Det er påske og så står den for mig altid på lam. Jeg har ofte fået lammekølle med flødekartofler, men i år har jeg bestemt mig for lammeculotte, som jeg vil braisere i rødvin. Jeg havde fundet et par rigtig fine culotter hos Varde Ådal Lam og kørte derefter videre ud til Enghavegård Osteri for at købe deres dejlige oste. Mit forslag til påskemiddagen er således:

  • Braiseret lammeculotte med flødekartofler
  • Bræt med danske oste

Vinmæssigt vil jeg foreslå rødvin fra Rhone til lammet. Der er fuld gas på rosmarin og hvidløg på lammet – og det passer Rhone rigtig godt til. Vælg en nordlig Rhone med mest syrah eller gå hele vejen og drik en chateauneuf du pape 🙂
Ostebrættet er med forholdsvis fede og milde oste, og her vil en chardonnay passe godt til eller prøv en italiensk Verdicchio

God fornøjelse 🙂

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 15 minTilberedningstid3 hrsTid i alt 3 hrs 15 min

Det skal du bruge

Lammet
 700 - 800g lammeculotte
 2 stk gulerødder
 1 stk løg
 3 fed hvidløg
 Rødvin så det dækker 2/3 af lammet
 1 lille bundt rosmarin
 1 lille bundt citrontimian
 Smør til at tykne saucen
Kartoflerne
 8 stk bagekartofler
 1 løg
 2 fed hvidløg
 ca 2 dl fløde

Sådan gør du

Lammet
1

Puds lammet af og rids siden med fedtlaget
Brun lammet af på alle sider og tag det op
Brun de groft skårne grøntsager i fedtet

2

Kom det hele i en lille stegeso eller lign.
Hæld rødvin på så 2/3 af lammet er dækket
Kom låg på og braiserer lammet i 3 timer på 120 g alm ovn

3

Tag stegeso ud - fisk lammet op (det er ret mørt og går let i stykker) - gem det på skærebræt under klæde
Si væden og kog op til sauce
Smag til og monterer med koldt smør

Flødestuvede kartofler
4

Skræl kartofler og løg
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
Smør et ildfast fad og kom først kartofler, så løg - osv
Salt på - ca 1 tsk
Hæld fløde på til den dækker

5

Tilberedes i ovn 200 g varmt luft i en god time

6

Serveres med en grøn salat

Vin skal der til
7

Åben vinen - meget gerne Rhone
Vi drak en Chateauneuf-du-Pape fra Clos Saint Michel (winefamly 160,-)

Ingredienser

Lammet
 700 - 800g lammeculotte
 2 stk gulerødder
 1 stk løg
 3 fed hvidløg
 Rødvin så det dækker 2/3 af lammet
 1 lille bundt rosmarin
 1 lille bundt citrontimian
 Smør til at tykne saucen
Kartoflerne
 8 stk bagekartofler
 1 løg
 2 fed hvidløg
 ca 2 dl fløde

Sådan gør du

Lammet
1

Puds lammet af og rids siden med fedtlaget
Brun lammet af på alle sider og tag det op
Brun de groft skårne grøntsager i fedtet

2

Kom det hele i en lille stegeso eller lign.
Hæld rødvin på så 2/3 af lammet er dækket
Kom låg på og braiserer lammet i 3 timer på 120 g alm ovn

3

Tag stegeso ud - fisk lammet op (det er ret mørt og går let i stykker) - gem det på skærebræt under klæde
Si væden og kog op til sauce
Smag til og monterer med koldt smør

Flødestuvede kartofler
4

Skræl kartofler og løg
Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern
Smør et ildfast fad og kom først kartofler, så løg - osv
Salt på - ca 1 tsk
Hæld fløde på til den dækker

5

Tilberedes i ovn 200 g varmt luft i en god time

6

Serveres med en grøn salat

Vin skal der til
7

Åben vinen - meget gerne Rhone
Vi drak en Chateauneuf-du-Pape fra Clos Saint Michel (winefamly 160,-)

Braiseret lammeculotte med flødestuvede kartofler

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 15 minTilberedningstid20 minTid i alt 35 min

Det skal du bruge

Oste
 1 stk Gammel Knas (Arla Unika)
 ½ stk Den hvide dame (Arla Unika)
 ½ stk Trefold (Arla Unika)
 1 stk Ho (Enghavegård Osteri)
 1 stk Holmen (Enghavegård Osteri)
Honning glaserede nødder
 150 g valnødder
 50 g mandler
 1/2 l sukkerlage (1/2 vand og 1/2 sukker)
 2 spsk honning
 1 stk vaniljestang
 Revet skal af en appelsin (øko)

Sådan gør du

Honning glaserede nødder
1

Lave en sukkerlage - kog op

2

Hak mandel groft
Hak vaniljestang fint
Riv appelsin
Tilsæt det hele til sukkerlagen og kog stille og roligt ned til der nødderne er 2/3 dækket af væde

3

Kom på atamonskyllede glas

Oste
4

Tag oste ud ca 30 min før brug
Anret dem på bræt
Serverer kiks og godt brød til

Vin skal der til
5

Åben vinen - alle oste er rimelige milde og fungerer derfor ret godt til chardonnay
Vi drak en Italiensk Verdicchio (søsterdrue til chardonnay) fra Occhio Verde (winefamly 80,-)

Ingredienser

Oste
 1 stk Gammel Knas (Arla Unika)
 ½ stk Den hvide dame (Arla Unika)
 ½ stk Trefold (Arla Unika)
 1 stk Ho (Enghavegård Osteri)
 1 stk Holmen (Enghavegård Osteri)
Honning glaserede nødder
 150 g valnødder
 50 g mandler
 1/2 l sukkerlage (1/2 vand og 1/2 sukker)
 2 spsk honning
 1 stk vaniljestang
 Revet skal af en appelsin (øko)

Sådan gør du

Honning glaserede nødder
1

Lave en sukkerlage - kog op

2

Hak mandel groft
Hak vaniljestang fint
Riv appelsin
Tilsæt det hele til sukkerlagen og kog stille og roligt ned til der nødderne er 2/3 dækket af væde

3

Kom på atamonskyllede glas

Oste
4

Tag oste ud ca 30 min før brug
Anret dem på bræt
Serverer kiks og godt brød til

Vin skal der til
5

Åben vinen - alle oste er rimelige milde og fungerer derfor ret godt til chardonnay
Vi drak en Italiensk Verdicchio (søsterdrue til chardonnay) fra Occhio Verde (winefamly 80,-)

Bræt med danske oste