Påsken er over os og så er der jo tradition for lam til påskemiddagen. Samtidig er der stadig stenbiderrogn ved fiskehandleren – endda til fine priser 🙂
Menuen er således:

  • Stenbiderrogn på avokado og ristet rugbrød – hertil tørre bobler
  • Grillede lammekoteletter med tomatsalat og flødekartofler – hertil en klassisk Cotes du Rhone på Granache og Syrah

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 10 minTilberedningstid4 minTid i alt 14 min

Det skal du bruge

 100 g renset stenbiderrogn
 4 stykker lav risten rugbrød (eller halve)
 2 stk avokadoer
 1 stk rødløg
 1 dl creme fraise

Sådan gør du

1

Hak løget ret fint
Skræl avokado og skær i skiver
Rist brød
Anret som på billede

Vin skal der til
2

Åben boblerne - cremant, cava, sekt eller hvad du nu er til 🙂
Vi drak lyserøde sekt fra Kessler

Ingredienser

 100 g renset stenbiderrogn
 4 stykker lav risten rugbrød (eller halve)
 2 stk avokadoer
 1 stk rødløg
 1 dl creme fraise

Sådan gør du

1

Hak løget ret fint
Skræl avokado og skær i skiver
Rist brød
Anret som på billede

Vin skal der til
2

Åben boblerne - cremant, cava, sekt eller hvad du nu er til 🙂
Vi drak lyserøde sekt fra Kessler

Stenbiderrogn med avokado på ristet rugbrød

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 20 min

Det skal du bruge

Koteletterne
 4 stk lammekoteletter
 2 fed hvidløg
 1 pæn kvist rosmarin
 Oliven olie
 Salt og Peber
Tomatsalat
 5 stk tomater
 2 stk rødløg
 1 pakke feta ost
 1 bundt basilikum
 1 fed hvidløg
 1 tsk dion sennep
 ½ tsk salt
 1 spsk balsamico
 smagsneutral olie - fx solsikke
Fløde kartofler
 8 stk bagekartofler
 1 løg
  2 fed hvidløg
 2 dl fløde

Sådan gør du

Koteletterne
1

Marinerer koteletterne i en pose med olie, hakket hvidløg og rosmarin i mindst en time

Gril dem på en varm grill, så de får en god stegeskorpe og er rød/rosa inden i
Lad dem hvile 5 min inden servering

Flødekartoflerne
2

Skræl kartofler og løg
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
Smør et ildfast fad og kom først kartofler, så løg - osv
Salt på - ca 1 tsk
Hæld fløde på til den dækker

Tilberedes i ovn 200 g varmt luft i en god time

Tomatsalat
3

Skær rødløg i tynde skiver og tomaterne i 0,5 cm skiver
Anret i en skål i lag - skiftevis røg og tomat

4

Rør dressing sammen med først knust hvidløg, sennep og salt
Tilsæt balsamico og rør sammen
Tilsæt olie under konstant omrøring så det tykner undervejs

Kom dressing over salaten og pynt med basilikum blade

Vin skal der til
5

Åben vinen - meget gerne Rhone på Granache og Syrah vil passe perfekt

Vi drak en dejlig Cotes du Rhone fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen Vin 85 kr på tilbud)

Ingredienser

Koteletterne
 4 stk lammekoteletter
 2 fed hvidløg
 1 pæn kvist rosmarin
 Oliven olie
 Salt og Peber
Tomatsalat
 5 stk tomater
 2 stk rødløg
 1 pakke feta ost
 1 bundt basilikum
 1 fed hvidløg
 1 tsk dion sennep
 ½ tsk salt
 1 spsk balsamico
 smagsneutral olie - fx solsikke
Fløde kartofler
 8 stk bagekartofler
 1 løg
  2 fed hvidløg
 2 dl fløde

Sådan gør du

Koteletterne
1

Marinerer koteletterne i en pose med olie, hakket hvidløg og rosmarin i mindst en time

Gril dem på en varm grill, så de får en god stegeskorpe og er rød/rosa inden i
Lad dem hvile 5 min inden servering

Flødekartoflerne
2

Skræl kartofler og løg
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
Smør et ildfast fad og kom først kartofler, så løg - osv
Salt på - ca 1 tsk
Hæld fløde på til den dækker

Tilberedes i ovn 200 g varmt luft i en god time

Tomatsalat
3

Skær rødløg i tynde skiver og tomaterne i 0,5 cm skiver
Anret i en skål i lag - skiftevis røg og tomat

4

Rør dressing sammen med først knust hvidløg, sennep og salt
Tilsæt balsamico og rør sammen
Tilsæt olie under konstant omrøring så det tykner undervejs

Kom dressing over salaten og pynt med basilikum blade

Vin skal der til
5

Åben vinen - meget gerne Rhone på Granache og Syrah vil passe perfekt

Vi drak en dejlig Cotes du Rhone fra Pierre Amadieu (Erik Sørensen Vin 85 kr på tilbud)

Grillede lammekoteletter med tomatsalat og flødekartofler