I denne uge har køkkenhaven være med til at bestemme menuen; salvien står flot med nye blade og “opfordre” til italienske retter. Har du ikke prøvet at lave saltimbucca før, er dette en god anledning – det er let og smager fantastisk 🙂 Køkkenhaven byder netop nu også på den første modne frugt – rabarberne er klar. Forslag til weekend mad er derfor:

  • Saltimbucca med stegte kartofler –
  • Rabarbergrød med fløde –

Vinene til menuen kunne være følgende: Til saltimbucca vil jeg foreslå en chianti classico eller anden vin på Sangiovese. Alternativt hvidvin – verdicchio eller chardonnay. Til grøden skal vi have sød, senthøstet vin. Det kunne være riesling beerenauslese, Sauternes el. lign.

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 1 hr 20 minTilberedningstid1 hrTid i alt 2 hrs 20 min

Det skal du bruge

Saltimbocca
 600 g kalveinderlår i 8 tynde (bankede) stykker
 8 skiver god parmaskinke
 8 skiver bøffel mozzerella (ca 2 pk)
 16 pæne friske salvie blade
 50 g smør
 2 glas hvidvin (tør) + et glas til køkkenpersonalet!
  Hvedemel til let panering
 Oliven olie til stegning
 Salt og peber
 Maizena til jævning
Kartoffel
 1 kg kartofler
 4 fed hvidløg
 1 dusk rosmarin
 1 dusk timian
 olivenolie
 Salt og peber

Sådan gør du

1

Skrup kartoflerne og skær i kvarte
Hak hvidløg, timian og rosmarin og kom i olie
Vend kartoflerne i krydderolien og steg dem i ovnen på 200 grader i en times tid

2

Hvis ikke din slagter har ordnet det, banker du nu kalveskiverne

3

Læg 2 salvieblade og 1 skive mozzarella på hver stykke kalv
Dæk med 1 stykke parmaskinke og fastgør med 2 tandstikker
Vender derefter saltimbocca'en i mel

4

Steg saltimbocca'erne i olivenolie på kødsiden i 2 min
Vend og steg videre i 1 min
Tilsæt hvidvin
Kog op til det tykner

5

Tag saltimbocca'erne
Tilsæt smør i små klumper
Du kan jævne det sidste med maizena

6

Serverer med kartofler

Vin skal der til
7

Åben vinen - gerne en chianti classico eller anden vin på Sangiovese
Alternativt hvidvin - verdicchio eller chardonnay
Vi drak en Morellino di Scansano fra Aia Vecchia - 100% Sangiovese (70kr Winefamly)

Ingredienser

Saltimbocca
 600 g kalveinderlår i 8 tynde (bankede) stykker
 8 skiver god parmaskinke
 8 skiver bøffel mozzerella (ca 2 pk)
 16 pæne friske salvie blade
 50 g smør
 2 glas hvidvin (tør) + et glas til køkkenpersonalet!
  Hvedemel til let panering
 Oliven olie til stegning
 Salt og peber
 Maizena til jævning
Kartoffel
 1 kg kartofler
 4 fed hvidløg
 1 dusk rosmarin
 1 dusk timian
 olivenolie
 Salt og peber

Sådan gør du

1

Skrup kartoflerne og skær i kvarte
Hak hvidløg, timian og rosmarin og kom i olie
Vend kartoflerne i krydderolien og steg dem i ovnen på 200 grader i en times tid

2

Hvis ikke din slagter har ordnet det, banker du nu kalveskiverne

3

Læg 2 salvieblade og 1 skive mozzarella på hver stykke kalv
Dæk med 1 stykke parmaskinke og fastgør med 2 tandstikker
Vender derefter saltimbocca'en i mel

4

Steg saltimbocca'erne i olivenolie på kødsiden i 2 min
Vend og steg videre i 1 min
Tilsæt hvidvin
Kog op til det tykner

5

Tag saltimbocca'erne
Tilsæt smør i små klumper
Du kan jævne det sidste med maizena

6

Serverer med kartofler

Vin skal der til
7

Åben vinen - gerne en chianti classico eller anden vin på Sangiovese
Alternativt hvidvin - verdicchio eller chardonnay
Vi drak en Morellino di Scansano fra Aia Vecchia - 100% Sangiovese (70kr Winefamly)

Saltimbocca med ovnstegte rosmarin/hvidløgs krydrede kartofler

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 10 minTilberedningstid15 minTid i alt 25 min

Det skal du bruge

 750 g rabarber
 200 g sukker (efter smag)
 ½ vaniljestang - korn fra
 Lidt hvis jævning

Sådan gør du

1

Rens rabarberne og skær dem i 2 cm skiver
Kom dem i gryde med vand sammen med vaniljekorn - låg på og kog op

2

Lad det simre 5-10 min og smag til med sukker

3

Serverer med fløde

4

Åben vinen - meget gerne sød, senthøstet vin
Det kunne være riesling beerenauslese, Sauternes el. lign.
Vi drak en senhøstet vin fra Pacherenc du Vic-Bihl i Gascogne (150 kr Erik Sørensenvin)

Ingredienser

 750 g rabarber
 200 g sukker (efter smag)
 ½ vaniljestang - korn fra
 Lidt hvis jævning

Sådan gør du

1

Rens rabarberne og skær dem i 2 cm skiver
Kom dem i gryde med vand sammen med vaniljekorn - låg på og kog op

2

Lad det simre 5-10 min og smag til med sukker

3

Serverer med fløde

4

Åben vinen - meget gerne sød, senthøstet vin
Det kunne være riesling beerenauslese, Sauternes el. lign.
Vi drak en senhøstet vin fra Pacherenc du Vic-Bihl i Gascogne (150 kr Erik Sørensenvin)

Rabarbergrød med fløde