Nyeste blogindlæg
Uge 20 – 2021
Bukkejagten gik ind sidste søndag, så det er tid til en dejlig rådyr ragout med mos. Man kan også augmenterer for at vejret stadig passer til simreretter.. Det giver også en god undskyldning for at finde noget af det tungere vin frem i en uge, hvor vi normalt ville gå...
Uge 19 – 2021
Vi skulle have være på ferie på de kanariske øer i denne uge, men som så meget andet er den tur coronaudsat. I stedet har jeg hele ugen hygget med at lave forskellige spanske retter. En favorit herhjemme er tapas og i denne uge har jeg fået lavet flere gode lune tapas...
Uge 18 – 2021
Følgere af denne blog har nok opdaget at jeg har en forkærlighed for Italienske retter og vin. Pizza er bare en høj elsket weekendret her i huset og denne weekend kommer jeg frisk ramsløg på en klassisk Margarita inspireret pizza. - Denne pizza vil gerne have rødvin...
Uge 17 – 2021
Her i bededagsferien spiser vi en del hjemmelavede hveder - stort set morgen, middag og aften. Bare med forskelligt tilbehør 🙂 Men man kan jo ikke leve af bønner (og hveder) alene, så jeg vil foreslå at lave kylling i tomatsovs. Hertil passer italiensk vin godt -...
Uge 16 -2021
Hvis man er så heldig at have en køkkenhave eller et par højbede, er der nu masser af frisk purløg og jeg har stadig vintersalat, som jeg såede i efteråret. Det vil jeg bruge til som tilbehør til en omelet med svampe. Et noget simpelt måltid, ja - men også en dejlig...
Uge 15 – 2021
Det er ikke sommer endnu. Men vi trænger snart til det og vejrudsigten siger 2 chifrerede grader i weekenden - og sol. Derfor må grillen og troen på sol og sommer frem. Denne weekends menu forslag er gode ben på grillen med solmodnet Shiraz i glasset 🙂 Mange...
Uge 14 – 2021
I denne uge går der (flad)fisk i den - i i limesauce endda... Du kan i grunden bruge en hvilket som helst fladfisk i denne ret, men jeg har valgt en slethvar fordi den er at finde hos de fleste fiskehandlere lige nu. Slethvarren er pighvarrens lillebror og fin i kødet...
Uge 13 – 2021
Påsken er over os og så er der jo tradition for lam til påskemiddagen. Samtidig er der stadig stenbiderrogn ved fiskehandleren - endda til fine priser 🙂 Menuen er således: Stenbiderrogn på avokado og ristet rugbrød - hertil tørre bobler Grillede lammekoteletter med...
Uge 12 – 2021
I denne uge bruger jeg saltede citroner i både forret og hovedretten. Det er et fantastisk krydderi at have i køleskabet og det er let at lave; det kræver bare salt, gode økocitroner, et stort patentglas og god tid 🙂 Hvis ikke du har det, kan du fint lave retterne...
Uge 11 – 2021
Jeg fik en levering fra Hopballe Mølle, der laver den mest fantastiske langsomvoksende kyllinger. Det var lige til at komme i fryseren, men jeg stegte da en fersk med citron, hvidløg og rosmarin til aftensmaden - det kan virkelig anbefales 🙂 Mindre kan også gøre...
Søg i opskrifter