Vi er på det tidspunkt af året, hvor vi ikke naturlig har ret meget grønt at vælge imellem, selv om vi faktisk trænger til det. Så denne uge har jeg valgt at gå i fryseren efter ærter og i supermarkeds frugtafdeling.. Denne uges bud på en weekendmenü er dermed:
- Wienerschnitzel med det hele –
- Frugtsalat med råcreme –
Vinen til Wienerschnitzelen skal kunne klare “drengen” – peberrod, kapers og sild. Derfor skal vi helt klart drikke hvidvin til. Gerne tysk riesling med en anelse sødme – en tilsvarende Pinot Gris ville også gå an. Til frugtsalat er der flere muligheder: senhøstet Chenin Blanc fra Loire i Frankrig er en sikker vinder til æble, men også en Sauternes eller senhøstet Riesling kan bruges. Jeg valgte en lidt alternativ vej , nemlig en forstærket dansk æblevin fra Skærsøgaard Vin, som fungererede ret godt til

Opskrift
4 Portioner AntalKategoriHovedret Forberelsestid 15 min Tilberedningstid30 min Tid i alt 45 min Det skal du bruge
4 stk wienerschnetzel af kalv på ca 150 g - banket1 ægRasp til paneringSmør til stegning - både schnitzel og kartofler1 kg nye kartofler½ kg ærter i bælge1 dåse benfrie sild eller sardiner1,50 bæger kapers1 stk peberrod til rivning2 citronerSådan gør du
1Skrub kartoflerne og kog dem 5 min
2Bælg ærterne og skyld dem
3Steg kartoflerne i smør
4Panere schnitzel'erne i æg og rasp og steg dem gyldne i smør (må gerne være rosa i midten)
5Klargør citron i både og riv peberrod
Serverer i små skåle sammen med kapers og benfrie sild - så kan dine gæster tage på efter smag6Kog ærterne i et minut
Vin skal der til7Åben vinen - gerne tysk riesling (tør / en enelse sødme)
Vi drak en forholdsvis tør en fra Korrel i Nahe til ca 80 kr
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne og kog dem 5 min
Bælg ærterne og skyld dem
Steg kartoflerne i smør
Panere schnitzel'erne i æg og rasp og steg dem gyldne i smør (må gerne være rosa i midten)
Klargør citron i både og riv peberrod
Serverer i små skåle sammen med kapers og benfrie sild - så kan dine gæster tage på efter smag
Kog ærterne i et minut
Åben vinen - gerne tysk riesling (tør / en enelse sødme)
Vi drak en forholdsvis tør en fra Korrel i Nahe til ca 80 kr

Opskrift
4 Portioner AntalKategoriDessert Forberelsestid 15 min Tilberedningstid10 min Tid i alt 25 min Det skal du bruge
Frugtsalaten2 stk appelsiner2 stk æbler2 stk pærer2 stk bananer1 pakke(r) vindruer50 g mørk chokoladeRåcreme2 past. æggeblommer1,50 spsk sukkerKorn fra en halv vaniljestang1 dl flødeSådan gør du
1Skræl frugten (undtagen vindruerne 🙂 ) og skær den i mundrette stykker
Halver vindruerne2Hak chokoladen i mindre stykker
3Flæk vaniljestang og skrab kornene ud
Lav en "æggesnaps" af æg, sukker og vaniljekorn4Pisk fløden og vend den i æggesnapsen lige inden servering
Vin skal der til5Åben vinen - senhøstet Chenin Blanc fra Loire, Sauternes eller senhøstet Riesling kan bruges. Jeg valgte en lidt alternativ vej , nemlig en forstærket dansk æblevin fra Skærsøgaard Vin (Kvickly 150 kr)
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl frugten (undtagen vindruerne 🙂 ) og skær den i mundrette stykker
Halver vindruerne
Hak chokoladen i mindre stykker
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud
Lav en "æggesnaps" af æg, sukker og vaniljekorn
Pisk fløden og vend den i æggesnapsen lige inden servering
Åben vinen - senhøstet Chenin Blanc fra Loire, Sauternes eller senhøstet Riesling kan bruges. Jeg valgte en lidt alternativ vej , nemlig en forstærket dansk æblevin fra Skærsøgaard Vin (Kvickly 150 kr)