Det er ikke sommer endnu. Men vi trænger snart til det og vejrudsigten siger 2 chifrerede grader i weekenden – og sol. Derfor må grillen og troen på sol og sommer frem. Denne weekends menu forslag er gode ben på grillen med solmodnet Shiraz i glasset 🙂
Mange slagtere tilbyder deres egne ofte gode barbecueben/spareribs/revelsben. Men prøv denne hjemmelavede version – du vil ikke blive skuffet! Få din slagter til at skære revelsben på ca 3-4 cm tykkelse med et ben på hver. Min slagter skærer dem ud af en ribenssteg, som han fjerner skinnet og skærer dem så det passer med benene. Tilbehøret er klassisk – grillet majs og coleslaw.

Opskrift

Antal-4 PortionerKategori,

Forberelsestid 1 hrTilberedningstid15 minTid i alt 1 hr 15 min

Det skal du bruge

Spareribs
 12 stk revelsben på 3-4 cm tykkelses
 150 g fin salt
 2 tsk sukker
 1 l vand
 3 spsk ketchup
 1 citron
 1 spsk honning
 1 spsk brun farin
 1 spsk HP sauce
 1 spsk worcestersauce
 Lidt chili
Coleslaw
 4 Spsk mayonnaise - hjemmelavet eller Hellmans
 2 spsk creme fraise
 1 tsk Dion sennep
 4 stk forårs løg
 1 spidskål
 6 store gulerødder
 Salt og peber
Tilbehør
 4 gode majs

Sådan gør du

Forberedelse
1

Spræng benene i en saltlage i minimum 4 timer - gerne natten over i en lage af 1 liter vand, 150 g salt og en tsk sukker. Kom gerne en tallerken på til at holde alle ben under lagen. Kom på køl

2

Lav marinaden af sukker (1 tsk), ketchup, saften af en halv citron, HP sauce, chilli,

3

Marinerer benene i mindst 4 timer - gem marinaden til senere

4

Lav coleslaw'en - den har godt af at stå
Snit kål og gullerødder groft - forårsløg fint
Lav dressing af majo, creme fraise, sennep, saften fra en halv citron, sukker og lidt salt og peber

Grill
5

Grill benene gyldne og kom på mere inddirekte varme - gerne under låg i ca 15 min

6

Bland resten af marinaden med brun farin og pensel benene og brun over direkte kul i et par min på hver side
(hvis farin kommer i marinaden fra begyndelsen, vil det bare branke)

7

Grill majs med bladene på

Vin skal der til
8

Åben vinen - meget gerne shiraz fra Australien eller Zinfandel fra Californien
Vi drak en shriaz med tyngde og sødme

Ingredienser

Spareribs
 12 stk revelsben på 3-4 cm tykkelses
 150 g fin salt
 2 tsk sukker
 1 l vand
 3 spsk ketchup
 1 citron
 1 spsk honning
 1 spsk brun farin
 1 spsk HP sauce
 1 spsk worcestersauce
 Lidt chili
Coleslaw
 4 Spsk mayonnaise - hjemmelavet eller Hellmans
 2 spsk creme fraise
 1 tsk Dion sennep
 4 stk forårs løg
 1 spidskål
 6 store gulerødder
 Salt og peber
Tilbehør
 4 gode majs

Sådan gør du

Forberedelse
1

Spræng benene i en saltlage i minimum 4 timer - gerne natten over i en lage af 1 liter vand, 150 g salt og en tsk sukker. Kom gerne en tallerken på til at holde alle ben under lagen. Kom på køl

2

Lav marinaden af sukker (1 tsk), ketchup, saften af en halv citron, HP sauce, chilli,

3

Marinerer benene i mindst 4 timer - gem marinaden til senere

4

Lav coleslaw'en - den har godt af at stå
Snit kål og gullerødder groft - forårsløg fint
Lav dressing af majo, creme fraise, sennep, saften fra en halv citron, sukker og lidt salt og peber

Grill
5

Grill benene gyldne og kom på mere inddirekte varme - gerne under låg i ca 15 min

6

Bland resten af marinaden med brun farin og pensel benene og brun over direkte kul i et par min på hver side
(hvis farin kommer i marinaden fra begyndelsen, vil det bare branke)

7

Grill majs med bladene på

Vin skal der til
8

Åben vinen - meget gerne shiraz fra Australien eller Zinfandel fra Californien
Vi drak en shriaz med tyngde og sødme

Spareribs med grillede majs og coleslaw