Datteren havde fødselsdag i weekenden og ville gerne have hjemmelavet pizza til fødselsdagsfesten. Intet problem da jeg elsker at lave pizza – det er jo faktisk ikke svært. Gør dig umage med dejen, køb en pizzasten og en pizzaspade, så kan du lave fantastiske pizzaer i en alm ovn.
Vi lavede en del forskellige 🙂
Grundopskrift på pizzadej
Pizza dej til 8 pizzaer
Opskrift
8 Portioner AntalKategoriGrundopskrifter, Italien Det skal du bruge
7 dl lunken vand1 stk æg½ dl olivenolie1 tsk sukker1 tsk salt100 g fuldkornsmel - fx spelt250 g durumsmel700 g hvedemel - meget gerne Tipo 001 pakke(r) gærSådan gør du
1Lun vand, så det er håndlunkent
2Rør gær ud i vandet
3Tilsæt salt, sukker, æg og olie og rør rundt
4Tilsæt fuldkornsmel og durummel og rør grundigt igennem
5Tilsæt hvedemel under omrøring indtil dejen er så fast at du kan arbejde med den på bordet
6Nu skal dejen virkelig æltes godt igennem. Mindst 3 min - og brug den mængde hvedemel der er nødvendig - det kan godt vise sig at være mere eller mindre end de anførte 700 g
7Skær dejen op i 8 lige store stykker og form som boller (en håndfulds penge)
8Rul hver enkelt bolle god igennem, ved at presse bollen let mod bordpladen og bevæge hånden i cirkler
9Kommer bollerne på et fad med 5 cm afstand og dæk med husholdningsfilm, der er gjort våd under den kolde hane og vredet
10Efter hæv bollerne mindst 2 timer på køl
Ingredienser
Sådan gør du
Lun vand, så det er håndlunkent
Rør gær ud i vandet
Tilsæt salt, sukker, æg og olie og rør rundt
Tilsæt fuldkornsmel og durummel og rør grundigt igennem
Tilsæt hvedemel under omrøring indtil dejen er så fast at du kan arbejde med den på bordet
Nu skal dejen virkelig æltes godt igennem. Mindst 3 min - og brug den mængde hvedemel der er nødvendig - det kan godt vise sig at være mere eller mindre end de anførte 700 g
Skær dejen op i 8 lige store stykker og form som boller (en håndfulds penge)
Rul hver enkelt bolle god igennem, ved at presse bollen let mod bordpladen og bevæge hånden i cirkler
Kommer bollerne på et fad med 5 cm afstand og dæk med husholdningsfilm, der er gjort våd under den kolde hane og vredet
Efter hæv bollerne mindst 2 timer på køl
Pizza med lufttørret skinke og frisk mozzarella
Opskrift
Forberelsestid 30 min Tilberedningstid10 min Tid i alt 40 min Det skal du bruge
1 stk pizzadej fra køleskabet - se grundopskriftLidt hvedemel til at rulle pizza ud medTomatsovs - fx cherrytomat på flaske fra Aarstiderne)100 g revet god ost - fx fontina1 håndful frisk basilikum½ pk lufttørret skinke½ pk frisk mozzarella - jo bedre kvalitet, jo bedre resultatevt hvidsløgsolie (presset hvidløg med god olivenolie)Sådan gør du
1Kom pizzasten i din ovn - eller grill, og varm stille og roligt op til 250 grader
2Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
3Smør et tyndt lag tomatsovs på (du kan evt tynde din tomatsovs lidt op med vand)
4Fordel revet ost oven på tomatsovs
5Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanterne
6Tag pizzaen ud og fordel straks de tynde skiver lufttørret skinke og skiver med mozzerella på
7Pynt med basilikum blade
Vin skal der til8Åben vinen - enten en hvid chardonnay (gerne oversøisk) eller en nordlig italiener med lidt sødme og meget gerne på sangiovese. Vi elsker Il Sapiente til pizza. Den er fra fra Andrup vin til 59 kr - serverer gerne køligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom pizzasten i din ovn - eller grill, og varm stille og roligt op til 250 grader
Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
Smør et tyndt lag tomatsovs på (du kan evt tynde din tomatsovs lidt op med vand)
Fordel revet ost oven på tomatsovs
Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanterne
Tag pizzaen ud og fordel straks de tynde skiver lufttørret skinke og skiver med mozzerella på
Pynt med basilikum blade
Åben vinen - enten en hvid chardonnay (gerne oversøisk) eller en nordlig italiener med lidt sødme og meget gerne på sangiovese. Vi elsker Il Sapiente til pizza. Den er fra fra Andrup vin til 59 kr - serverer gerne køligt.
