Er der noget bedre end nye danske kartofler? I hvert fad er de nu over os og de første danske hvide asparges er her også (ellers er de tyske også gode)
Derfor er mit bud på en weekendret i denne uge uden kød… Ja, det kan man faktisk godt med gode råvarer og en fyldig sovs 🙂
Nye kartofler med hvide asparges og hollandaise sauce – og dertil en tysk Riesling. Så bliver det næsten ikke bedre sammen med udsigten til sommer fra i næste uge.
Skulle I have mere appetit, er det jo en fantastisk lejlighed til at spise lidt ost 🙂
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriHovedret Forberelsestid 15 min Tilberedningstid15 min Tid i alt 30 min Det skal du bruge
12-16 stk pæne hvide asparges500 g nye danske kartoflerHollandaise sauce200 g Smør4 æggeblommer (gerne pasteuriserede)Saften fra en halv citron2 spsk hvidvin1 spsk hvidvinseddike1 tsk SaltSådan gør du
1Vask kartoflerne og kog dem i 10 min
Skræl asparges på langs og bræk den nederste del af
Kog dem 5 min i vand med en tsk salt og en tsk sukker
Lad dem dryppe afHollandaise saucen2Kom æggeblommer, hvidvin, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt
Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel
Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris
Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk
Smag til med salt og hvid peber
Vin skal der til3Asparges kan godt lide syre og det er der masser af i Riesling - og gerne en tør tysk af slagsen
Vi drak en fra producenten Heitlinger (89 kr Kjær og Sommerfelt)
Ingredienser
Sådan gør du
Vask kartoflerne og kog dem i 10 min
Skræl asparges på langs og bræk den nederste del af
Kog dem 5 min i vand med en tsk salt og en tsk sukker
Lad dem dryppe af
Kom æggeblommer, hvidvin, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt
Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel
Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris
Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk
Smag til med salt og hvid peber
Asparges kan godt lide syre og det er der masser af i Riesling - og gerne en tør tysk af slagsen
Vi drak en fra producenten Heitlinger (89 kr Kjær og Sommerfelt)