Vi tænder op i grillen og håber at vejret holder 🙂
Jeg har købt nye danske kartofler og asparges ved Loklindt Grønt, kyllingebryster fra Hopballe og hevet en håndfuld friske hvidløg op fra køkkenhaven.
Så der er lagt op til endnu et simpelt måltid af gode danske sommerråvarer sammen med kølig amerikansk Chardonnay 🙂

God weekend der ude

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 30 minTilberedningstid20 minTid i alt 50 min

Det skal du bruge

Kylling
 600 g kyllingebryst med skind
 Saften fra 1/2 citron
 Revet citronskal fra 1/2 citron
 2 spsk oliven olie
 2 fed hvidløg
 Salt og peber
Tilbehør
 8 stk hvide asparges
 800 g nye danske kartofler
 4 stk friske hvidløg
 50 g hasselnødder
 50 g smør

Sådan gør du

Kylling
1

Knus hvidløg, riv citron og pres saften
Bland det i en frysepose sammen med olie og lidt salt og peber
Kom kyllingebryst i og marinerer i en times tid

2

Grill kyllingebrysterne på god varme, så det bliver sprøde og giv dem indirekte varme, så de er gennemstegte

Tilbehør
3

Skræl asparges og skær enderne af
Skær enderne og toppen samt det yderste lag af de hele hvidløg
Vask kartoflerne

4

Kog kartoflerne i ca. 10 min
Gril asparges og hvidløg

5

Skær hasselnødderne i halve og rist dem gyldne i en kasserolle
Tilsæt smør og brun det

Vin skal der til
6

Åben vinen - gerne en chardonnay
Vi drak en amerikansk fra columbia valley (90 kr Winefamly)

Ingredienser

Kylling
 600 g kyllingebryst med skind
 Saften fra 1/2 citron
 Revet citronskal fra 1/2 citron
 2 spsk oliven olie
 2 fed hvidløg
 Salt og peber
Tilbehør
 8 stk hvide asparges
 800 g nye danske kartofler
 4 stk friske hvidløg
 50 g hasselnødder
 50 g smør

Sådan gør du

Kylling
1

Knus hvidløg, riv citron og pres saften
Bland det i en frysepose sammen med olie og lidt salt og peber
Kom kyllingebryst i og marinerer i en times tid

2

Grill kyllingebrysterne på god varme, så det bliver sprøde og giv dem indirekte varme, så de er gennemstegte

Tilbehør
3

Skræl asparges og skær enderne af
Skær enderne og toppen samt det yderste lag af de hele hvidløg
Vask kartoflerne

4

Kog kartoflerne i ca. 10 min
Gril asparges og hvidløg

5

Skær hasselnødderne i halve og rist dem gyldne i en kasserolle
Tilsæt smør og brun det

Vin skal der til
6

Åben vinen - gerne en chardonnay
Vi drak en amerikansk fra columbia valley (90 kr Winefamly)

Kyllingebryst med hvide asparges og brunet smør