Opskrift
4 Portioner AntalKategoriTapas Forberelsestid 20 min Tilberedningstid40 min Tid i alt 1 hr Det skal du bruge
Kødboller400 g hakket okse3 tsk røget paprika1 æg4 fed hvidløg1 stk løg2 stængler frisk rosmarin (tørret kan også bruges)Salt og peberOlivenolie til stegningTomat sovs1 glas gode mosede tomater (500 g)2 stk skarlotteløg4 fed hvidløg½ chili1 dl tør hvidvin1 tsk sukker1 spsk sherryeddikeSalt og peberSådan gør du
Tomatsovs1Hak løg og hvidløg fint
Skyl chili og hak den fint
Svist det i olivenolie og tilsæt paprika
Kom hvidvin på og derefter de mosede tomater
Lad det koge godt ind og smag til med sukker, sherryeddike + salt og peberKødbollerne2Hak løg og hvidløg fint
Fjern stilkene fra rosmarinen og hak det fint
Rør det sammen med kødet og de øvrige ingredienser til en lind fars
Lad de hvile op til en time på køl3Form farsen til små kødboller og steg dem på en pande i olivenolie
Når de har en fin stegeskorpe, tages de op fra panden og tomatsovsen kommes på panden (skal ikke rengøres inden)
Lad sovsen finde sig selv igen og tilsæt kødbollerne
Varm igennem og pynt evt med hakket persilleVin skal der til4Du kan fint fortsætte med den vin du har fået til de andre tapas
Men du kunne også tage denne tapas som den sidste og går over i rødvin fra Rioja eller Ribera del duero
Ingredienser
Sådan gør du
Hak løg og hvidløg fint
Skyl chili og hak den fint
Svist det i olivenolie og tilsæt paprika
Kom hvidvin på og derefter de mosede tomater
Lad det koge godt ind og smag til med sukker, sherryeddike + salt og peber
Hak løg og hvidløg fint
Fjern stilkene fra rosmarinen og hak det fint
Rør det sammen med kødet og de øvrige ingredienser til en lind fars
Lad de hvile op til en time på køl
Form farsen til små kødboller og steg dem på en pande i olivenolie
Når de har en fin stegeskorpe, tages de op fra panden og tomatsovsen kommes på panden (skal ikke rengøres inden)
Lad sovsen finde sig selv igen og tilsæt kødbollerne
Varm igennem og pynt evt med hakket persille
Du kan fint fortsætte med den vin du har fået til de andre tapas
Men du kunne også tage denne tapas som den sidste og går over i rødvin fra Rioja eller Ribera del duero