Vi er ved at være sidst på stenbiderrogn sæsonen. Derfor har jeg været en tur ved fiskehandleren. Der fandt jeg også nogle flotte tunbøffer. Så mit forslag til weekendmenuen er:

  • Sprød vaffel med stenbiderrogn
  • Stegte tunbøffer med savoykål, ris og wasabimajo

Vinen til er ret enkelt denne uge. Stenbiderrogn elsker bobler – det kan være sekt, crement, cava osv. Til fisken har vi brug for friskhed, syre og sødme, som vi kan finde det i tysk riesling (eller fra Alsace) – jeg foreslår en Feinherb, der har mere sødme end alm. riesling

God fornøjelse og god weekend 🙂

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 30 minTilberedningstid15 minTid i alt 45 min

Det skal du bruge

Vaffel
 2 dl kærnemælk
 2 æg
 Saften fra en halv citron
 140 g smør
 250 g hvedemel - gerne 50 g heraf i Tipo 00
 2 tsk salt
 2 tsk bagepulver
Topping
 150 g stenbiderrogn
 4 stk forårsløg
 1 dl god creme fraise

Sådan gør du

1

Pisk æggeblommerne
Tilsæt kærnemælk og citronsaft
Smelt smørret og tilsæt den smeltede smør

2

Mel, bagepulver, og salt røres sammen
Tilsæt blandingen til de våde ingredienser

3

Pisk æggehviden og vend den forsigtigt i dejen

4

Steg vafflerne i et vaffeljern med smør

5

Anret som på billede

Vin skal der til
6

Åben vinen - gerne bobler til stenbiderrognen
Vi drak en tysk sekt fra Knewitz i Rheinhessen (ca 100,- ved Winefamly)

Ingredienser

Vaffel
 2 dl kærnemælk
 2 æg
 Saften fra en halv citron
 140 g smør
 250 g hvedemel - gerne 50 g heraf i Tipo 00
 2 tsk salt
 2 tsk bagepulver
Topping
 150 g stenbiderrogn
 4 stk forårsløg
 1 dl god creme fraise

Sådan gør du

1

Pisk æggeblommerne
Tilsæt kærnemælk og citronsaft
Smelt smørret og tilsæt den smeltede smør

2

Mel, bagepulver, og salt røres sammen
Tilsæt blandingen til de våde ingredienser

3

Pisk æggehviden og vend den forsigtigt i dejen

4

Steg vafflerne i et vaffeljern med smør

5

Anret som på billede

Vin skal der til
6

Åben vinen - gerne bobler til stenbiderrognen
Vi drak en tysk sekt fra Knewitz i Rheinhessen (ca 100,- ved Winefamly)

Vaffel med stenbiderrogn

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 30 minTilberedningstid15 minTid i alt 45 min

Det skal du bruge

Tunbøfferne
 600 g tun filet
 Sesamfrø
 Lidt olivenolie
 Salt og peber
"Stuet" savoykål
 ½ savoykål
 1 fed hvidløg
 1 dl fløde
 Salt og peber
 Revet skal fra en halv citron
Wasabimayo
 2 tsk wasabi creme
 6 spsk god mayo (gerne hjemmelavet)
Ris
 3 dl jasminris
Tilbehør
 200 g tangsalat
 ½ citron
 Soyasauce

Sådan gør du

Ris
1

Kog risen efter anvisning på pakken 🙂

Kål
2

Vask kålen og fjern stænglerne
Snit kålen fint

3

Kog kålen med lidt vand i 5 min

4

Hæld vandet fra - få så meget vand ud som muligt

5

Tilsæt fløde, citronskal og snittet hvidløg
Kog ind så det er helt cremet

6

Smag til med salt og peber

Wasabimayo
7

Rør wasabi og mayo godt sammen - kom lidt wasabi i ad gangen og smag til

Tunbøfferne
8

Vend tunbøfferne i sesam så de ser "paneret ud"
Kom oliven olie på panden
Steg bøfferne ca 90 sek på hver side på ret varm pande (de skal være "rå" inden i )

Anret
9

Kom ris, mayo, kål og tangsalat på skåle
Kom tunbøfferne på et flot skærebræt og skær ud ved bordet
Stil citron og soyasauce på bordet

Vin skal der til
10

Åben vinen - her er riesling med lidt sødme perfekt
Vi drak en Riesling Feinherb fra Oberemmeler i Mosel - 100 kr ved Erik Sørensen Vin

Ingredienser

Tunbøfferne
 600 g tun filet
 Sesamfrø
 Lidt olivenolie
 Salt og peber
"Stuet" savoykål
 ½ savoykål
 1 fed hvidløg
 1 dl fløde
 Salt og peber
 Revet skal fra en halv citron
Wasabimayo
 2 tsk wasabi creme
 6 spsk god mayo (gerne hjemmelavet)
Ris
 3 dl jasminris
Tilbehør
 200 g tangsalat
 ½ citron
 Soyasauce

Sådan gør du

Ris
1

Kog risen efter anvisning på pakken 🙂

Kål
2

Vask kålen og fjern stænglerne
Snit kålen fint

3

Kog kålen med lidt vand i 5 min

4

Hæld vandet fra - få så meget vand ud som muligt

5

Tilsæt fløde, citronskal og snittet hvidløg
Kog ind så det er helt cremet

6

Smag til med salt og peber

Wasabimayo
7

Rør wasabi og mayo godt sammen - kom lidt wasabi i ad gangen og smag til

Tunbøfferne
8

Vend tunbøfferne i sesam så de ser "paneret ud"
Kom oliven olie på panden
Steg bøfferne ca 90 sek på hver side på ret varm pande (de skal være "rå" inden i )

Anret
9

Kom ris, mayo, kål og tangsalat på skåle
Kom tunbøfferne på et flot skærebræt og skær ud ved bordet
Stil citron og soyasauce på bordet

Vin skal der til
10

Åben vinen - her er riesling med lidt sødme perfekt
Vi drak en Riesling Feinherb fra Oberemmeler i Mosel - 100 kr ved Erik Sørensen Vin

Stegte tunbøffer med savoykål og wasabimayo