VIN SKAL DER TIL

 

– en blog om god mad og hvilken vin du kan drikke til

 
Her finder du hver uge et bud på weekendmaden og vinen dertil

Nyeste blogindlæg

Julemiddagen

Julemiddagen

Denne jul bliver ret speciel på grund af coronaen. Men vi trænger endnu mere til traditioner, hygge og god mad. Hos os står den på andesteg og risalamande - helt klassisk Den bedste vin til juleand med det hele er nok Riesling med en del sødme, men vi danskere vil...

Uge 50 – 2020

Uge 50 – 2020

I denne weekend står den på julegave indkøb og derfor vælger jeg en lettere løsning i form af en svampemad og en bræt med tapas Til svampemaden passer chardonnay godt - hvis du hellere vil have rød til, vil jeg anbefale nebbiolo eller pinot noir. Du kan godt fortsætte...

Uge 49 – 2020

Uge 49 – 2020

I den kommende weekend bager vi julesmåkager. Når vi gør det, har vi en tradition med at spise grønlangkål med brune kartofler og hamburgerryg 🙂 Vi plejer at drikke riesling med en smule sødme til, men jeg vil i år drikke en Pinot gris fra Alsace med lidt sødme....

Uge 48 – 2020

Uge 48 – 2020

Sidste weekend i efteråret og jeg har lige tage de sidste rødbeder op fra køkkenhaven. Dem vil jeg tilberede sammen med nogle svampe og en rådyr filet, som jeg har været så heldig at få fra en jæger 🙂 Dertil passer kraftig vin med lidt sødme - som fx chateauneuf du...

Uge 47 – 2020

Uge 47 – 2020

Det er ved at være koldt, så jeg har fundet en dejlig simreret frem til denne weekend 🙂 Fordelen er at det passer sig selv i gryden, mens duften breder sig i hele huset. Coq au vin (kylling i vin) er en fransk klassiker, der nærmest er skabt til Pinot Noir og helst...

Uge 46 – 2020

Uge 46 – 2020

Efter tirsdagens Mortens aften har jeg lidt rødkål og andesauce i overskud. Det kunne virkelig klæde frikadeller, som jo faktisk er en dejlig spise og med denne opgraderingen samt en broccolisalat med bacon, kan det fint bruges til weekendmad 🙂 Derfor skal vi denne...

Uge 45 – 2020

Uge 45 – 2020

På tirsdag er det Mortens aften, men flere vælger nok at holde den i weekenden, så derfor kommer opskriften og vinanbefaling her nu 🙂 Oprindelig er det jo gås, men det kræver næsten flere gæster end corona anbefalingerne kan bære, så vi spiser and 🙂 I år har jeg...

Uge 44 – 2020

Uge 44 – 2020

Selv om vi virkelig har efterår nu, er der stadig gode ting i køkkenhaven, som spinat, krydderurter og spiselige blomster. Jeg benytter mig af det flotte udbud og laver en dejlig salad nicoise 🙂 En sådan salat vil gerne have syre, så prøv en god riesling til. I det...

Uge 43 – 2020

Uge 43 – 2020

Supermarkederne byder stadig på gode danske salater, derfor vil jeg denne weekend lave en klassisk Cæsar salat med bacon og det hele - hertil passer en chardonnay ret godt. Denne uge er det lykkes at få fat på nogle af de blå oste fra Arla Unika, som normalt er...

Uge 42 – 2020

Uge 42 – 2020

Denne weekend vil jeg foreslå en god rød bøf i form af en tournedos. Hertil en rødvinssauce og fritter + en grøn salat. Her er vi ude i mad det faktisk er skabt til rød bordeaux på en stor procentdel Merlot, som i Saint-Emilion Enkelt at lave, men med stor smag og...

Søg i opskrifter