Opskrift
4 Portioner AntalKategoriGrill, Hovedret Det skal du bruge
Kylling800 g kylling inderfilet af god kvalitet1 lille dåse kokusmælk2 spsk peanutbutter2 fed hvidløg1 dl soyaSaften fra en lime2 spsk revet ingefær2 spsk sukkerSalat200 g risnudler1 rød peber1 squash1 rødløg100 g hestebønner (evt fra frost)1 stilk(e) mynte1 stilk(e) korianderDressing2 stk lime2 fed hvidløg3 spsk revet ingefær1 chilli - mellem stærk2 tsk rørsukker1 spsk æbleeddike1 spsk oliven olieSådan gør du
Kyllingespid1Marinerer kylling i 2 forskellige marinader:
A) Kokos-ingefær - marineres min 2 timer (gerne natten over, hvis muligt)
Bland følgende i skål e.lig.
Kokos
Ingefær
Hvidløg
Limesaft
Peanutbutter
B) Soya marinade - marineres min 2 timer (gerne natten over, hvis muligt)
1 dl soya
2 spsk sukker2Grill kyllingespid til de har fået farve og er gennemstegte
Du kan med fordel koge resten af marianden (den med kokos) op og bruge som dip
Salat3Kog risnudlerne og køl dem ned
4Grill grøntsagerne (løg, peber og squash)
Skær dem i mundrette skykker og lad dem køle ned5Kog hestebønnerne op og lad stå i vandet i 2 min
- og lad dem køle ned6Lav dressing (se ingredienslisten) og bland det hele sammen, pynt med koriander og mynte og anret
Vin skal der til7Åben vinen - her skal vi have nogen sødme, så det kunne være en tysk spätlese (riesling) eller en sød riesling fra Alsace. Vi drak netop en dejlig sød riesling fra Gassmann i Alsace / Winefamly 100 kr
Ingredienser
Sådan gør du
Marinerer kylling i 2 forskellige marinader:
A) Kokos-ingefær - marineres min 2 timer (gerne natten over, hvis muligt)
Bland følgende i skål e.lig.
Kokos
Ingefær
Hvidløg
Limesaft
Peanutbutter
B) Soya marinade - marineres min 2 timer (gerne natten over, hvis muligt)
1 dl soya
2 spsk sukker
Grill kyllingespid til de har fået farve og er gennemstegte
Du kan med fordel koge resten af marianden (den med kokos) op og bruge som dip
Kog risnudlerne og køl dem ned
Grill grøntsagerne (løg, peber og squash)
Skær dem i mundrette skykker og lad dem køle ned
Kog hestebønnerne op og lad stå i vandet i 2 min
- og lad dem køle ned
Lav dressing (se ingredienslisten) og bland det hele sammen, pynt med koriander og mynte og anret
Åben vinen - her skal vi have nogen sødme, så det kunne være en tysk spätlese (riesling) eller en sød riesling fra Alsace. Vi drak netop en dejlig sød riesling fra Gassmann i Alsace / Winefamly 100 kr