I denne weekend skal vi have dansk sommermad. Kalvefrikassé med forårsløg og hvide asparges samt koldskål med jordbær fra haven (eller nærmeste vejbod..). Du kan fint købe en færdig koldskål, men det er altså let at lave selv og smager så solsorten synger 🙂

Jeg vil anbefale kølig Pinot Noir til frikasséen og sød senhøstet Riesling til koldskålen

God weekend 🙂

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Det skal du bruge

 750 g kalvebov - i 2x3 cm stykker
 2 gulerødder
 1 porre med top
 1 løg
 3 stk laurbærblade
 1 kvist timian
 6 stk sorte peberkorn
 100 g smør
 120 g hvidemel
 ½ bt forårsløg
 200 g friske ærter
 1 bt hvide asparges
 salt og peber
 Lidt spansk kørvel til pynt

Sådan gør du

1

Kom kødet over i gryde med vand, så det dækker helt
Skum af, når det koger og tilsæt timian, laurbærblade, peber samt porre og rulerødder i grove stykker
Kog ved svag varme til kødet er mørt (ca 1,5 time)

2

Mens kødet simre kan du klargøre asparges, forårsløg og ærter

3

Gulerødderne fisker du op ca halvvejs og skærer i mindre tern
Gemt til senere

4

Nok kødet er mørt efter ca 1,5 time, sir du "suppen"
Kødet gemmes - resten kasseres

5

Smør smæltes og mel røres i
Her efter tilsættes suppen lidt ad gangen (som opbagt sovs)

6

Når sovsen har en god konsistens, kommes kødet tilbage sammen med gulerødder og asparges og simre omkring 5 min. T
Tilsæt derefter ærterne og kog i 1 min.
Jævn sovsen med lidt fløde om nødvendigt og smag til med salt og peber

7

Serverer med kogte nye kartofler

Vin skal der til
8

Åben vinen - meget gerne en god lidt kølig Pinot Noir. Jeg valgte den tyske udgave kaldet spätburgunder fra Adams Wein i Rheinhessen.

Ingredienser

 750 g kalvebov - i 2x3 cm stykker
 2 gulerødder
 1 porre med top
 1 løg
 3 stk laurbærblade
 1 kvist timian
 6 stk sorte peberkorn
 100 g smør
 120 g hvidemel
 ½ bt forårsløg
 200 g friske ærter
 1 bt hvide asparges
 salt og peber
 Lidt spansk kørvel til pynt

Sådan gør du

1

Kom kødet over i gryde med vand, så det dækker helt
Skum af, når det koger og tilsæt timian, laurbærblade, peber samt porre og rulerødder i grove stykker
Kog ved svag varme til kødet er mørt (ca 1,5 time)

2

Mens kødet simre kan du klargøre asparges, forårsløg og ærter

3

Gulerødderne fisker du op ca halvvejs og skærer i mindre tern
Gemt til senere

4

Nok kødet er mørt efter ca 1,5 time, sir du "suppen"
Kødet gemmes - resten kasseres

5

Smør smæltes og mel røres i
Her efter tilsættes suppen lidt ad gangen (som opbagt sovs)

6

Når sovsen har en god konsistens, kommes kødet tilbage sammen med gulerødder og asparges og simre omkring 5 min. T
Tilsæt derefter ærterne og kog i 1 min.
Jævn sovsen med lidt fløde om nødvendigt og smag til med salt og peber

7

Serverer med kogte nye kartofler

Vin skal der til
8

Åben vinen - meget gerne en god lidt kølig Pinot Noir. Jeg valgte den tyske udgave kaldet spätburgunder fra Adams Wein i Rheinhessen.

Kalvefrikassé

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 15 minTilberedningstid5 minTid i alt 20 min

Det skal du bruge

 1 pakke(r) jordbær
 4 stk pautesriserede æggeblommer
 ½ stk vaniljestang
 140 g sukker
 ½ l tykmælk
 ½ l kærnemælk
 Finrevet skal fra øko citron
 4 store makroner
 1 stilk(e) mynte

Sådan gør du

1

Lav en æggesnaps med sukker, ægge blommer og vaniljekorn

2

Pisk tykmælk og kærnemælk i

3

Riv citronskal i

4

Kan med fordel køles et par timer inden brug

5

Knus en makron og held koldskål på
Anret med jordbær og mynte
-

Vin skal der til
6

Åben vinen - gerne en spätlese eller beerenauslese fra Tyskland eller Alsace.

Ingredienser

 1 pakke(r) jordbær
 4 stk pautesriserede æggeblommer
 ½ stk vaniljestang
 140 g sukker
 ½ l tykmælk
 ½ l kærnemælk
 Finrevet skal fra øko citron
 4 store makroner
 1 stilk(e) mynte

Sådan gør du

1

Lav en æggesnaps med sukker, ægge blommer og vaniljekorn

2

Pisk tykmælk og kærnemælk i

3

Riv citronskal i

4

Kan med fordel køles et par timer inden brug

5

Knus en makron og held koldskål på
Anret med jordbær og mynte
-

Vin skal der til
6

Åben vinen - gerne en spätlese eller beerenauslese fra Tyskland eller Alsace.

Koldskål med friske jordbær