Pizza med løg, porre og bacon
Opskrift
Forberelsestid 20 min Tilberedningstid5 min Tid i alt 25 min Det skal du bruge
1 stk pizzadej fra køleskabet - se grundopskriftLidt hvedemel til at rulle pizza ud med100 g revet god ost - fx fontina2 stk skalotteløg2 stk porre5 skiver god baconEvt hvidsløgsolie (presset hvidløg med god olivenolie)Sådan gør du
1Snit porre og skalotteløg fint og steg det i smør - ca 10 min
2Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader
3Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
4Fordel 1/2 delen af det revet ost oven på dejen
5Fordel porre og løg på pizzaen og kom resten af osten på
6Fordel baconen på pizzaen
7Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kantern
Vin skal der til8Åben vinen - gerne en Pinot Gris
Vi drak en af Ernest Wein - (85kr Winefamly)
Ingredienser
Sådan gør du
Snit porre og skalotteløg fint og steg det i smør - ca 10 min
Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader
Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
Fordel 1/2 delen af det revet ost oven på dejen
Fordel porre og løg på pizzaen og kom resten af osten på
Fordel baconen på pizzaen
Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kantern
Åben vinen - gerne en Pinot Gris
Vi drak en af Ernest Wein - (85kr Winefamly)
Pizza med artiskok, skinke og oliven
Opskrift
Forberelsestid 10 min Tilberedningstid5 min Tid i alt 15 min Det skal du bruge
1 stk pizzadej fra køleskabet - se grundopskriftLidt hvedemel til at rulle pizza ud med100 g revet god ost - fx fontina1 ds gode artiskokhjerter1 pk god skinke i tynde skiver12 gode sorte oliven uden sten1 spsk creme fraiseEvt hvidløgsolie (presset hvidløg med god olivenolie)Sådan gør du
1Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader
2Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
Smør den med creme fraise undtager på de yderste 1,5 cm
Fordel den revet ost oven på dejen3Skær artiskokhjerter i kvarte og fordel på pizzaen sammen med skinke og oliven - som på billede
4Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanten
Kom evt hvidløgsolie påVin skal der til5Åben vinen - Chardonnay kan fin gøre det, men champagne er skøn til 🙂
Vi drak en flaske Moet & Chandon imperial brut (fås ofte på tilbud til omkring 280 kr)
Ingredienser
Sådan gør du
Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader
Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
Smør den med creme fraise undtager på de yderste 1,5 cm
Fordel den revet ost oven på dejen
Skær artiskokhjerter i kvarte og fordel på pizzaen sammen med skinke og oliven - som på billede
Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanten
Kom evt hvidløgsolie på
Åben vinen - Chardonnay kan fin gøre det, men champagne er skøn til 🙂
Vi drak en flaske Moet & Chandon imperial brut (fås ofte på tilbud til omkring 280 kr)
Kartoffelpizza med gedeost og trøffelhonning
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriHovedret, Italien Forberelsestid 10 min Tilberedningstid10 min Tid i alt 20 min Det skal du bruge
1 stk pizzadej fra køleskabet - se grundopskriftLidt hvedemel til at rulle pizza ud med100 g revet god ost - fx fontina4-5 kartofler - gerne nye1/2 gederulle (ost)En stilk frisk rosmarin (eller tørret)Lidt trøffelhonningSort peberSådan gør du
1Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader
2Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
Fordel revet ost oven på dejen
Kom et lag tyndt revne (skiver - gerne på mandolinjern) kartofler påFordel gederulle i små stykker på og drys med hakket rosmarin
Dryp gerne med olivenolie3Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanterne
Tag pizzaen ud og dryp med trøffelhonning og kværn sort peber på
Vin skal der til4Åben vinen - meget gerne en Gewurztraminer med let sødme - alternativ en Riesling med let sødme
Vi drak en gewurztraminer fra Stepp (89 kr fra Winefamly)
Ingredienser
Sådan gør du
Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader
Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
Fordel revet ost oven på dejen
Kom et lag tyndt revne (skiver - gerne på mandolinjern) kartofler på
Fordel gederulle i små stykker på og drys med hakket rosmarin
Dryp gerne med olivenolie
Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanterne
Tag pizzaen ud og dryp med trøffelhonning og kværn sort peber på
Åben vinen - meget gerne en Gewurztraminer med let sødme - alternativ en Riesling med let sødme
Vi drak en gewurztraminer fra Stepp (89 kr fra Winefamly)
Pizza med figen, karamelliserede rødløg og lufttørret skinke
Opskrift
Forberelsestid 20 min Tilberedningstid5 min Tid i alt 25 min Det skal du bruge
Karamelliserede rødløg1 stk rødløgLidt olivenolie til stegning1 spsk Balsamico1 tsk honningPizza1 stk pizzadej fra køleskabet - se grundopskriftLidt hvedemel til at rulle pizza ud med1 spsk creme fraise100 g revet god ost - fx fontina1/2 pk god lufttørret skinke2-3 fignerEvt lidt revet Karamelsten fra Arla UnikaSådan gør du
karamelliserede rødløg1Skær rødløg i mindre både og svits dem i olie
Tilsæt honning og balsamico
Lad det stille og roligt koge indPizza2Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader
3Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
Smør den med creme fraise undtager på de yderste 1,5 cm
Fordel den revet ost oven på dejen4Skær fignerne i skiver og fordel på pizzaen
Rev den lufttørrede skinke i mindre stykker og fordel sammen med rødløg - som på billede
Top med revet Karamelsten fra arla unika (kan fint undlades, hvis du ikke lige kan få fat på den)5Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanten
Vin skal der til6Åben vinen - gerne noget uden for meget syre og med lidt sødme og her er Pinot gris fra Alsace perfekt
Vi drak en fra Ernest Wein (Winefamly 84 kr)
Ingredienser
Sådan gør du
Skær rødløg i mindre både og svits dem i olie
Tilsæt honning og balsamico
Lad det stille og roligt koge ind
Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader
Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
Smør den med creme fraise undtager på de yderste 1,5 cm
Fordel den revet ost oven på dejen
Skær fignerne i skiver og fordel på pizzaen
Rev den lufttørrede skinke i mindre stykker og fordel sammen med rødløg - som på billede
Top med revet Karamelsten fra arla unika (kan fint undlades, hvis du ikke lige kan få fat på den)
Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanten
Åben vinen - gerne noget uden for meget syre og med lidt sødme og her er Pinot gris fra Alsace perfekt
Vi drak en fra Ernest Wein (Winefamly 84 kr)