Print Options:

Risalamande

Antal4 PortionerForberelsestid 10 minTilberedningstid2 hrsTid i alt 2 hrs 10 min

 180 g grødris
 1 l sødmælk
 100 g mandler
 4 dl piskefløde
 ¼ tsk salt
 1 god vaniljestang - fx Bourbon
 3 spsk sukker
 1 stort glas kirsebærsovn - min favorit er Stelleberg
1

Den 23. december
Kog risen sammen med 2 dl vand i 2-3 min under omrøring
Tilsæt mælk og kog op under låg - samt hyppig omrøring
Lad derefter grøden koge ved svag varme varme - under låg
Flæk vaniljestang og skrab korn ud - korn og den tomme stang koges med

Smut og hak mandlerne - de tilsættes når grøden er færdig
Kom grøden på køl til næste dag - fjerne vaniljestang

2

Den 24. december - formiddag

Kom 2-3 spsk sukker i den kolde grød
Pisk fløden og vend det i
Kom risalamanden i serveringsskålen - husk den hele mandel 🙂

3

Lun kirsebærsaucen

Vin skal der til
4

Åben vinen - der har været lidt på køl
Gerne en frugtig portvin - Ruby eller LBV

Nutrition Facts

Portioner 4