Kog en gryde vand med salt op
Tilsæt jomfruhummerne og det meste af dilden (gem lidt til pynt)
Lad det koge svagt til halerne komme op i toppen

3

Klargør halerne ved at tage dem ud af skallen og fjerne den sorte streng
Skær dem midt igennem på langs

Salaten
4

Skyd og slyng salat og riv den i grove mundrette stykker
Skær tomat i små både

5

Anret som på billede
Serverer med lunt brød

Vin skal der til
6

Åben vinen - chardonnay passer godt her - meget gerne fra chablis
Vi drak en chablis fra Domaine du guette soleil (Superbrugsen ca 120 kr)

Ingredienser

Grov Thousand Island dressing
 3 tomater
 1 skarlotteløg
 1 fed hvidløg
 ⅓ rød peberfrugt
 2 spsk drueagurker (syltede)
 1/2 citron øko
 4 spsk god mayo
 1 spsk worchestershiresauce
  ½ spsk sukker
 1 tsk paprika
  Salt og peber
Jomfruhummer
 1 kg jomfruhummerhaler
 1 stilk(e) dild
 salt
Salat
 1 salat hoved
 4 stk tomater
 Lidt dild

Sådan gør du

Thousand Island dressing
1

Start med at lave dressing, så den kan køle lidt ned
Kom, finthakket løg og hvidløg i kasserolle med oliven olie og giv dem lidt varme - uden det bruner
Tilsæt grofthakket tomat, peberfrugt og saften af citronen, lad det koge op og derefter simre til væden er reduceret til omkring halvdelen
Kom der derefter lidt på køl og vend derefter med de øvrige ingredienser

Jomfruhummer
2

Kog en gryde vand med salt op
Tilsæt jomfruhummerne og det meste af dilden (gem lidt til pynt)
Lad det koge svagt til halerne komme op i toppen

3

Klargør halerne ved at tage dem ud af skallen og fjerne den sorte streng
Skær dem midt igennem på langs

Salaten
4

Skyd og slyng salat og riv den i grove mundrette stykker
Skær tomat i små både

5

Anret som på billede
Serverer med lunt brød

Vin skal der til
6

Åben vinen - chardonnay passer godt her - meget gerne fra chablis
Vi drak en chablis fra Domaine du guette soleil (Superbrugsen ca 120 kr)

Jomfruhummersalat med grov Thousand Island dressing