Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 20 minTilberedningstid40 minTid i alt 1 hr

Det skal du bruge

Kødboller
 400 g hakket okse
 3 tsk røget paprika
 1 æg
 4 fed hvidløg
 1 stk løg
 2 stængler frisk rosmarin (tørret kan også bruges)
 Salt og peber
 Olivenolie til stegning
Tomat sovs
 1 glas gode mosede tomater (500 g)
 2 stk skarlotteløg
 4 fed hvidløg
 ½ chili
 1 dl tør hvidvin
 1 tsk sukker
 1 spsk sherryeddike
 Salt og peber

Sådan gør du

Tomatsovs
1

Hak løg og hvidløg fint
Skyl chili og hak den fint
Svist det i olivenolie og tilsæt paprika
Kom hvidvin på og derefter de mosede tomater
Lad det koge godt ind og smag til med sukker, sherryeddike + salt og peber

Kødbollerne
2

Hak løg og hvidløg fint
Fjern stilkene fra rosmarinen og hak det fint
Rør det sammen med kødet og de øvrige ingredienser til en lind fars
Lad de hvile op til en time på køl

3

Form farsen til små kødboller og steg dem på en pande i olivenolie
Når de har en fin stegeskorpe, tages de op fra panden og tomatsovsen kommes på panden (skal ikke rengøres inden)
Lad sovsen finde sig selv igen og tilsæt kødbollerne
Varm igennem og pynt evt med hakket persille

Vin skal der til
4

Du kan fint fortsætte med den vin du har fået til de andre tapas
Men du kunne også tage denne tapas som den sidste og går over i rødvin fra Rioja eller Ribera del duero

Ingredienser

Kødboller
 400 g hakket okse
 3 tsk røget paprika
 1 æg
 4 fed hvidløg
 1 stk løg
 2 stængler frisk rosmarin (tørret kan også bruges)
 Salt og peber
 Olivenolie til stegning
Tomat sovs
 1 glas gode mosede tomater (500 g)
 2 stk skarlotteløg
 4 fed hvidløg
 ½ chili
 1 dl tør hvidvin
 1 tsk sukker
 1 spsk sherryeddike
 Salt og peber

Sådan gør du

Tomatsovs
1

Hak løg og hvidløg fint
Skyl chili og hak den fint
Svist det i olivenolie og tilsæt paprika
Kom hvidvin på og derefter de mosede tomater
Lad det koge godt ind og smag til med sukker, sherryeddike + salt og peber

Kødbollerne
2

Hak løg og hvidløg fint
Fjern stilkene fra rosmarinen og hak det fint
Rør det sammen med kødet og de øvrige ingredienser til en lind fars
Lad de hvile op til en time på køl

3

Form farsen til små kødboller og steg dem på en pande i olivenolie
Når de har en fin stegeskorpe, tages de op fra panden og tomatsovsen kommes på panden (skal ikke rengøres inden)
Lad sovsen finde sig selv igen og tilsæt kødbollerne
Varm igennem og pynt evt med hakket persille

Vin skal der til
4

Du kan fint fortsætte med den vin du har fået til de andre tapas
Men du kunne også tage denne tapas som den sidste og går over i rødvin fra Rioja eller Ribera del duero

Spanske kødboller i tomatsovs