De hvide asparges er over os – derfor står denne uges menu på aspargesmad 🙂
Forretten med asparges i hovedrollen og derefter min version af stjerneskud med asparges i en birolle 🙂

  • Asparges med brunet smør og havens blomster –
  • Stjerneskud –

Vinen dertil:
Til forret vil jeg foreslå Sauvignon Blanc, der går godt til hvide asparges – gerne oversøisk
Til stjerneskuddet har vi brug for både syre og let sødme, så gerne en tysk Riesling Feinherb eller Riesling fra Alsace

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 10 minTilberedningstid5 minTid i alt 15 min

Det skal du bruge

 8 pæne hvide asparges
 25 g smør
 50 g hasselnødder
 Lidt salt og sukker til kogning
 Havens spiselige blomster - fx bellis, hornviol, mælkebøtte og spansk kørvel (blade og blomst)

Sådan gør du

1

Kom de skrællede asparges i gryde med letsaltet kogende vand - og en lille nip sukker
Kog dem i 3 min og tag dem op af vandet

2

Imens de koger, brunes knust hasselnød i smør

3

Anret som på billede og kom brunet smør og hasselnød hen over asparges

4

Åben vinen - gerne en oversøisk Sauvignon Blanc
Vi drak en fra Corralillo i Chile (Erik Sørensen Vin - 100 kr) - men det kunne fint have været en fra New Zealand

Ingredienser

 8 pæne hvide asparges
 25 g smør
 50 g hasselnødder
 Lidt salt og sukker til kogning
 Havens spiselige blomster - fx bellis, hornviol, mælkebøtte og spansk kørvel (blade og blomst)

Sådan gør du

1

Kom de skrællede asparges i gryde med letsaltet kogende vand - og en lille nip sukker
Kog dem i 3 min og tag dem op af vandet

2

Imens de koger, brunes knust hasselnød i smør

3

Anret som på billede og kom brunet smør og hasselnød hen over asparges

4

Åben vinen - gerne en oversøisk Sauvignon Blanc
Vi drak en fra Corralillo i Chile (Erik Sørensen Vin - 100 kr) - men det kunne fint have været en fra New Zealand

Asparges med brunet smør og forårets blomster

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 20 minTilberedningstid10 minTid i alt 30 min

Det skal du bruge

Stjerneskuddet
 8 stk pæne rødspættefileter
 4 skiver godt brød - gerne på surdej
 250 g gode rejer
 8 stk store salatblade
 ½ agurk
 1 lille bakke små tomater
 1 glas sortfarvede stenbiderrogn
 Æg til panering
 Rasp til panering
 Solsikkeolie til stegning
 Smør til stegning
 1 citron
Grov Thousand Island dressing
 1 bakke tomater
 1 stk skarlotteløg
 1 fed hvidløg
  rød peberfrugt
 2 spsk drueagurker (syltede)
 1 stk citron øko
 7 spsk god mayo
 1 spsk worchestershiresauce
 ½ spsk sukker
 1 tsk paprika
 Salt og peber

Sådan gør du

Grov Thousand Island dressing
1

Start med at lave dressing, så den kan køle lidt ned

2

Kom, finthakket løg og hvidløg i kasserolle med oliven olie og giv dem lidt varme - uden det bruner
Tilsæt grofthakket tomat, peberfrugt og saften af citronen, lad det koge op og derefter simre til væden er reduceret til omkring halvdelen
Kom der derefter lidt på køl og vend derefter med de øvrige ingredienser

Stjerneskuddet
3

Vask og gør alle grøntsager klar:
Tomater i halve
Agurk i skiver
Asparges skrælles
Citron i både - som tilbehør

4

Kog asparges i letsaltet vand med lidt sukker i 4 min

5

Panerer rødspætterne i æg og rasp og steg dem gyldne i solsikkeolie og smør
Smørrist brødet sprødt i en anden pande

6

Byg stjerneskuddet:
A) Brød
B) Salatblade
C) 2 fisk
D) Masser af dressing
E) Asparges
F) Rejer
G) Tomat og agurk
H) Stenbiderrogn

Vin skal der til
7

Åben vinen - vi har brug for syre til fisken og sødme til rejerne, så mit forslag er Riesling Feinherb (let sødme)
Vi dra en fra Oberemmeler i Mosel (Erik Sørensen Vin ca 100kr)

Ingredienser

Stjerneskuddet
 8 stk pæne rødspættefileter
 4 skiver godt brød - gerne på surdej
 250 g gode rejer
 8 stk store salatblade
 ½ agurk
 1 lille bakke små tomater
 1 glas sortfarvede stenbiderrogn
 Æg til panering
 Rasp til panering
 Solsikkeolie til stegning
 Smør til stegning
 1 citron
Grov Thousand Island dressing
 1 bakke tomater
 1 stk skarlotteløg
 1 fed hvidløg
  rød peberfrugt
 2 spsk drueagurker (syltede)
 1 stk citron øko
 7 spsk god mayo
 1 spsk worchestershiresauce
 ½ spsk sukker
 1 tsk paprika
 Salt og peber

Sådan gør du

Grov Thousand Island dressing
1

Start med at lave dressing, så den kan køle lidt ned

2

Kom, finthakket løg og hvidløg i kasserolle med oliven olie og giv dem lidt varme - uden det bruner
Tilsæt grofthakket tomat, peberfrugt og saften af citronen, lad det koge op og derefter simre til væden er reduceret til omkring halvdelen
Kom der derefter lidt på køl og vend derefter med de øvrige ingredienser

Stjerneskuddet
3

Vask og gør alle grøntsager klar:
Tomater i halve
Agurk i skiver
Asparges skrælles
Citron i både - som tilbehør

4

Kog asparges i letsaltet vand med lidt sukker i 4 min

5

Panerer rødspætterne i æg og rasp og steg dem gyldne i solsikkeolie og smør
Smørrist brødet sprødt i en anden pande

6

Byg stjerneskuddet:
A) Brød
B) Salatblade
C) 2 fisk
D) Masser af dressing
E) Asparges
F) Rejer
G) Tomat og agurk
H) Stenbiderrogn

Vin skal der til
7

Åben vinen - vi har brug for syre til fisken og sødme til rejerne, så mit forslag er Riesling Feinherb (let sødme)
Vi dra en fra Oberemmeler i Mosel (Erik Sørensen Vin ca 100kr)

Stjerneskud