Så blev det sommer, og det fejrer vi med en rigtig sommer og mormorret. Nemlig grydestegt kylling med nye kartofler 🙂
Det er faktisk ret let af lave og smager fantastisk sammen med en god Riesling

Tip: gem kyllingerester på frost til en hønsesalat 🙂

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Det skal du bruge

Kylling
 1 Kylling af god herkomst - fx en fra Hopballe Mølle
 1 stilk(e) Persille
 1 dl fløde
 10 g smør
 2 dl vand
 Salt og peber
 5 ml Gastic (brunet sukker opløst med balsamisk eddike - fåes færdig fra Meyers)
 Lidt Maizena jævner / hjemmelavet meljævning
Agurkesalat
 2 stk agurker
 2 dl lagereddike
 2 dl vand
 1 dl sukker
 2 tsk fint salt
Tilbehør
 1 kg nye danske kartofler

Sådan gør du

Kylling
1

Rens kylling for blod og fjerlommer

2

Skyl persillen og kom ind i kyllingen (luk med kødpinde)
Kom salt og peber på

3

Brun kyllingen i smørret i en gryde på alle sider

4

Vend kyllingen om på siden, skru ned på lavt blus og hæld vand på

5

Kog under låg i ca 1 time - vend et par gange undervejs

6

Tag kylling op og læg på skærebræt under viskestykke
Du kan lige tjekke om der er færdig ved at skære ind til lårbenet

7

Jævn sovs og smag til med salt, peber og gastic

8

Skær kyllingen i passende stykker med skarp kniv og serverer med kogte nye kartofler og agurkesalaten
-

Agurkesalat
9

Vask og skær agurken i skiver
Giv i øvrige ingredienser et opkog og hæld over agurken - lad det trække mindst en 1/2 time

Vin skal der til
10

Åben vinen - gerne en Riesling fra Alsace med en smule sødme til at matche sødmen i agurkesalaten
Vi drak en fra Molly Gassman (Winefamly 90,- kr)

Ingredienser

Kylling
 1 Kylling af god herkomst - fx en fra Hopballe Mølle
 1 stilk(e) Persille
 1 dl fløde
 10 g smør
 2 dl vand
 Salt og peber
 5 ml Gastic (brunet sukker opløst med balsamisk eddike - fåes færdig fra Meyers)
 Lidt Maizena jævner / hjemmelavet meljævning
Agurkesalat
 2 stk agurker
 2 dl lagereddike
 2 dl vand
 1 dl sukker
 2 tsk fint salt
Tilbehør
 1 kg nye danske kartofler

Sådan gør du

Kylling
1

Rens kylling for blod og fjerlommer

2

Skyl persillen og kom ind i kyllingen (luk med kødpinde)
Kom salt og peber på

3

Brun kyllingen i smørret i en gryde på alle sider

4

Vend kyllingen om på siden, skru ned på lavt blus og hæld vand på

5

Kog under låg i ca 1 time - vend et par gange undervejs

6

Tag kylling op og læg på skærebræt under viskestykke
Du kan lige tjekke om der er færdig ved at skære ind til lårbenet

7

Jævn sovs og smag til med salt, peber og gastic

8

Skær kyllingen i passende stykker med skarp kniv og serverer med kogte nye kartofler og agurkesalaten
-

Agurkesalat
9

Vask og skær agurken i skiver
Giv i øvrige ingredienser et opkog og hæld over agurken - lad det trække mindst en 1/2 time

Vin skal der til
10

Åben vinen - gerne en Riesling fra Alsace med en smule sødme til at matche sødmen i agurkesalaten
Vi drak en fra Molly Gassman (Winefamly 90,- kr)

Grydestegt kylling