Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 10 minTilberedningstid40 minTid i alt 50 min

Det skal du bruge

Kartofler
 1 kg mindre kartofler
 2,50 dl groft salt
 2,50 dl vand
Mojo verde
 3 fed hvidløg
 1 bundt koriander
 1 tsk spidskommen
 1 spsk sherry eddike
 1 dl olivenolie
Mojo rojo
 3 fed hvidløg
 ½ rød chilli
 1 tsk spidskommen
 1 tsk røget paprika
 1 spsk sherry eddike
 1 dl olivenolie

Sådan gør du

Kartoflerne
1

Vask kartoflerne og kog dem i gryde med vand og salt
Kog dem til de er møre og hæld vandet fra
Kom gryden med kartoflerne tilbage på svag varme uden låg til alt vand er fordampet

Mojo Verde
2

Skræl hvidløg
Skyl koriander og fjern stilke
Kom begge dele i en morter sammen med spidskommen
Mos til puré og tilsæt eddiken og derefter olie

Mojo rojo
3

Skræl hvidløg
Skyl chili og skær i mindre stykker
Kom begge dele i en morter sammen med spidskommen og paprika
Mos til puré og tilsæt eddiken og derefter olie

Vin skal der til
4

Spansk hvidvin eller Fino sherry klæder kartoflerne godt 🙂

Ingredienser

Kartofler
 1 kg mindre kartofler
 2,50 dl groft salt
 2,50 dl vand
Mojo verde
 3 fed hvidløg
 1 bundt koriander
 1 tsk spidskommen
 1 spsk sherry eddike
 1 dl olivenolie
Mojo rojo
 3 fed hvidløg
 ½ rød chilli
 1 tsk spidskommen
 1 tsk røget paprika
 1 spsk sherry eddike
 1 dl olivenolie

Sådan gør du

Kartoflerne
1

Vask kartoflerne og kog dem i gryde med vand og salt
Kog dem til de er møre og hæld vandet fra
Kom gryden med kartoflerne tilbage på svag varme uden låg til alt vand er fordampet

Mojo Verde
2

Skræl hvidløg
Skyl koriander og fjern stilke
Kom begge dele i en morter sammen med spidskommen
Mos til puré og tilsæt eddiken og derefter olie

Mojo rojo
3

Skræl hvidløg
Skyl chili og skær i mindre stykker
Kom begge dele i en morter sammen med spidskommen og paprika
Mos til puré og tilsæt eddiken og derefter olie

Vin skal der til
4

Spansk hvidvin eller Fino sherry klæder kartoflerne godt 🙂

Saltkartofler med Mojo