Så er vi i gang med 2021 og mange af os med hjemmeundervisning og hjemmearbejde. Mit bud på weekendmenu er med masser af grønt og asiatiske krydderier; en dejlig varm græskarsuppe med kokosmælk til forret og friske ruller med spicy peanutdip
Til asiatiske retter passer vine som Riesling, Pinot Gris eller Gewurztraminer med sødme ret godt
God weekend 🙂

Opskrift
4 Portioner AntalKategoriForretter, Hovedret Forberelsestid 15 min Tilberedningstid25 min Tid i alt 40 min Det skal du bruge
2 stk Græskar - hokkaido2 stk løg4 fed hvidløg1 l Hønsefond1 stor dåse kokosmælk1 spsk revet ingefær1 spsk karry - mellemstærk½ chili - uden kerner1 bundt koriander100 g Græskarkerner3 Groft rugbrødSmagsneutral olie til stegningSaften fra en halv citronSådan gør du
1Skræl og rens græskar for kerner
Skæres i mindre stykker2Skræl løg, hvidløg og ingefær
Skær løg og hvidløg i mindre tern
Riv ingefær3Skyl og fjern kerner i chili
Snit halvdelen i små skiver4Svits løg, hvidløg, chili, ingefær og karry i olie i gryde
Tilsæt græskar og svits videre5Tilsæt hønsefond og kokosmælk
Kog op og lad det simre ca. 20 min6Imens kan du klargøre toppingen
Skær rugbrød i tern og steg rugbrød og græskarkerner gyldne i olie på panden
Skyld og hak koriander7Blend suppen med stavblender og smag til med citron + salt og peber
Vin skal der til8Åben vinen - gerne tysk riesling eller fra Alsace med sødme
Vi drak en riesling fra Alsace - Ernest Wein (Winefamly 90,- kr)
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl og rens græskar for kerner
Skæres i mindre stykker
Skræl løg, hvidløg og ingefær
Skær løg og hvidløg i mindre tern
Riv ingefær
Skyl og fjern kerner i chili
Snit halvdelen i små skiver
Svits løg, hvidløg, chili, ingefær og karry i olie i gryde
Tilsæt græskar og svits videre
Tilsæt hønsefond og kokosmælk
Kog op og lad det simre ca. 20 min
Imens kan du klargøre toppingen
Skær rugbrød i tern og steg rugbrød og græskarkerner gyldne i olie på panden
Skyld og hak koriander
Blend suppen med stavblender og smag til med citron + salt og peber
Åben vinen - gerne tysk riesling eller fra Alsace med sødme
Vi drak en riesling fra Alsace - Ernest Wein (Winefamly 90,- kr)

Opskrift
4 Portioner AntalKategoriForretter, Hovedret Forberelsestid 30 min Tilberedningstid30 min Tid i alt 1 hr Det skal du bruge
Ruller1 pakke rispapir (16 stk)150 g minutbøf (eller rest fra steg)150 g kyllinge bryst1 Bundt mynte3 gulerødder⅓ spidskål1 modne avokadoer1 Agurk1 pakke(r) babyleaves / spinat1 Bundt forårsløgCitronsaft fra en halv citron3 spsk oliven olieLidt sukker og saltDip⅓ glas peanutbutter3 spsk honning3 stk lime3x4 cm frisk ingefær2 fed hvidløg1 dl sojasovsEvt lidt vandChili efter smagSådan gør du
Peanutdip1Pres hvidløg og riv ingefær
2Kom alle ingredienser i en lille køkkenskål og blend det godt igennem med stavblenderen
Smag til og justerer, så det passer til din smagRuller3Spidskål skæres så fint som muligt og marineres i olie, citronsaft, salt og sukker
4Steg kylling og bøf (bøf gerne medium)
køl det ned og skær i tynde strimler5Orden og skyl grønt
Agurk skæres i 7x7 mm stave
Gulerødder skæres i 3x3 mm stave
Avocado skæres i 7x7 mm stave
Snit forårsløg i tynde skiver6Arrangerer alt i små skåle rundt om et sammenslået vådt viskestykke, så du kan nå det hele
Rispapir lægges et par min i lunkent vand - jeg brugte et passende fad til at have vandet i7Nå rispapir er blødt og fugtigt lægger du det op på viskestykket og glatter det ud
Kom først 3-4 mynte blade på rispapiret cm fra toppen
Fyld de andre ingredienser på - lidt af hvert. Hold det cm fra siderne, så du kan folde siderne lidt ind, inden du ruller rullen færdigDer er kød til med okse og med kylling
Vin skal der til8Åben vinen 🙂
Vi har brug for noget hvidvin med lidt sødme til de asiatiske smage
Det kunne være riesling, pinot gris eller gewurztraminer fra Alsace
Vi drak en pinot gris fra Ernest Wein (Winefamly 80 kr)
Ingredienser
Sådan gør du
Pres hvidløg og riv ingefær
Kom alle ingredienser i en lille køkkenskål og blend det godt igennem med stavblenderen
Smag til og justerer, så det passer til din smag
Spidskål skæres så fint som muligt og marineres i olie, citronsaft, salt og sukker
Steg kylling og bøf (bøf gerne medium)
køl det ned og skær i tynde strimler
Orden og skyl grønt
Agurk skæres i 7x7 mm stave
Gulerødder skæres i 3x3 mm stave
Avocado skæres i 7x7 mm stave
Snit forårsløg i tynde skiver
Arrangerer alt i små skåle rundt om et sammenslået vådt viskestykke, så du kan nå det hele
Rispapir lægges et par min i lunkent vand - jeg brugte et passende fad til at have vandet i
Nå rispapir er blødt og fugtigt lægger du det op på viskestykket og glatter det ud
Kom først 3-4 mynte blade på rispapiret cm fra toppen
Fyld de andre ingredienser på - lidt af hvert. Hold det cm fra siderne, så du kan folde siderne lidt ind, inden du ruller rullen færdig
Der er kød til med okse og med kylling
Åben vinen 🙂
Vi har brug for noget hvidvin med lidt sødme til de asiatiske smage
Det kunne være riesling, pinot gris eller gewurztraminer fra Alsace
Vi drak en pinot gris fra Ernest Wein (Winefamly 80 kr)