Print Options:

Vitello tonnato

Antal8 Portioner

Kødet
 800 g okse inderlår
 3 stængler bladselleri
 2 fed hvidløg
 1 gulerod
 1 rosmarin kvist
Tun sauce
 200 g god tun i olie
 3 stk sardiner eller ansjoser af god herkomst
 3 past. æggeblommer
 3 spsk kapers
 Skal af en halv øko citron
 Saft fra en halv citron
 1 tsk dijon sennup
 1 tsk sherry eddike
 2 dl olivenolie
 Salt og peber
Kødet
1

Brun kødet i stegepande på alle sider

2

Kom kød, bladselleri, hvidløg, gulerod og rosmarinkvist i gryde og dæk med vand
Placerer et stegetermometer i steget og kog ved svag varme til steget har nået en kerne temperatur på 53 grader

3

Tag steg op og lad den hvile

4

Skær i tynde skiver op dæk tallerken med kødet

Tun sauce
5

Kom alle ingredienser (tun, sardiner/ansjoser, æggeblomme, kapers, citron, sennup og eddike) i et stavblender glas - olien komme i efterhånden som du har blendet tunsaucen glat

6

Fordel tun sauce på på kødet og pyndt med kapers og kørvel

Vin skal der til
7

Åben vinen - gerne en ung dolcetto fra Piemonte

Nutrition Facts

Portioner 8