Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 20 minTilberedningstid25 minTid i alt 45 min

Det skal du bruge

Suppe
 500 g jordskokker
 1 bagekartoffel
 1 løg
 1 l hønsefond
 1 dl hvidvin
 1 dl fløde
 Æbleeddike
 Smør til stegning
 Salt og peber
Kammuslinger
 16-20 stk kammuslinger
 2 spsk revet frisk ingefær
 2 fed hvidløg
 Salt og peber
 Smør til stegning
Pynt
 Fx citron timian og morgenfrue blomst

Sådan gør du

Suppen
1

Hak løget
Skræl kartoffel og jordskokker - skær dem i mindre stykker

2

Svits løg, kartofler og jordskokker i smør
Kom vin og fond på og kog kartofler og jordskokker møre

3

Tilsæt fløde og blend det glat med stavblender
Smag til med salt og peber samt æbleeddike

Kammuslinger
4

Skræl og riv hvidløg og ingefær
Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle

5

Steg muslingerne kort ved høj varme i smør sammen med ingefær og hvidløg
De skal have stegeflade, men være kun lige tilberedt midt i

6

Serverer i varme tallerkner som på billede

Vin skal der til
7

Åben vinen - vi skal bruge syre og let sødme til denne ret for at matche jordskokkerne og kammuslingerne
Det kan vi finde i Riesling fra Alsace
Vi drak en dejlig udgave fra Clos Saint-Jacques (99 kr ved Kjær og Sommerfeldt)

Ingredienser

Suppe
 500 g jordskokker
 1 bagekartoffel
 1 løg
 1 l hønsefond
 1 dl hvidvin
 1 dl fløde
 Æbleeddike
 Smør til stegning
 Salt og peber
Kammuslinger
 16-20 stk kammuslinger
 2 spsk revet frisk ingefær
 2 fed hvidløg
 Salt og peber
 Smør til stegning
Pynt
 Fx citron timian og morgenfrue blomst

Sådan gør du

Suppen
1

Hak løget
Skræl kartoffel og jordskokker - skær dem i mindre stykker

2

Svits løg, kartofler og jordskokker i smør
Kom vin og fond på og kog kartofler og jordskokker møre

3

Tilsæt fløde og blend det glat med stavblender
Smag til med salt og peber samt æbleeddike

Kammuslinger
4

Skræl og riv hvidløg og ingefær
Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle

5

Steg muslingerne kort ved høj varme i smør sammen med ingefær og hvidløg
De skal have stegeflade, men være kun lige tilberedt midt i

6

Serverer i varme tallerkner som på billede

Vin skal der til
7

Åben vinen - vi skal bruge syre og let sødme til denne ret for at matche jordskokkerne og kammuslingerne
Det kan vi finde i Riesling fra Alsace
Vi drak en dejlig udgave fra Clos Saint-Jacques (99 kr ved Kjær og Sommerfeldt)

Jordskokkesuppe med kammuslinger