Så blev det endelige forår og solen er kommet frem. Jeg tænker at det skal fejres med lidt sydlandsk inspireret spise, der får en til at tænke på sol og sommer… Jeg har fået fat på en dejlig kylling fra Hopballe som skal have godt med krydderi 🙂 Menüen for den kommende weekend bliver således:
Citron/rosmarin kylling med ovnbagte kartofler og ratatouille
Du kan gå lidt forskellige veje med vinen; kyllingen siger chardonnay, men tomaten vil gerne have noget sødmefyldt, så gerne en chardonnay med sødme. Du kunne også vælge en verdicchio, som vi gjorde – eller en kølig rød fra valpolicella

Opskrift
4 Portioner AntalKategoriHovedret Det skal du bruge
Kylling1 hel kylling af god kvalitet3 øko citoner1 kvist timian1 stor kvist rosmarin1 hvidløgSalt og peberLidt oliven olieKartofler1 kg kartoflerLidt herbs de provenceLidt oliesaltRatatouille1 stk aubergine1 stk squash4 stk tomater2 stk rødløg1 flaske eller glas tomatsovs af god kvalitet (jeg bruger Aarstidernes med cherrytomat)2 fed hvidløg1 bundt basilikumLidt sukkerSalt og peberLidt olivenolieLidt hvidvinseddikeSådan gør du
Kylling1Hak timian og rosmarin
Gør kyllingen ren og gnid den med salt, peber, timian, rosmarin og olivenolie - både indvendig og udvendig
Kom 6 halve citroner ind i kyllingen og bind den til2Kom den i et ildfast fad og sæt den i en forvarmet ovn på 180 g (varmluft)
3Efter ca 30 min skruer du ned på 150 g
Kom samtidig saft fra bunden af fadet op på kyllingen
Steg den til den er oppe på 75 g ved overlåret (70g i det tykkeste brystkød)
Det tager ca 80-90 min i alt
Lad den hvile ca 15 min inden du skærer den udKartofler4Skræl kartoflerne, skær dem i kvarte og vend dem i olie
Giv den en times tid i ovnen under kyllingenratatouille5Steg hakket løg og hvidløg i olien og kom tomatsovs, timian, revet citron, sukker og hvidvinseddike i
Kog op og lad det simre - smag til med salt og peber6Skær tomat, squash og aubergine i skiver på ca 7 mm og kom dem på skift rundt i en pande
altså tomat, squash og aubergine - tomat, squash og aubergine osv7Varm pande med tomat, squash og aubergine op og lad det få lidt varme
8Kom tomatsovs oven på grøntsagerne og sæt panden i ovnen i ca 30 min
9Skær kylling i mindre stykker og anret sammen med kartofler og ratatouille pyntet med basilikum
Vin skal der til10Du kan gå lidt forskellige veje med vinen; kyllingen siger chardonnay, men tomaten vil gerne have noget sødmefyldt, så gerne er chardonnay med sødme. Du kunne også vælge en verdicchio, som vi gjorde - eller en kølig rød fra valpolicella
Ingredienser
Sådan gør du
Hak timian og rosmarin
Gør kyllingen ren og gnid den med salt, peber, timian, rosmarin og olivenolie - både indvendig og udvendig
Kom 6 halve citroner ind i kyllingen og bind den til
Kom den i et ildfast fad og sæt den i en forvarmet ovn på 180 g (varmluft)
Efter ca 30 min skruer du ned på 150 g
Kom samtidig saft fra bunden af fadet op på kyllingen
Steg den til den er oppe på 75 g ved overlåret (70g i det tykkeste brystkød)
Det tager ca 80-90 min i alt
Lad den hvile ca 15 min inden du skærer den ud
Skræl kartoflerne, skær dem i kvarte og vend dem i olie
Giv den en times tid i ovnen under kyllingen
Steg hakket løg og hvidløg i olien og kom tomatsovs, timian, revet citron, sukker og hvidvinseddike i
Kog op og lad det simre - smag til med salt og peber
Skær tomat, squash og aubergine i skiver på ca 7 mm og kom dem på skift rundt i en pande
altså tomat, squash og aubergine - tomat, squash og aubergine osv
Varm pande med tomat, squash og aubergine op og lad det få lidt varme
Kom tomatsovs oven på grøntsagerne og sæt panden i ovnen i ca 30 min
Skær kylling i mindre stykker og anret sammen med kartofler og ratatouille pyntet med basilikum
Du kan gå lidt forskellige veje med vinen; kyllingen siger chardonnay, men tomaten vil gerne have noget sødmefyldt, så gerne er chardonnay med sødme. Du kunne også vælge en verdicchio, som vi gjorde - eller en kølig rød fra valpolicella