I denne uge går der (flad)fisk i den – i i limesauce endda…
Du kan i grunden bruge en hvilket som helst fladfisk i denne ret, men jeg har valgt en slethvar fordi den er at finde hos de fleste fiskehandlere lige nu.
Slethvarren er pighvarrens lillebror og fin i kødet

En tysk Riesling, som ofte er lidt stram med let smag af citrus, passer utrolig godt til her.

God weekend 🙂

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 15 minTilberedningstid30 minTid i alt 45 min

Det skal du bruge

Fisken
 4 stk pæne flåede slethvar (eller anden fladfisk)
 2 stk Lime (øko)
 1 bundt bladbladet persille
 Olivenolie
 salt og peber
Lime sauce
 6 stk skarlotteløg
 3 kviste timian
 2,50 dl vermouth
 2,50 dl fløde
 2,50 dl fiskefond
 75 g smør
 1 stk lime (øko)

Sådan gør du

Lime sauce
1

Rengør og snit løg
Skyl timian
Svits i halvdelen af smørret uden det bruner

2

Tilsæt vermouth og reducerer til det næsten er væk
Tilsæt fiskefond og reducerer til det halve
Riv limeskal i og saften fra det halve af limen
Tilsæt fløde og lad det koge ind til det er cremet

3

Si saucen og rør resten af smøret i

Fisken
4

Rens fisken for urenheder og klip haler og de yderste små "løse" ben af
Smør et passende ildfast fad (eller bradepanden) med olie og placerer fiskene med A-siden (den flåede side) opad
Smør med olie og bag i 17 min på 180 grader

5

Anret på 4 tallerkener med fisk, lime, sauce og kogte kartofler som på billede

Vin skal der til
6

Åben vinen - her passer tysk Riesling godt
Vi drak en Riesling fra Weingut Heitlinger i Baden (Kjær og Sommerfeldt 89.-)

Ingredienser

Fisken
 4 stk pæne flåede slethvar (eller anden fladfisk)
 2 stk Lime (øko)
 1 bundt bladbladet persille
 Olivenolie
 salt og peber
Lime sauce
 6 stk skarlotteløg
 3 kviste timian
 2,50 dl vermouth
 2,50 dl fløde
 2,50 dl fiskefond
 75 g smør
 1 stk lime (øko)

Sådan gør du

Lime sauce
1

Rengør og snit løg
Skyl timian
Svits i halvdelen af smørret uden det bruner

2

Tilsæt vermouth og reducerer til det næsten er væk
Tilsæt fiskefond og reducerer til det halve
Riv limeskal i og saften fra det halve af limen
Tilsæt fløde og lad det koge ind til det er cremet

3

Si saucen og rør resten af smøret i

Fisken
4

Rens fisken for urenheder og klip haler og de yderste små "løse" ben af
Smør et passende ildfast fad (eller bradepanden) med olie og placerer fiskene med A-siden (den flåede side) opad
Smør med olie og bag i 17 min på 180 grader

5

Anret på 4 tallerkener med fisk, lime, sauce og kogte kartofler som på billede

Vin skal der til
6

Åben vinen - her passer tysk Riesling godt
Vi drak en Riesling fra Weingut Heitlinger i Baden (Kjær og Sommerfeldt 89.-)

Ovnbagt slethvar i linesauce