Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 20 minTilberedningstid15 minTid i alt 35 min

Det skal du bruge

omelet
 12 stk æg (3 pr omelet)
 400 g svampe - champignon / eller hvad du kan skaffe
 50 g mild ost - fx. havarti eller cheddar
 Salt og peber
 Olie til stegning
 1 håndfuld purløg til pynt
Salat
 1 bt. grøn salat
 1 fed hvidløg
 1 tsk sennep
 1 tsk fint salt
 2 spsk balsamico
 smags neutral olie - fx. af solsikke

Sådan gør du

Omelet
1

Rens svampene og skær dem i skiver på ca 1x3 cm
Steg dem gyldne i lidt olie
Riv osten

2

Slå 3 æg ud i en skål og pisk dem...
Varm en mellem pande og kom lidt olie i
Hæld æg i - skal fylde hele panden
Fordel 1/4 del af de stegte svampe og osten på den ene halvdel af æggemassen

3

Når æggemassen er stiv nok til at løfte, vender du halvdelen uden fyld over på halvdelen med fyld
Steg den let gylden på begge sider

4

Gentag med de andre omeletter (har du 2 passende pander, er det en fordel)

TIPS - Brug en lun tallerken og kom en dyb tallerken oven på som låg, mens du laver de sidste omeletter

Salat
5

Skyl salaten grundigt og skær / pluk den

6

Rør 1. del af dressing med presset hvidløg, sennep, salt og balsamico
Hæld derefter olien i under omrøring - skal tykne

7

Vend dressing i salaten og serverer som på billede

Vin skal der til
8

Åben vinen - gerne en ikke sød Pinot Gris (Chardonnay kan også bruges)
Vi drak en dejlig Pinot Gris fra Zind Humbrecht i Alsace til (Erik Sørensen Vin 175,-)

Ingredienser

omelet
 12 stk æg (3 pr omelet)
 400 g svampe - champignon / eller hvad du kan skaffe
 50 g mild ost - fx. havarti eller cheddar
 Salt og peber
 Olie til stegning
 1 håndfuld purløg til pynt
Salat
 1 bt. grøn salat
 1 fed hvidløg
 1 tsk sennep
 1 tsk fint salt
 2 spsk balsamico
 smags neutral olie - fx. af solsikke

Sådan gør du

Omelet
1

Rens svampene og skær dem i skiver på ca 1x3 cm
Steg dem gyldne i lidt olie
Riv osten

2

Slå 3 æg ud i en skål og pisk dem...
Varm en mellem pande og kom lidt olie i
Hæld æg i - skal fylde hele panden
Fordel 1/4 del af de stegte svampe og osten på den ene halvdel af æggemassen

3

Når æggemassen er stiv nok til at løfte, vender du halvdelen uden fyld over på halvdelen med fyld
Steg den let gylden på begge sider

4

Gentag med de andre omeletter (har du 2 passende pander, er det en fordel)

TIPS - Brug en lun tallerken og kom en dyb tallerken oven på som låg, mens du laver de sidste omeletter

Salat
5

Skyl salaten grundigt og skær / pluk den

6

Rør 1. del af dressing med presset hvidløg, sennep, salt og balsamico
Hæld derefter olien i under omrøring - skal tykne

7

Vend dressing i salaten og serverer som på billede

Vin skal der til
8

Åben vinen - gerne en ikke sød Pinot Gris (Chardonnay kan også bruges)
Vi drak en dejlig Pinot Gris fra Zind Humbrecht i Alsace til (Erik Sørensen Vin 175,-)

Svampe omelet