
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriFisk, Forretter Forberelsestid 20 min Tilberedningstid25 min Tid i alt 45 min Det skal du bruge
Suppe500 g jordskokker1 bagekartoffel1 løg1 l hønsefond1 dl hvidvin1 dl flødeÆbleeddikeSmør til stegningSalt og peberKammuslinger16-20 stk kammuslinger2 spsk revet frisk ingefær2 fed hvidløgSalt og peberSmør til stegningPyntFx citron timian og morgenfrue blomstSådan gør du
Suppen1Hak løget
Skræl kartoffel og jordskokker - skær dem i mindre stykker2Svits løg, kartofler og jordskokker i smør
Kom vin og fond på og kog kartofler og jordskokker møre3Tilsæt fløde og blend det glat med stavblender
Smag til med salt og peber samt æbleeddikeKammuslinger4Skræl og riv hvidløg og ingefær
Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle5Steg muslingerne kort ved høj varme i smør sammen med ingefær og hvidløg
De skal have stegeflade, men være kun lige tilberedt midt i6Serverer i varme tallerkner som på billede
Vin skal der til7Åben vinen - vi skal bruge syre og let sødme til denne ret for at matche jordskokkerne og kammuslingerne
Det kan vi finde i Riesling fra Alsace
Vi drak en dejlig udgave fra Clos Saint-Jacques (99 kr ved Kjær og Sommerfeldt)
Ingredienser
Sådan gør du
Hak løget
Skræl kartoffel og jordskokker - skær dem i mindre stykker
Svits løg, kartofler og jordskokker i smør
Kom vin og fond på og kog kartofler og jordskokker møre
Tilsæt fløde og blend det glat med stavblender
Smag til med salt og peber samt æbleeddike
Skræl og riv hvidløg og ingefær
Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle
Steg muslingerne kort ved høj varme i smør sammen med ingefær og hvidløg
De skal have stegeflade, men være kun lige tilberedt midt i
Serverer i varme tallerkner som på billede
Åben vinen - vi skal bruge syre og let sødme til denne ret for at matche jordskokkerne og kammuslingerne
Det kan vi finde i Riesling fra Alsace
Vi drak en dejlig udgave fra Clos Saint-Jacques (99 kr ved Kjær og Sommerfeldt)