Vi er på det tidspunkt af året, hvor vi ikke naturlig har ret meget grønt at vælge imellem, selv om vi faktisk trænger til det. Så denne uge har jeg valgt at gå i fryseren efter ærter og i supermarkeds frugtafdeling.. Denne uges bud på en weekendmenü er dermed:

  • Wienerschnitzel med det hele –
  • Frugtsalat med råcreme –

Vinen til Wienerschnitzelen skal kunne klare “drengen” – peberrod, kapers og sild. Derfor skal vi helt klart drikke hvidvin til. Gerne tysk riesling med en anelse sødme – en tilsvarende Pinot Gris ville også gå an. Til frugtsalat er der flere muligheder: senhøstet Chenin Blanc  fra Loire i Frankrig er en sikker vinder til æble, men også en Sauternes eller senhøstet Riesling kan bruges. Jeg valgte en lidt alternativ vej , nemlig en forstærket dansk æblevin fra Skærsøgaard Vin, som fungererede ret godt til

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 15 minTilberedningstid30 minTid i alt 45 min

Det skal du bruge

 4 stk wienerschnetzel af kalv på ca 150 g - banket
 1 æg
 Rasp til panering
 Smør til stegning - både schnitzel og kartofler
 1 kg nye kartofler
 ½ kg ærter i bælge
 1 dåse benfrie sild eller sardiner
 1,50 bæger kapers
 1 stk peberrod til rivning
 2 citroner

Sådan gør du

1

Skrub kartoflerne og kog dem 5 min

2

Bælg ærterne og skyld dem

3

Steg kartoflerne i smør

4

Panere schnitzel'erne i æg og rasp og steg dem gyldne i smør (må gerne være rosa i midten)

5

Klargør citron i både og riv peberrod
Serverer i små skåle sammen med kapers og benfrie sild - så kan dine gæster tage på efter smag

6

Kog ærterne i et minut

Vin skal der til
7

Åben vinen - gerne tysk riesling (tør / en enelse sødme)
Vi drak en forholdsvis tør en fra Korrel i Nahe til ca 80 kr

Ingredienser

 4 stk wienerschnetzel af kalv på ca 150 g - banket
 1 æg
 Rasp til panering
 Smør til stegning - både schnitzel og kartofler
 1 kg nye kartofler
 ½ kg ærter i bælge
 1 dåse benfrie sild eller sardiner
 1,50 bæger kapers
 1 stk peberrod til rivning
 2 citroner

Sådan gør du

1

Skrub kartoflerne og kog dem 5 min

2

Bælg ærterne og skyld dem

3

Steg kartoflerne i smør

4

Panere schnitzel'erne i æg og rasp og steg dem gyldne i smør (må gerne være rosa i midten)

5

Klargør citron i både og riv peberrod
Serverer i små skåle sammen med kapers og benfrie sild - så kan dine gæster tage på efter smag

6

Kog ærterne i et minut

Vin skal der til
7

Åben vinen - gerne tysk riesling (tør / en enelse sødme)
Vi drak en forholdsvis tør en fra Korrel i Nahe til ca 80 kr

Wienerschnitzel

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 15 minTilberedningstid10 minTid i alt 25 min

Det skal du bruge

Frugtsalaten
 2 stk appelsiner
 2 stk æbler
 2 stk pærer
 2 stk bananer
 1 pakke(r) vindruer
 50 g mørk chokolade
Råcreme
 2 past. æggeblommer
 1,50 spsk sukker
 Korn fra en halv vaniljestang
 1 dl fløde

Sådan gør du

1

Skræl frugten (undtagen vindruerne 🙂 ) og skær den i mundrette stykker
Halver vindruerne

2

Hak chokoladen i mindre stykker

3

Flæk vaniljestang og skrab kornene ud
Lav en "æggesnaps" af æg, sukker og vaniljekorn

4

Pisk fløden og vend den i æggesnapsen lige inden servering

Vin skal der til
5

Åben vinen - senhøstet Chenin Blanc fra Loire, Sauternes eller senhøstet Riesling kan bruges. Jeg valgte en lidt alternativ vej , nemlig en forstærket dansk æblevin fra Skærsøgaard Vin (Kvickly 150 kr)

Ingredienser

Frugtsalaten
 2 stk appelsiner
 2 stk æbler
 2 stk pærer
 2 stk bananer
 1 pakke(r) vindruer
 50 g mørk chokolade
Råcreme
 2 past. æggeblommer
 1,50 spsk sukker
 Korn fra en halv vaniljestang
 1 dl fløde

Sådan gør du

1

Skræl frugten (undtagen vindruerne 🙂 ) og skær den i mundrette stykker
Halver vindruerne

2

Hak chokoladen i mindre stykker

3

Flæk vaniljestang og skrab kornene ud
Lav en "æggesnaps" af æg, sukker og vaniljekorn

4

Pisk fløden og vend den i æggesnapsen lige inden servering

Vin skal der til
5

Åben vinen - senhøstet Chenin Blanc fra Loire, Sauternes eller senhøstet Riesling kan bruges. Jeg valgte en lidt alternativ vej , nemlig en forstærket dansk æblevin fra Skærsøgaard Vin (Kvickly 150 kr)

Frugtsalat