Bloggen har holdt sommerferie og jeg har fået masser af inspiration, til at gå i køkkenet for at skabe nye spændende retter 🙂

Jeg har, som mange andre danskere holdt sommerferie i Danmark, og jeg har været på en del gode spisesteder rundt om i sommerlandet.
Niveauet har generelt været højt både på mad og vin.

Jeg ynder at bestille en vinmenu til, når det er muligt. Det giver efter min mening meget bedre sammenhæng mellem mad og vin og dermed en langt større total oplevelse. Når det er sagt synes jeg også at der er flere spisesteder, der tilbyder vin glasvis og at man nogle gange kan få lov til at bestille enkelte vine fra deres vinmenuer. Jeg oplevede også en generel god vejledning til hvilke vine, der kunne gå til de retter, vi havde bestilt. Der er selvfølgelig en del sommerjobbere på spisestederne ved vandet og vi har da også oplevet en tjener, der intet viste om hvidvin, da han bedst kunne lide rød. Men han fik hurtig fat på en kollega, der kunne give en god rådgivning.

Denne blog handler jo om at sætte mad og vin sammen, så det går op i en højere enhed. Men den handler også om at give inspiration til at prøve sig frem og finde sin egen smag. Bloggen har nu kørt i 2 år med nye opskrifter hver uge og bud på vin hertil. Alle retter er lavet i mit køkken. Der har været klassiker med min tvist, men også retter, som jeg har skabt fra bunden. Jeg har i mange år interesseret mig for mad og vin, og det at skabe gode match imellem. Det har været en spændende rejse, hvor det også har handlet om at turde prøve nye ting og forsøge sig frem.

Dette betyder også, at der er masser af opskrifter under fanebladet Opskrifter… 🙂

Fremover vil der komme blogindlæg, når jeg har lavet nye retter eller fundet nye vin, der passer til gamle retter. Følg med og lad det inspirerer dig til gode oplevelser ved middagsbordet. Og husk at det er din smag, der tæller 🙂

Billedet på dette opslag er fra Svinkløv Badehotel, hvor vi fik stegt pighvar med sprødstegt hvid asparges og sauce matelotte. Dertil rød bourgogne