Det er sommer og ved at være ferietid og vi er så meget ved grillen som muligt 🙂
Denne weekends menu er derfor på grill og relativ enkelt – med gode råvarer fundet ved lokale gårdbutikker.
Grillet ribeye og majs med whiskysauce – samt frisk salat og nyopgravede danske kartofler
Opskrift
4 Portioner AntalKategoriGrill, Hovedret Forberelsestid 30 min Tilberedningstid20 min Tid i alt 50 min Det skal du bruge
Bøf800 g ribeye af god dansk kødkvæg1 bundt timian1 fed hvidløgWhiskysauce3 kviste frisk rosmarin1 tsk paprika2 spsk tomatkoncentrat3 tsk sukker1 tsk salt1 dl whisky2,50 dl fløde30 g smørSalat1 stk salat - fx romane1 fed hvidløg2 spsk balsamico1 tsk dion sennepca 1 dl smagsneutral olie - fx solsikke1 tsk saltTilbehør4 stk sukkermajs1 kg nye danske kartoflerSådan gør du
Salat1Skyl salaten og slyng den - skær/bræk den i mindre stykker
2Lav dressingen
Pres hvidløget og rør det sammen med salt, sennep og balsamico
Rør derefter olie i - lidt af gangen under omrøring, så det tykner
Kom dressingen på salaten og vend denWhiskysauce3Smelt smør og tilsæt tomat, salt, paprika, hakket rosmarin - rør til jævn konsistens
Tilsæt whisky og kog op - skru ned lige nå det bobler
Tilsæt fløde og lad det tykne lidt
Smag til med sukkerBøf4Tag bøffen ud fra køl i god tid
Grill den godt på begge sider på direkte høj varme, så den få en god stegeflade
Giv den indirekte varme til den er noget rødere end du havde tænkt dig
Lad den hvile 15 min - mens du griller majs
Giv bøffen 1,5 min på hver side på direkte varme med timian og hvidløg ovn på
Skær bøffen ud i skiver ved bordetVin skal der til5Åben vinen - gerne noget oversøisk rød med sødme fra USA eller Australien - fx shiraz
Du kunne også drikke en rispasso fra det nordlige Italien til
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl salaten og slyng den - skær/bræk den i mindre stykker
Lav dressingen
Pres hvidløget og rør det sammen med salt, sennep og balsamico
Rør derefter olie i - lidt af gangen under omrøring, så det tykner
Kom dressingen på salaten og vend den
Smelt smør og tilsæt tomat, salt, paprika, hakket rosmarin - rør til jævn konsistens
Tilsæt whisky og kog op - skru ned lige nå det bobler
Tilsæt fløde og lad det tykne lidt
Smag til med sukker
Tag bøffen ud fra køl i god tid
Grill den godt på begge sider på direkte høj varme, så den få en god stegeflade
Giv den indirekte varme til den er noget rødere end du havde tænkt dig
Lad den hvile 15 min - mens du griller majs
Giv bøffen 1,5 min på hver side på direkte varme med timian og hvidløg ovn på
Skær bøffen ud i skiver ved bordet
Åben vinen - gerne noget oversøisk rød med sødme fra USA eller Australien - fx shiraz
Du kunne også drikke en rispasso fra det nordlige Italien til