Er der noget bedre end nye danske kartofler? I hvert fad er de nu over os og de første danske hvide asparges er her også (ellers er de tyske også gode)
Derfor er mit bud på en weekendret i denne uge uden kød… Ja, det kan man faktisk godt med gode råvarer og en fyldig sovs 🙂
Nye kartofler med hvide asparges og hollandaise sauce – og dertil en tysk Riesling. Så bliver det næsten ikke bedre sammen med udsigten til sommer fra i næste uge.

Skulle I have mere appetit, er det jo en fantastisk lejlighed til at spise lidt ost 🙂

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 15 minTilberedningstid15 minTid i alt 30 min

Det skal du bruge

 12-16 stk pæne hvide asparges
 500 g nye danske kartofler
Hollandaise sauce
 200 g Smør
 4 æggeblommer (gerne pasteuriserede)
 Saften fra en halv citron
 2 spsk hvidvin
 1 spsk hvidvinseddike
 1 tsk Salt

Sådan gør du

1

Vask kartoflerne og kog dem i 10 min

Skræl asparges på langs og bræk den nederste del af
Kog dem 5 min i vand med en tsk salt og en tsk sukker
Lad dem dryppe af

Hollandaise saucen
2

Kom æggeblommer, hvidvin, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt

Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel

Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris

Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk

Smag til med salt og hvid peber

Vin skal der til
3

Asparges kan godt lide syre og det er der masser af i Riesling - og gerne en tør tysk af slagsen

Vi drak en fra producenten Heitlinger (89 kr Kjær og Sommerfelt)

Ingredienser

 12-16 stk pæne hvide asparges
 500 g nye danske kartofler
Hollandaise sauce
 200 g Smør
 4 æggeblommer (gerne pasteuriserede)
 Saften fra en halv citron
 2 spsk hvidvin
 1 spsk hvidvinseddike
 1 tsk Salt

Sådan gør du

1

Vask kartoflerne og kog dem i 10 min

Skræl asparges på langs og bræk den nederste del af
Kog dem 5 min i vand med en tsk salt og en tsk sukker
Lad dem dryppe af

Hollandaise saucen
2

Kom æggeblommer, hvidvin, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt

Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel

Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris

Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk

Smag til med salt og hvid peber

Vin skal der til
3

Asparges kan godt lide syre og det er der masser af i Riesling - og gerne en tør tysk af slagsen

Vi drak en fra producenten Heitlinger (89 kr Kjær og Sommerfelt)

Asparges og nye kartofler med hollandaise