Efteråret er kommet med med lidt gråvejr, så det er tid til lidt varmere retter. Jeg vil foreslå sprængt oksebryst med peberrodssovs – dertil en Riesling med let sødme, som mange vine fra Alsace byder på, og som klæder peberroden godt.

Opskrift

Antal4 PortionerKategori

Det skal du bruge

Oksebryst
 700 g sprængt oksebryst
 4 stk gulerødder
 1 stk knoldselleri
 3-4 cm frisk peberrod
 1 stilk(e) persille
 1 stk citron
 2-3 kviste timian
 50 g smør
 4 spsk mel
 6 peberkorn
 2,50 dl fløde
Tilbehør
 1 kg Kartofler
 2 majs

Sådan gør du

1

Kom oksebryst i gryde og kom vand på til det dækker
Kog op og skum af

2

Rengør og skræl gulerødder og selleri
Skær det halve selleri i meget grove tern

3

Efter at have skummet af kommer du 2 hele gulerødder, selleri i grovetern, peberkorn og timian i gryden
De to sidste gulerødder og det halve selleri skæres i mundrette stykker

4

Lad det hele simre 2 timer - tag gulerødder og selleri op og kasserer det
Kom gulerødder og selleri i de mundrette stykker i og lad det simre 15 minutter mere

5

Tag kød, gulerødder og selleri op i en skål
Si "suppen" og kom noget op til kød og grønt for at holde det varmt mens du laver en opbagt sovs af resten:
Smelt smør og rør mel i
Kom "suppen" i lidt ad gangen til du har en god jævn sovs
Tilsæt fløde og revet peberrod og lad det simre i 5 min
Smag til med citronsaft og salt og peber

6

Serveres med kogte kartofler og kogt majs
Pynt med hakket persille

Vin skal der til
7

Åben vinen - gerne er let sødlig riesling, som matcher peberroden
Vi drak en fra Ernest Wein i Alsace - 85 kr Winefamly

Ingredienser

Oksebryst
 700 g sprængt oksebryst
 4 stk gulerødder
 1 stk knoldselleri
 3-4 cm frisk peberrod
 1 stilk(e) persille
 1 stk citron
 2-3 kviste timian
 50 g smør
 4 spsk mel
 6 peberkorn
 2,50 dl fløde
Tilbehør
 1 kg Kartofler
 2 majs

Sådan gør du

1

Kom oksebryst i gryde og kom vand på til det dækker
Kog op og skum af

2

Rengør og skræl gulerødder og selleri
Skær det halve selleri i meget grove tern

3

Efter at have skummet af kommer du 2 hele gulerødder, selleri i grovetern, peberkorn og timian i gryden
De to sidste gulerødder og det halve selleri skæres i mundrette stykker

4

Lad det hele simre 2 timer - tag gulerødder og selleri op og kasserer det
Kom gulerødder og selleri i de mundrette stykker i og lad det simre 15 minutter mere

5

Tag kød, gulerødder og selleri op i en skål
Si "suppen" og kom noget op til kød og grønt for at holde det varmt mens du laver en opbagt sovs af resten:
Smelt smør og rør mel i
Kom "suppen" i lidt ad gangen til du har en god jævn sovs
Tilsæt fløde og revet peberrod og lad det simre i 5 min
Smag til med citronsaft og salt og peber

6

Serveres med kogte kartofler og kogt majs
Pynt med hakket persille

Vin skal der til
7

Åben vinen - gerne er let sødlig riesling, som matcher peberroden
Vi drak en fra Ernest Wein i Alsace - 85 kr Winefamly

Sprængt oksebryst med peberrodssovs