Der er jo junivejr som vi kender det og haven er sikkert glad for lidt vand. Vi andre kan jo så spise en lækker suppe med muslinger og en dejlig aspargestoast. Menu forslaget til denne grundlovs forlængede weekend er:

  • Aspargestoast med gratineret hollandaise –
  • Muslingesuppe –

Vinen dertil kunne faktisk fin være samme gode Riesling til begge retter. Men du kunne også fint vælge en New Zealansk Sauvigon Blanc til forretten

God fornøjelse 🙂

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 15 minTilberedningstid10 minTid i alt 25 min

Det skal du bruge

Toast
 1 bundt hvide asparges (12 stk)
 4 stykker toastbrød af god kvalitet / eller surdejsbrød
 4 skiver kogt skinke i lidt tykke skiver
Hollandaise
 4 pasteuriserede æggeblommer
 1 pt smør
 ½ citron (saften)
 2 spsk hvidvin
 1 spsk hvidvinseddike
 Lidt salt

Sådan gør du

1

Skræl asparges - nemmest under rindende vand

2

Kog asparges 4-5 min i vand med lidt sukker, salt og citronsaft (kommes i når det koger)

3

Rist toastbrød medium

4

Lav hollandaise - lad den blive tyk
Kom æggeblommer, hvidvin, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt
Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel
Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris
Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk

5

Nu bygges toasten
Læg en skive skinke på hvert toastbrød
Fordel de kogte asparges over på skinken (aspargesene halveres)
Kom ud hollandaise på, så det dækker

6

Toasten grilles i ovnen indtil saucen begynder at få gylden brun farve

Vin skal der til
7

Åben en kølig flaske tør riesling
Jeg har i dette tilfælde valgt en tysk fra Korrell i Nahe

Ingredienser

Toast
 1 bundt hvide asparges (12 stk)
 4 stykker toastbrød af god kvalitet / eller surdejsbrød
 4 skiver kogt skinke i lidt tykke skiver
Hollandaise
 4 pasteuriserede æggeblommer
 1 pt smør
 ½ citron (saften)
 2 spsk hvidvin
 1 spsk hvidvinseddike
 Lidt salt

Sådan gør du

1

Skræl asparges - nemmest under rindende vand

2

Kog asparges 4-5 min i vand med lidt sukker, salt og citronsaft (kommes i når det koger)

3

Rist toastbrød medium

4

Lav hollandaise - lad den blive tyk
Kom æggeblommer, hvidvin, hvidvins eddike og salt i kasserolle 15 min før du begynder at lave saucen for at akklimatisere lidt
Smelt smør langsomt i anden lille gryde, og klar den (si den gennem kaffefilter), hvis du føler for det... Jeg har aldrig klaret smør til hollandaise eller bearnaise - jeg kan altså ikke smage forskel
Varm kasserollen med æggemasse op på lavt blus mens du laver 8 taller med piskeris
Når du kan se at du trækker spor med piskerisset, begynder du langsomt at hælde den smeltede smør i - under heftig omrøring (8 taller). Smørret skulle gerne blive absorberet undervejs og saucen blive tyk

5

Nu bygges toasten
Læg en skive skinke på hvert toastbrød
Fordel de kogte asparges over på skinken (aspargesene halveres)
Kom ud hollandaise på, så det dækker

6

Toasten grilles i ovnen indtil saucen begynder at få gylden brun farve

Vin skal der til
7

Åben en kølig flaske tør riesling
Jeg har i dette tilfælde valgt en tysk fra Korrell i Nahe

Aspargestoast

Opskrift

Antal4 PortionerKategori,

Forberelsestid 30 minTilberedningstid15 minTid i alt 45 min

Det skal du bruge

 2 kg muslinger - fx linemuslinger fra limfjorden
 2 fed hvidløg
 2 stk porre
 3 stk gulerødder
 1 stk pastank
 3,5 dl hvidvin
 2,5 dl fløde
 1 bundt persille
 En kvist timian
 Smør til stegning af grønt
 Lidt citronsaft
 Salt og peber
 Et godt flute til suppen

Sådan gør du

1

Rens muslingerne ved at skylle, skrubbe og fjerne skægget - med en lille kniv
Kasserer de muslinger der ikke er hele eller levende
De skal være lukkede - hvis en er åben, kan man slå den lidt mod bordet. Lukker den sig ikke, skal den også kasseres

2

Klargør grøntsagerne:
Gulerødderne og pastinak i mindre tern
Porre i skiver
Hvidløg i fine tern
Persille hakket

3

Svits gulerødder, pastinak, porre, hvidløg og timian i smør 4-5 min
Tilsæt hvidvin og kog op
Tilsæt muslingerne og kom låg på
Lad muslingerne dampe i 5-6 min til de er åbne (uåbne kasseres)

4

Tag grønsager og muslinger op
Tilsæt fløde og lad det koge lidt ind
Imens tager du omkring halvdelen af muslingerne ud af skallen og fordeler i 4 dybe tallerkener sammen med grønsager og hele muslinger
Smag suppen til med cironsalt, sal og peber - og hæld den ud over tallerkener

Vin skal der til
5

Åben vinen - gerne en Riesling med god fylde
Vin drak fra Rolly Gassmann i Alsace til ca 100 kr fra Winefamly

Ingredienser

 2 kg muslinger - fx linemuslinger fra limfjorden
 2 fed hvidløg
 2 stk porre
 3 stk gulerødder
 1 stk pastank
 3,5 dl hvidvin
 2,5 dl fløde
 1 bundt persille
 En kvist timian
 Smør til stegning af grønt
 Lidt citronsaft
 Salt og peber
 Et godt flute til suppen

Sådan gør du

1

Rens muslingerne ved at skylle, skrubbe og fjerne skægget - med en lille kniv
Kasserer de muslinger der ikke er hele eller levende
De skal være lukkede - hvis en er åben, kan man slå den lidt mod bordet. Lukker den sig ikke, skal den også kasseres

2

Klargør grøntsagerne:
Gulerødderne og pastinak i mindre tern
Porre i skiver
Hvidløg i fine tern
Persille hakket

3

Svits gulerødder, pastinak, porre, hvidløg og timian i smør 4-5 min
Tilsæt hvidvin og kog op
Tilsæt muslingerne og kom låg på
Lad muslingerne dampe i 5-6 min til de er åbne (uåbne kasseres)

4

Tag grønsager og muslinger op
Tilsæt fløde og lad det koge lidt ind
Imens tager du omkring halvdelen af muslingerne ud af skallen og fordeler i 4 dybe tallerkener sammen med grønsager og hele muslinger
Smag suppen til med cironsalt, sal og peber - og hæld den ud over tallerkener

Vin skal der til
5

Åben vinen - gerne en Riesling med god fylde
Vin drak fra Rolly Gassmann i Alsace til ca 100 kr fra Winefamly

Muslingesuppe