Opskrift
4 Portioner AntalKategoriHovedret Forberelsestid 20 min Tilberedningstid15 min Tid i alt 35 min Det skal du bruge
omelet12 stk æg (3 pr omelet)400 g svampe - champignon / eller hvad du kan skaffe50 g mild ost - fx. havarti eller cheddarSalt og peberOlie til stegning1 håndfuld purløg til pyntSalat1 bt. grøn salat1 fed hvidløg1 tsk sennep1 tsk fint salt2 spsk balsamicosmags neutral olie - fx. af solsikkeSådan gør du
Omelet1Rens svampene og skær dem i skiver på ca 1x3 cm
Steg dem gyldne i lidt olie
Riv osten2Slå 3 æg ud i en skål og pisk dem...
Varm en mellem pande og kom lidt olie i
Hæld æg i - skal fylde hele panden
Fordel 1/4 del af de stegte svampe og osten på den ene halvdel af æggemassen3Når æggemassen er stiv nok til at løfte, vender du halvdelen uden fyld over på halvdelen med fyld
Steg den let gylden på begge sider4Gentag med de andre omeletter (har du 2 passende pander, er det en fordel)
TIPS - Brug en lun tallerken og kom en dyb tallerken oven på som låg, mens du laver de sidste omeletter
Salat5Skyl salaten grundigt og skær / pluk den
6Rør 1. del af dressing med presset hvidløg, sennep, salt og balsamico
Hæld derefter olien i under omrøring - skal tykne7Vend dressing i salaten og serverer som på billede
Vin skal der til8Åben vinen - gerne en ikke sød Pinot Gris (Chardonnay kan også bruges)
Vi drak en dejlig Pinot Gris fra Zind Humbrecht i Alsace til (Erik Sørensen Vin 175,-)
Ingredienser
Sådan gør du
Rens svampene og skær dem i skiver på ca 1x3 cm
Steg dem gyldne i lidt olie
Riv osten
Slå 3 æg ud i en skål og pisk dem...
Varm en mellem pande og kom lidt olie i
Hæld æg i - skal fylde hele panden
Fordel 1/4 del af de stegte svampe og osten på den ene halvdel af æggemassen
Når æggemassen er stiv nok til at løfte, vender du halvdelen uden fyld over på halvdelen med fyld
Steg den let gylden på begge sider
Gentag med de andre omeletter (har du 2 passende pander, er det en fordel)
TIPS - Brug en lun tallerken og kom en dyb tallerken oven på som låg, mens du laver de sidste omeletter
Skyl salaten grundigt og skær / pluk den
Rør 1. del af dressing med presset hvidløg, sennep, salt og balsamico
Hæld derefter olien i under omrøring - skal tykne
Vend dressing i salaten og serverer som på billede
Åben vinen - gerne en ikke sød Pinot Gris (Chardonnay kan også bruges)
Vi drak en dejlig Pinot Gris fra Zind Humbrecht i Alsace til (Erik Sørensen Vin 175,-)