På en kold vinterdag er det bare fantastisk med en gryderet som simrer på kogepladen og udsender en liflig duft. Når man så i god tid åbner vinen (og her passer en Barolo godt ind), er man jo nød til at drikke et lille glas for at vinen kan ilte…
En af datterens hjemmeskoleopgaver i denne uge var at lave frugtsalat, så det komme også lige på weekendens menu.
Drik en sød dessertvin til – gerne sauternes
God weekend .-)

Opskrift
4 Portioner AntalKategoriHovedret, Italien Forberelsestid 15 min Tilberedningstid2 hrs Tid i alt 2 hrs 15 min Det skal du bruge
RisOsso buco6 stykker kalveskank4 dl kalvefond3 dl tør hvidvin2 stk hvide løg3 sængler bladselleri3 gulerødder4 fed hvidløg5 dl god tomatsauce / 2 dl flåede tomaterLidt melsalt og peberGremolata1 stilk(e) persille4 fed hvidløgSkallen af en citronSådan gør du
Occo buco1Snit gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg i helt små tern
2Klip kalveskankene op 2 steder i siderne, så de ikke holder sig "flade" under stegning og simring
Vend dem i mel blandet med salt og peber
Steg dem gyldne i olie i en tykbundet gryde og tag dem op, mens du bruner grøntsagerne i gryden3Kom kalveskank tilbage i gryden og tilsæt fond og tomatsovs
lad det simre 2-2,5 time4Smag til med salt, sukker og peber - samt gerne lidt gastic
Kog risenGramolata5Skyl og snit persille og hvidløg fint
Riv citron6Bland det god sammen og kom oven på et stykke kalveskank med sovs
Vin skal der til7Åben vinen - vi drak en Barolo fra Irma (ca. 150 kr.)
Ingredienser
Sådan gør du
Snit gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg i helt små tern
Klip kalveskankene op 2 steder i siderne, så de ikke holder sig "flade" under stegning og simring
Vend dem i mel blandet med salt og peber
Steg dem gyldne i olie i en tykbundet gryde og tag dem op, mens du bruner grøntsagerne i gryden
Kom kalveskank tilbage i gryden og tilsæt fond og tomatsovs
lad det simre 2-2,5 time
Smag til med salt, sukker og peber - samt gerne lidt gastic
Skyl og snit persille og hvidløg fint
Riv citron
Bland det god sammen og kom oven på et stykke kalveskank med sovs
Åben vinen - vi drak en Barolo fra Irma (ca. 150 kr.)

Opskrift
4 Portioner AntalKategoriDessert Forberelsestid 15 min Tilberedningstid10 min Tid i alt 25 min Det skal du bruge
Frugtsalaten2 stk appelsiner2 stk æbler2 stk pærer2 stk bananer1 pakke(r) vindruer50 g mørk chokoladeRåcreme2 past. æggeblommer1,50 spsk sukkerKorn fra en halv vaniljestang1 dl flødeSådan gør du
1Skræl frugten (undtagen vindruerne 🙂 ) og skær den i mundrette stykker
Halver vindruerne2Hak chokoladen i mindre stykker
3Flæk vaniljestang og skrab kornene ud
Lav en "æggesnaps" af æg, sukker og vaniljekorn4Pisk fløden og vend den i æggesnapsen lige inden servering
Vin skal der til5Åben vinen - senhøstet Chenin Blanc fra Loire, Sauternes eller senhøstet Riesling kan bruges. Jeg valgte en lidt alternativ vej , nemlig en forstærket dansk æblevin fra Skærsøgaard Vin (Kvickly 150 kr)
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl frugten (undtagen vindruerne 🙂 ) og skær den i mundrette stykker
Halver vindruerne
Hak chokoladen i mindre stykker
Flæk vaniljestang og skrab kornene ud
Lav en "æggesnaps" af æg, sukker og vaniljekorn
Pisk fløden og vend den i æggesnapsen lige inden servering
Åben vinen - senhøstet Chenin Blanc fra Loire, Sauternes eller senhøstet Riesling kan bruges. Jeg valgte en lidt alternativ vej , nemlig en forstærket dansk æblevin fra Skærsøgaard Vin (Kvickly 150 kr)