Det blev virkelig sommer i år og vi har brug for noget enkel mad til weekenden. Jeg har fået fingrene i nogle friske kantareller, og køkken haven byder på hestebønner og nye kartofler. Mit bud på weekendmenuen er således:

  • Bruschetta med kantareller
  • Grillede kyllingeoverlår med knuste kartofler og hestebønner

Vin mæssigt vil både chardonnay og let afkølet pinot noir gå godt til begge retter

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Forberelsestid 15 minTilberedningstid10 minTid i alt 25 min

Det skal du bruge

 500 g kantareller
 2,50 dl fløde
 4 skiver godt brød
 1 tsk god karry
 Lidt kørvel
 Salt og peber

Sådan gør du

1

Børst kantarellerne fri for jord mm

2

Steg dem gyldne i smør og karry og tilsæt fløde - kog ind

3

Rist brødet og anret med skåret kørvel

Vin skal der til
4

Åben vinen - chardonnay eller let kølig pinot noir vil gøre sig godt her
Vi drak Drumheller fra Californien - 89 kr Winefamly

Ingredienser

 500 g kantareller
 2,50 dl fløde
 4 skiver godt brød
 1 tsk god karry
 Lidt kørvel
 Salt og peber

Sådan gør du

1

Børst kantarellerne fri for jord mm

2

Steg dem gyldne i smør og karry og tilsæt fløde - kog ind

3

Rist brødet og anret med skåret kørvel

Vin skal der til
4

Åben vinen - chardonnay eller let kølig pinot noir vil gøre sig godt her
Vi drak Drumheller fra Californien - 89 kr Winefamly

Kantareller med fløde og karry

Opskrift

Antal1 PortionKategori,

Forberelsestid 10 minTilberedningstid1 hrTid i alt 1 hr 10 min

Det skal du bruge

Kyllingen
 4 stk kyllingeoverlår af anstændig herkomst
 ½ dl Olivenolie
 Et par kviste rosmarin
 2 fed hvidløg
 Saft og skal fra en øko citron
 Salt og peber
Kartofler og hestebønner
 1 kg nye kartofler
 250 g rensede hestebønner - meget gerne friske
 20 g smør
 God oliven olie
 Salt
 1 løg
 2 fed hvidløg
 Pyntegrønt fra køkkenhaven - fx tallerkensmækker

Sådan gør du

Kylling
1

Marinerer kylling i olivenolie, salt, knust hvidløg, saft og revet skal fra en citron samt hakket rosmarin
Gerne en halv dag i køleskabet

2

Brun de 4 kyllingeoverlår godt af på begge sider over grillkullene
Steg dem under låg ved indirekte varme til de er gennemstegte - ca 30 min
Giv dem lidt direkte varme lige inden servering

Kartofler med hestebønner
3

Vask/skrub kartoflerne og kog dem så de er næsten møre

4

Klargør hestebønnerne - bølg dem og tag dem ud fra den yderste hinde
Hak løg og hvidløg fint

5

Grill kartoflerne mens du steger hestebønnerne sammen med hakket løg og hvidløg i smør

6

Giv kartoflerne et tryk og anret med hestebønner og løg
Pynt med grønt fra køkkenhaven
Kom flagesalt og god olienolie hen over

Vin skal der til
7

Åben vinen - fx kold chardonnay eller kølig pinot noir
Vi drak en Drunheller fra Californien - 89 kr ved Winefamly

Ingredienser

Kyllingen
 4 stk kyllingeoverlår af anstændig herkomst
 ½ dl Olivenolie
 Et par kviste rosmarin
 2 fed hvidløg
 Saft og skal fra en øko citron
 Salt og peber
Kartofler og hestebønner
 1 kg nye kartofler
 250 g rensede hestebønner - meget gerne friske
 20 g smør
 God oliven olie
 Salt
 1 løg
 2 fed hvidløg
 Pyntegrønt fra køkkenhaven - fx tallerkensmækker

Sådan gør du

Kylling
1

Marinerer kylling i olivenolie, salt, knust hvidløg, saft og revet skal fra en citron samt hakket rosmarin
Gerne en halv dag i køleskabet

2

Brun de 4 kyllingeoverlår godt af på begge sider over grillkullene
Steg dem under låg ved indirekte varme til de er gennemstegte - ca 30 min
Giv dem lidt direkte varme lige inden servering

Kartofler med hestebønner
3

Vask/skrub kartoflerne og kog dem så de er næsten møre

4

Klargør hestebønnerne - bølg dem og tag dem ud fra den yderste hinde
Hak løg og hvidløg fint

5

Grill kartoflerne mens du steger hestebønnerne sammen med hakket løg og hvidløg i smør

6

Giv kartoflerne et tryk og anret med hestebønner og løg
Pynt med grønt fra køkkenhaven
Kom flagesalt og god olienolie hen over

Vin skal der til
7

Åben vinen - fx kold chardonnay eller kølig pinot noir
Vi drak en Drunheller fra Californien - 89 kr ved Winefamly

Grillede kyllingeoverlår med knuste kartofler og hestebønner