Hvis du gerne vil have en god undskyldning for at gå i kælderen (eller til din vinhandler) for at finde champagne og vintage portvin, så læs videre 🙂
Jeg havde længe haft lyst til at lave peberbøf og nu er det til at finde en god frisk salat i butikkerne. Til forret har jeg igen været i højbedet og fundet frisk rucola og spansk kørvel, så der ender vi i en lille fræk salat. Mit bud på weekendmenu er således:

  • Salat med pære, rucola og parmesan –
  • Peberbøf med fritter og friseesalat –

Vinforslag til forret er helt klart tør (brut) champagne 🙂 Til peberbøffen kan du vælge en syrah fra nord Rhone eller gå all in og vælge en forholdsvis ung vintage portvin med masser af frugt. Det er sikkert også en skvis tilbage, som du kunne nyde til et stykke blå ost bagefter….

God fornøjelse 🙂

 

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 5 minTilberedningstid5 minTid i alt 10 min

Det skal du bruge

Salat
 2 stk Pære
 Parmesan høvlet
 1 bundt rucola salat
 Lidt sødskærm / spansk kørvel
Dressing
 2 spsk olivenolie
 1 spsk kirsebæreddike (eller anden eddike)
 Lidt salt
 Lidt sukker

Sådan gør du

1

Skyl og slyng salat og anret på 4 tallerkner sammen med den spanske kørvel
Skræl pære og fjern kernehus
Bland dressing af olie, eddike, salt og sukker - smag til og kom ud over salaten
Høvl parmesan ud over - som på billede

Vin skal der til
2

Du får ikke bedre undskyldning for at åbne en flaske champagne - det er et match made in heaven 🙂
Vælg en tør (brut)

Ingredienser

Salat
 2 stk Pære
 Parmesan høvlet
 1 bundt rucola salat
 Lidt sødskærm / spansk kørvel
Dressing
 2 spsk olivenolie
 1 spsk kirsebæreddike (eller anden eddike)
 Lidt salt
 Lidt sukker

Sådan gør du

1

Skyl og slyng salat og anret på 4 tallerkner sammen med den spanske kørvel
Skræl pære og fjern kernehus
Bland dressing af olie, eddike, salt og sukker - smag til og kom ud over salaten
Høvl parmesan ud over - som på billede

Vin skal der til
2

Du får ikke bedre undskyldning for at åbne en flaske champagne - det er et match made in heaven 🙂
Vælg en tør (brut)

Salat med pære, rucola og parmesan

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 10 minTilberedningstid45 minTid i alt 55 min

Det skal du bruge

Bøf og sauce
 4 stk gode bøffer a 200g - fx entrecote
 1 dåse grønne madagaskar peber
 Dion sennep
 En kvist timian
 2 fed hvdløg
 Smør til at stege i + til sauce (ca 50g)
 Oliven olie til stegning
 Cognac til flambering
 1 dl fløde
 2 dl god kalvefond / boullion
 En skvis portvin
Salat og fritter
 1 stk stor pose kvalitets fritter - fx fra Flensted
 1 stk friséesalat
 1 tsk fint salt
 1 fed knust hvidløg
 1 tsk dion sennep
 1 spsk god balsamico eller lignende
 Smagsneutral olie - ca 1/2 dl

Sådan gør du

Fritter og salat
1

Salt fritterne og steg dem i ovnen efter anvisning på pakken

2

Skyl og slyng salaten - skær bunden af

3

Lav dressing
Bland knust hvidløg med salt i lille skål
Tilsæt sennep og rør
Tilsæt balsamico og rør
Tilsæt olie under konstant omrøring - som når du rører en majo
Kom ud over salaten og vend rundt

Bøf og sauce
4

Smelt smør i oilen på ret varm pande
Steg bøfferne 1 min på den ene side, så de får lidt stegeskorpe
Vend bøfferne og steg dem 2 min på den anden side mens du smører et forholdsvis tyndt lag sennep på og topper med ca 15 peberkorn på hver bøf
Skru lidt ned, vend bøfferne om på "pebersiden" - kom timian og hvidløg, og steg 2 min mere

5

Hæld en pæn slat cognac på panden
Varm lidt op
Sluk emhætte eller tag panden af kogepladen
Sæt ild på og flamberer

6

Tag bøfferne af panden og lad dem hvile mens du laver saucen

7

Kom en pæn slat portvin i panden og rør
Kom kalvefonden (eller bouillon) på og rør
Kog lidt ned og tilsæt fløde
Lad til simre lidt, smag til og kom bøfferne på igen et minuts tid
Lige inden servering, rører du ca 25 g kold smør i små klumper i saucen

Vin skal der til
8

Til en peberbøf skal der noget kraftigt vin til. En mulighed er en Syrah fra Nord Rhone, der passer ret godt til peber. En anden mulighed er en forholdsvis ung vintage port. Vi valgte portvinen og drak en vintage 2009 fra Kopke - den var lige i skabet 🙂

Ingredienser

Bøf og sauce
 4 stk gode bøffer a 200g - fx entrecote
 1 dåse grønne madagaskar peber
 Dion sennep
 En kvist timian
 2 fed hvdløg
 Smør til at stege i + til sauce (ca 50g)
 Oliven olie til stegning
 Cognac til flambering
 1 dl fløde
 2 dl god kalvefond / boullion
 En skvis portvin
Salat og fritter
 1 stk stor pose kvalitets fritter - fx fra Flensted
 1 stk friséesalat
 1 tsk fint salt
 1 fed knust hvidløg
 1 tsk dion sennep
 1 spsk god balsamico eller lignende
 Smagsneutral olie - ca 1/2 dl

Sådan gør du

Fritter og salat
1

Salt fritterne og steg dem i ovnen efter anvisning på pakken

2

Skyl og slyng salaten - skær bunden af

3

Lav dressing
Bland knust hvidløg med salt i lille skål
Tilsæt sennep og rør
Tilsæt balsamico og rør
Tilsæt olie under konstant omrøring - som når du rører en majo
Kom ud over salaten og vend rundt

Bøf og sauce
4

Smelt smør i oilen på ret varm pande
Steg bøfferne 1 min på den ene side, så de får lidt stegeskorpe
Vend bøfferne og steg dem 2 min på den anden side mens du smører et forholdsvis tyndt lag sennep på og topper med ca 15 peberkorn på hver bøf
Skru lidt ned, vend bøfferne om på "pebersiden" - kom timian og hvidløg, og steg 2 min mere

5

Hæld en pæn slat cognac på panden
Varm lidt op
Sluk emhætte eller tag panden af kogepladen
Sæt ild på og flamberer

6

Tag bøfferne af panden og lad dem hvile mens du laver saucen

7

Kom en pæn slat portvin i panden og rør
Kom kalvefonden (eller bouillon) på og rør
Kog lidt ned og tilsæt fløde
Lad til simre lidt, smag til og kom bøfferne på igen et minuts tid
Lige inden servering, rører du ca 25 g kold smør i små klumper i saucen

Vin skal der til
8

Til en peberbøf skal der noget kraftigt vin til. En mulighed er en Syrah fra Nord Rhone, der passer ret godt til peber. En anden mulighed er en forholdsvis ung vintage port. Vi valgte portvinen og drak en vintage 2009 fra Kopke - den var lige i skabet 🙂

Peberbøf med fritter og friséesalat