Danmark er lukket ned og de fleste vil være hjemme denne weekend og have god tid. Derfor vil jeg foreslå en fantastisk italiensk simreret (der kommer jo også gode ting fra Italien..) Vi er samtidig midt i stenbiderrogn særsonen, så vi tager lige en forret med disse dejlige fiskeæg. Menuen er:

  • Blinis med stenbiderrogn
  • Bov i Barolo (bresaola al barolo) med stegte citron polenta

Vinmæssigt er tørre bobler altid et sikkert valg til stenbiderrogn – alternativt prøv den, som vi drak til; dejlig aromatisk spansk Bodegas Naia fra Rueda 85% Verdejo og 15% Sauvignon Blanc.
Boven kræver en kraftig vin og klassisk drikkes der Barolo til, hvilket giver ret god mening – det er bare et match made in heaven 🙂 Hvis du skulle være mere til hvidvin, fungerer en på nascetta druen fra Barolo distriktet ret godt til

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 10 minTilberedningstid10 minTid i alt 20 min

Det skal du bruge

 16 stk mini blinis af godt kvalitet (du kan også bare selv lave dem)
 100 g stenbiderrogn (renset)
 1 dl creme fraiche 38%
 1 stk avokado
 1 stk lime
 3 stk forårsløg
 Lidt skovsyre blade

Sådan gør du

1

Snit forårsløg fint i ringe

2

Lav en avokado creme, ved at mose en avokado
Blande det med en spsk creme fraiche, lidt limesaft og en smule salt

3

Andret som på billede:
- 2 med avokadocreme, rogn og skovsyreblade
- 2 med creme fraiche, rogn og forårsløg

Vin skal der til
4

Åben vinen - typisk ville vi drikke bobler (brut) til stenbiderrogn
Men faldt over denne her; en spansk Bodegas Naia fra Rueda 85% Verdejo og 15% Sauvignon Blanc.
Den var lige i skabet til - Erik Sørensen 120 kr

Ingredienser

 16 stk mini blinis af godt kvalitet (du kan også bare selv lave dem)
 100 g stenbiderrogn (renset)
 1 dl creme fraiche 38%
 1 stk avokado
 1 stk lime
 3 stk forårsløg
 Lidt skovsyre blade

Sådan gør du

1

Snit forårsløg fint i ringe

2

Lav en avokado creme, ved at mose en avokado
Blande det med en spsk creme fraiche, lidt limesaft og en smule salt

3

Andret som på billede:
- 2 med avokadocreme, rogn og skovsyreblade
- 2 med creme fraiche, rogn og forårsløg

Vin skal der til
4

Åben vinen - typisk ville vi drikke bobler (brut) til stenbiderrogn
Men faldt over denne her; en spansk Bodegas Naia fra Rueda 85% Verdejo og 15% Sauvignon Blanc.
Den var lige i skabet til - Erik Sørensen 120 kr

Blinis med stenbiderrogn

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 30 minTilberedningstid4 hrsTid i alt 4 hrs 30 min

Det skal du bruge

Stegen
 1 stk bovsteg fra kalv eller okse 2-3 kg
 2 fl rødvin på nebbiolo druen - langhe eller barolo
 6 stk gulerødder
 ½ bundt bladselleri
 1 stk løg
 3 stk laurbærblade
 Oliven olie til stegning
 Salt og peber
 Gastik
 Evt lidt jævning
Polenta
 250 g polenta mel
 3 dl frisk revet parmasan
 1 l vand
 2 tsk salt
 Skal og saft fra 2 øko citroner
 Oliven olie
Stegte tomate
 400 g cherrytomater
 1/3 bt frisk timian
 Oliven olie
 salt

Sådan gør du

Aftenen før
1

Vask gulerødder og bladselleri - skær dem i mindre stykker

2

Kom bov og grønt i passende beholder
Kom vin på til boven er dækket
Kom låg/film på
På køl til næste dag

3

Kom 1 l vand til potenta i gryde
Kog op og tilsæt salt
Skru ned på halv blus og tilsæt potentamel under konstant omrøring
Lad det koge ved svag varme til det tykner
Tilsæt citronskal, saft og parmasan
Røres godt sammen og kommes i passende fad, smurt med olie - det skal ende i 1,5 cm højde over hele fadet
Film på og på køl til næste dag

Stegen
4

Tag boven op fra rødvinen og brun den godt på alle sider på en meget varm pande med oliven olie

