Her i bededagsferien spiser vi en del hjemmelavede hveder – stort set morgen, middag og aften. Bare med forskelligt tilbehør 🙂
Men man kan jo ikke leve af bønner (og hveder) alene, så jeg vil foreslå at lave kylling i tomatsovs.
Hertil passer italiensk vin godt – fx. Verdicchio eller Chardonnay, men også en rødvin i den lettere ende fra Toscana ville gå fint
God hvededag 🙂
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriHovedret Forberelsestid 15 min Tilberedningstid50 min Tid i alt 1 hr 5 min Det skal du bruge
Kylling i tomatsovs600-700g kylling bryst af god kvalitet - jeg købte fra Hopballe Mølle1 glas god tomatsovs - ca 300g1 dl tør hvidvin1 stk rød peberfrugt1 bundt forårsløg3 fed hvidløg1 tsk sukker1 tsk flagesaltLidt Oliven olie til stegningTilbehørJasminrisGrøn salatSådan gør du
Kylling i tomatsovs1Vask grøntsagerne
Pil hvidløget og hak det fint
Skær røb peber i tynde strimler
Skær forårsløg i 3 cm stykker2Svits grøntsagerne i olie i en gryde
Tilsæt hvidvin under høj varme - lad det koge en smule ind og tilsæt tomatsovs
Kom sukker i3Find et ildfast fad frem og kom fordel tomatsovsen i
Kom kyllingebrysterne i med skindsiden opad og pensel med olie
Drys salt på og kom fadet i en forvarmet ovn 180 g varmluft i ca 45-50 min4Kog risen og klargør salaten i mens
Vin skal der til5Åben vinen - gerne italiensk Verdicchio eller chardonnay
Vi drak en Verdicchio fra Occhio Verde (Winefamly 88 kr)
Ingredienser
Sådan gør du
Vask grøntsagerne
Pil hvidløget og hak det fint
Skær røb peber i tynde strimler
Skær forårsløg i 3 cm stykker
Svits grøntsagerne i olie i en gryde
Tilsæt hvidvin under høj varme - lad det koge en smule ind og tilsæt tomatsovs
Kom sukker i
Find et ildfast fad frem og kom fordel tomatsovsen i
Kom kyllingebrysterne i med skindsiden opad og pensel med olie
Drys salt på og kom fadet i en forvarmet ovn 180 g varmluft i ca 45-50 min
Kog risen og klargør salaten i mens
Åben vinen - gerne italiensk Verdicchio eller chardonnay
Vi drak en Verdicchio fra Occhio Verde (Winefamly 88 kr)