Så blev det endelige forår og solen er kommet frem. Jeg tænker at det skal fejres med lidt sydlandsk inspireret spise, der får en til at tænke på sol og sommer… Jeg har fået fat på en dejlig kylling fra Hopballe som skal have godt med krydderi 🙂 Menüen for den kommende weekend bliver således:

Citron/rosmarin kylling med ovnbagte kartofler og ratatouille

Du kan gå lidt forskellige veje med vinen; kyllingen siger chardonnay, men tomaten vil gerne have noget sødmefyldt, så gerne en chardonnay med sødme. Du kunne også vælge en verdicchio, som vi gjorde – eller en kølig rød fra valpolicella

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Det skal du bruge

Kylling
 1 hel kylling af god kvalitet
 3 øko citoner
 1 kvist timian
 1 stor kvist rosmarin
 1 hvidløg
 Salt og peber
 Lidt oliven olie
Kartofler
 1 kg kartofler
 Lidt herbs de provence
 Lidt olie
 salt
Ratatouille
 1 stk aubergine
 1 stk squash
 4 stk tomater
 2 stk rødløg
 1 flaske eller glas tomatsovs af god kvalitet (jeg bruger Aarstidernes med cherrytomat)
 2 fed hvidløg
 1 bundt basilikum
 Lidt sukker
 Salt og peber
 Lidt olivenolie
 Lidt hvidvinseddike

Sådan gør du

Kylling
1

Hak timian og rosmarin
Gør kyllingen ren og gnid den med salt, peber, timian, rosmarin og olivenolie - både indvendig og udvendig
Kom 6 halve citroner ind i kyllingen og bind den til

2

Kom den i et ildfast fad og sæt den i en forvarmet ovn på 180 g (varmluft)

3

Efter ca 30 min skruer du ned på 150 g
Kom samtidig saft fra bunden af fadet op på kyllingen
Steg den til den er oppe på 75 g ved overlåret (70g i det tykkeste brystkød)
Det tager ca 80-90 min i alt
Lad den hvile ca 15 min inden du skærer den ud

Kartofler
4

Skræl kartoflerne, skær dem i kvarte og vend dem i olie
Giv den en times tid i ovnen under kyllingen

ratatouille
5

Steg hakket løg og hvidløg i olien og kom tomatsovs, timian, revet citron, sukker og hvidvinseddike i
Kog op og lad det simre - smag til med salt og peber

6

Skær tomat, squash og aubergine i skiver på ca 7 mm og kom dem på skift rundt i en pande
altså tomat, squash og aubergine - tomat, squash og aubergine osv

7

Varm pande med tomat, squash og aubergine op og lad det få lidt varme

8

Kom tomatsovs oven på grøntsagerne og sæt panden i ovnen i ca 30 min

9

Skær kylling i mindre stykker og anret sammen med kartofler og ratatouille pyntet med basilikum

Vin skal der til
10

Du kan gå lidt forskellige veje med vinen; kyllingen siger chardonnay, men tomaten vil gerne have noget sødmefyldt, så gerne er chardonnay med sødme. Du kunne også vælge en verdicchio, som vi gjorde - eller en kølig rød fra valpolicella

Ingredienser

Kylling
 1 hel kylling af god kvalitet
 3 øko citoner
 1 kvist timian
 1 stor kvist rosmarin
 1 hvidløg
 Salt og peber
 Lidt oliven olie
Kartofler
 1 kg kartofler
 Lidt herbs de provence
 Lidt olie
 salt
Ratatouille
 1 stk aubergine
 1 stk squash
 4 stk tomater
 2 stk rødløg
 1 flaske eller glas tomatsovs af god kvalitet (jeg bruger Aarstidernes med cherrytomat)
 2 fed hvidløg
 1 bundt basilikum
 Lidt sukker
 Salt og peber
 Lidt olivenolie
 Lidt hvidvinseddike

Sådan gør du

Kylling
1

Hak timian og rosmarin
Gør kyllingen ren og gnid den med salt, peber, timian, rosmarin og olivenolie - både indvendig og udvendig
Kom 6 halve citroner ind i kyllingen og bind den til

2

Kom den i et ildfast fad og sæt den i en forvarmet ovn på 180 g (varmluft)

3

Efter ca 30 min skruer du ned på 150 g
Kom samtidig saft fra bunden af fadet op på kyllingen
Steg den til den er oppe på 75 g ved overlåret (70g i det tykkeste brystkød)
Det tager ca 80-90 min i alt
Lad den hvile ca 15 min inden du skærer den ud

Kartofler
4

Skræl kartoflerne, skær dem i kvarte og vend dem i olie
Giv den en times tid i ovnen under kyllingen

ratatouille
5

Steg hakket løg og hvidløg i olien og kom tomatsovs, timian, revet citron, sukker og hvidvinseddike i
Kog op og lad det simre - smag til med salt og peber

6

Skær tomat, squash og aubergine i skiver på ca 7 mm og kom dem på skift rundt i en pande
altså tomat, squash og aubergine - tomat, squash og aubergine osv

7

Varm pande med tomat, squash og aubergine op og lad det få lidt varme

8

Kom tomatsovs oven på grøntsagerne og sæt panden i ovnen i ca 30 min

9

Skær kylling i mindre stykker og anret sammen med kartofler og ratatouille pyntet med basilikum

Vin skal der til
10

Du kan gå lidt forskellige veje med vinen; kyllingen siger chardonnay, men tomaten vil gerne have noget sødmefyldt, så gerne er chardonnay med sødme. Du kunne også vælge en verdicchio, som vi gjorde - eller en kølig rød fra valpolicella

Citron/rosmarin kylling med ratatouille og stegte kartofler