5

Kom boven op i en stegeso eller lignende (det skal bare være låg på for at holde på saften)
Tilsæt grøntsagerne (gulerødder, selleri og løg), laurbærblade og rødvinen (boven skal ikke være helt dækket)
Sæt den i ovnen på 185 grader en halv time - derefter 3 timer på 150 grader

6

Tag stegesoen ud
Tag boven op på et skærebræt og lad den køle lidt
Si resten over i en gryde (grøntsagerne kasseres)
Kog rødvinsfonden lidt ind, mens du skærer boven i mindre stykker - kasserer sener, fedt og ben
Kom kødet op i gryden og lad det stille og rolig koge mere ind en halv times tid, mens du steger polenta
Smag til med salt og peber samt gastik (eller lidt balsamico og sukker)
Jævn sovsen om nødvendig

Tomaterne
7

Vask tomaterne og giv dem et snit med et urtekniv
Kom dem i et ildfast fad sammen med timian og oliven olie
Bag dem i oven på 150 grader en lille time

Potenta
8

Skær polenta'en i 5 x 5 cm og bagefter igennem til trekanter
Vend dem i polenta mel og steg dem sprøde og gyldne i olienolie på en pande

Vin skal der til
9

Åben vinen - denne ret drikkes der typisk Barolo til. Vi drak en 10 år gammel en, som stadig havde bid.
Hvis du skulle være mere til hvidvin, fungerer en på nascetta druen fra Barolo distriktet ret godt til

Ingredienser

Stegen
 1 stk bovsteg fra kalv eller okse 2-3 kg
 2 fl rødvin på nebbiolo druen - langhe eller barolo
 6 stk gulerødder
 ½ bundt bladselleri
 1 stk løg
 3 stk laurbærblade
 Oliven olie til stegning
 Salt og peber
 Gastik
 Evt lidt jævning
Polenta
 250 g polenta mel
 3 dl frisk revet parmasan
 1 l vand
 2 tsk salt
 Skal og saft fra 2 øko citroner
 Oliven olie
Stegte tomate
 400 g cherrytomater
 1/3 bt frisk timian
 Oliven olie
 salt

Sådan gør du

Aftenen før
1

Vask gulerødder og bladselleri - skær dem i mindre stykker

2

Kom bov og grønt i passende beholder
Kom vin på til boven er dækket
Kom låg/film på
På køl til næste dag

3

Kom 1 l vand til potenta i gryde
Kog op og tilsæt salt
Skru ned på halv blus og tilsæt potentamel under konstant omrøring
Lad det koge ved svag varme til det tykner
Tilsæt citronskal, saft og parmasan
Røres godt sammen og kommes i passende fad, smurt med olie - det skal ende i 1,5 cm højde over hele fadet
Film på og på køl til næste dag

Stegen
4

Tag boven op fra rødvinen og brun den godt på alle sider på en meget varm pande med oliven olie

5

Kom boven op i en stegeso eller lignende (det skal bare være låg på for at holde på saften)
Tilsæt grøntsagerne (gulerødder, selleri og løg), laurbærblade og rødvinen (boven skal ikke være helt dækket)
Sæt den i ovnen på 185 grader en halv time - derefter 3 timer på 150 grader

6

Tag stegesoen ud
Tag boven op på et skærebræt og lad den køle lidt
Si resten over i en gryde (grøntsagerne kasseres)
Kog rødvinsfonden lidt ind, mens du skærer boven i mindre stykker - kasserer sener, fedt og ben
Kom kødet op i gryden og lad det stille og rolig koge mere ind en halv times tid, mens du steger polenta
Smag til med salt og peber samt gastik (eller lidt balsamico og sukker)
Jævn sovsen om nødvendig

Tomaterne
7

Vask tomaterne og giv dem et snit med et urtekniv
Kom dem i et ildfast fad sammen med timian og oliven olie
Bag dem i oven på 150 grader en lille time

Potenta
8

Skær polenta'en i 5 x 5 cm og bagefter igennem til trekanter
Vend dem i polenta mel og steg dem sprøde og gyldne i olienolie på en pande

Vin skal der til
9

Åben vinen - denne ret drikkes der typisk Barolo til. Vi drak en 10 år gammel en, som stadig havde bid.
Hvis du skulle være mere til hvidvin, fungerer en på nascetta druen fra Barolo distriktet ret godt til

Bov i Barolo med stegt citron polenta