Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Det skal du bruge

Ragout
 600 g rådyr - gerne klump
 4 stk gulerødder
 4 stængler bladselleri
 4 fed hvidløg
 2 stk løg
 8 stk Enebær
 8 stk hele sorte peber
 2 spsk paprika
 1 tsk stødt koriander
 5 dl kalvefond
 1 dl kraftig rødvin
 1 dl fløde
 smagsneutral olie til bruning
 Salt og peber
 Jævner
Kartoffelmos
 1 kg kartofler (ikke nye)
 En skvis varm mælk
 50 g smør

Sådan gør du

Ragout
1

Puds kødet af og skær det i mundrette stykker
Brun det i olie i panden

2

Skær løg og hvidløg i små tern og brun dem med

3

Rengør gulerødder og bladselleri
Skær gulerødder rustikt og bladselleri i mindre stykker
Tilsæt begge dele sammen med paprika og brun lidt mere

4

Tilsæt fond, vin og krydderier
Væsken skal dække kødet og grøntsagerne (eller tilsæt lidt vand)
Kog op og lad det simre i 3 timer

5

Tilsæt fløde og jævn ragouten
Smag til med salt og peber - og lidt gastik eller sherryeddike

Kartoffelmos
6

Skræl og kog kartoflerne i 20 min
Pisk til mos med varm mælk og smør
Smag til med salt

Vin skal der til
7

Åben vinen - gerne noget kraftigt fra Rhône - fx. Chateauneuf de pape eller Gigondas

Vi drak en Gigondas fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen vin 135,- på tilbud)

Ingredienser

Ragout
 600 g rådyr - gerne klump
 4 stk gulerødder
 4 stængler bladselleri
 4 fed hvidløg
 2 stk løg
 8 stk Enebær
 8 stk hele sorte peber
 2 spsk paprika
 1 tsk stødt koriander
 5 dl kalvefond
 1 dl kraftig rødvin
 1 dl fløde
 smagsneutral olie til bruning
 Salt og peber
 Jævner
Kartoffelmos
 1 kg kartofler (ikke nye)
 En skvis varm mælk
 50 g smør

Sådan gør du

Ragout
1

Puds kødet af og skær det i mundrette stykker
Brun det i olie i panden

2

Skær løg og hvidløg i små tern og brun dem med

3

Rengør gulerødder og bladselleri
Skær gulerødder rustikt og bladselleri i mindre stykker
Tilsæt begge dele sammen med paprika og brun lidt mere

4

Tilsæt fond, vin og krydderier
Væsken skal dække kødet og grøntsagerne (eller tilsæt lidt vand)
Kog op og lad det simre i 3 timer

5

Tilsæt fløde og jævn ragouten
Smag til med salt og peber - og lidt gastik eller sherryeddike

Kartoffelmos
6

Skræl og kog kartoflerne i 20 min
Pisk til mos med varm mælk og smør
Smag til med salt

Vin skal der til
7

Åben vinen - gerne noget kraftigt fra Rhône - fx. Chateauneuf de pape eller Gigondas

Vi drak en Gigondas fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen vin 135,- på tilbud)

Rådyr ragout